Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Luhukay:” Gelukkig dat we niet verloren hebben”

Na 90 intense minuten keken de twee hoofdcoaches Jos Luhukay en Uwe Koschinat terug op de wedstrijd. Terwijl SVS-coach Koschinat sprak over het feit dat het resultaat “slecht” voelde, was Luhukay niet “gelukkig” met het gelijke spel, maar wel blij met het punt.

FCSP hoofdcoach Jos Luhukay
: “Sandhausen kende een uitstekende start. In de eerste 15 minuten hadden ze drie echt goede kansen om de leiding te nemen. We worstelden om uit de druk te komen. Dat werkt alleen als je de bal zelf hebt en je voetballend kan vrij spelen om van voor gevaarlijk te zijn. Ik geloof dat we ons in de eerste helft meer aan onze tegenstanders moesten aanpassen en ook agressiever de duels moesten aangaan. Sandhausen gaf ons in de eerste helft veel problemen. Desalniettemin scoorden we niet alleen met het doel van Viktor Gyökeres, maar Ryo Miyaichi had een vergelijkbare situatie die een doelpunt had kunnen zijn, en de kans van Rico Benatelli was ook honderd procent. Het had 3-3 kunnen staan met meer efficiëntie. In de tweede helft is Sandhausen opnieuw zeer krachtig en agressief aan de wedstrijd begonnen. We wisselden met James Lawrence een nieuwe centrale verdediger . Uiteindelijk hadden we het spel opnieuw kunnen beslissen met de kans op Ryo Miyaichi. Onmiddellijk daarna heeft Sandhausen nog een fantastische kopkans in blessuretijd die de lat raakt. Ik denk niet dat mijn coaching collega tevreden zal zijn, maar ik ben ook vandaag niet helemaal tevreden. We konden voetbalaccenten niet konden zetten zoals we ons hadden voorgesteld. Dat was natuurlijk ook te danken aan Sandhausen. Ik ben niet blij met het gelijke spel, maar ik ben blij dat we uiteindelijk niet met lege handen naar huis gaan. Wat we vandaag niet hebben gekregen, moeten we volgende week opnieuw bewerken. ”

SVS-coach Uwe Koschinat

“Als ik de laatste paar wedstrijden vergelijk en commentaar geef op mijn gemoedstoestand, was de prestatie in de laatste wedstrijd op veel gebieden niet goed, maar uiteindelijk was het resultaat goed. En vandaag is het andersom. Je kunt tevreden zijn met de prestaties, maar het resultaat voelt niet goed aan. Ik zag een ongelooflijk intense wedstrijd vanaf de eerste seconde tot ver in de blessuretijd. Dat was aan ons. Met een eenvoudige spelstructuur veroorzaakten we veel stress bij St. Pauli. We hebben geen mogelijkheid weg gegeven. De eerste drie of vier kansen waren eigenlijk aan onze kant, maar toen leek het er niet op dat we 0-1 achter konden staan. We probeerden te blijven pushen, maar St. Pauli heeft altijd de overhand gehad in de omschakeling als onderdeel van hun geweldige voetbalklasse. Dat was gevaarlijk. Toch geloof ik dat we dankzij de strafschop terecht 1-1 maken voor de rust. Wat we niet leuk vonden, was de systeemwisseling van de St. Pauli. Toen de vleugels werden verdubbeld, was het een stuk moeilijker voor ons. Het werd een iets evenwichtiger wedstrijd en de kansen waren niet meer zo duidelijk. In dit opzicht was het heel belangrijk om in een dergelijk wedstrijd de leiding te nemen met 2-1. Maar we geven momenteel te veel doelpunten weg. Tot op het einde hebben we alles geprobeerd. Uiteindelijk voelt het resultaat slecht omdat mijn team ongelooflijk veel heeft geïnvesteerd, maar we waren niet consequent genoeg in de laatste verdedigingslinie. ”

Bron : www.fcstpauli.com