Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Luhukay: “Er is geen garantie dat we zondag succesvol zullen zijn”

Met de uitwedstrijd bij SV Sandhausen – op zondag 8 maart 2020 13u30 – gaat het voor onze Kiezkickers verder in de 2e Bundesliga. Voor de wedstrijd in Sandhausen – zegeloos in de laatste vijf wedstrijden – sprak hoofdcoach Jos Luhukay op de persconferentie met de Hamburgse pers over …

… de personeelssituatie : “Henk Veerman zal niet beschikbaar zijn tot de internationale pauze. Met hem moeten we afwachten hoe het genezingsproces zich de komende dagen en weken zal verder zetten. Sebastian Ohlsson ontbreekt door zijn 5e gele kaart. Christopher Buchtmann is deze week ziek geweest. Luis Coordes heeft dinsdag zijn enkel omgeslagen en zal maandag terug meedoen. In de afgelopen dagen waren enkele U23-spelers erbij en het kan zijn dat Maximilian Franzke of Christian Viet er zondag bij zullen zijn. ”

… de blessure van Henk Veerman : “Zijn uitval weegt uiteraard zwaar. Henk heeft de afgelopen maanden met zijn belangrijke doelpunten en zijn persoonlijkheid op en naast het veld bewezen belangrijk te zijn voor ons. We moeten proberen hem te vervangen. De jongens die hun kans zullen krijgen moeten hun sterke punten en kwaliteit op het veld brengen. Met Boris Tashchy en Viktor Gyökeres hebben we alternatieven die op deze positie kunnen spelen. Ik hoop dat ze hun prestaties zullen brengen en de belangrijke doelpunten zullen maken in de komende wedstrijden. ”

… aanvaller Dimitrios Diamantakos : “Hij maakte vorige week indruk en ook al in de derby bij HSV. Hij scoorde het belangrijke derde doelpunt tegen Osnabrück. Dimi zal spelen, dat is geen geheim. Het is slechts een kwestie van welke partner we aan zijn zijde zullen positioneren.We kunnen spelen met drie spitsen, maar ook met twee spitsen. ”

… de vervanging van Sebastian Ohlsson : “We kunnen spelen met een drie centrale verdedigers en James Lawrence positioneren in de centrale verdediging, maar ook met Luca Zander als een rechtsback in een verdediging met vier of als een rechter centrale verdediger in de drievoudige centrale verdediging. We verzamelen in de laatste twee eenheden nog enkele indrukken. Eén  van de twee zal zeker spelen. ”

… de SV Sandhausen : “Het is een team dat de afgelopen weken op zoek was naar succes. Vorige week behaalde Sandhausen in Bochum nog een ​​indrukwekkend punt. De 4-4 geeft het team vertrouwen voor de wedstrijd tegen ons. Sandhausen heeft een fysiek sterk team met veel grote spelers die gevaarlijk kunnen zijn bij standaard situaties. We zullen we ons mannetje moeten staan. Met Kevin Behrens en Aziz Bouhaddouz hebben ze twee doelpuntenmakers die samen al 16 doelpunten hebben gemaakt. Behrens is met tien doelpunten de topscorer in Sandhausen. We moeten proberen ze zondag uit te schakelen. Als we daarin slagen, zijn we op de goede weg. ”

… Zijn foutloze record ( 5 wedstrijden, 5 overwinningen ) tegen SVS : “Ik ben me daarvan bewust. Met Hertha BSC won ik ooit met 1-6 in Sandhausen. Statistieken kunnen er altijd worden bijgehaald, maar deze resultaten liggen in het verleden. Ze geven dan ook geen garantie dat we zondag succesvol zullen zijn. Natuurlijk wens ik het voor ons ​​en onze fans dat we winnen. Voor onze vele reizende fans alleen moeten we alles opnieuw geven. We moeten onze beste prestaties leveren om de drie punten samen te verzamelen en in de bagage mee te nemen naar Hamburg. ”

… De eerste ‘echte’ uitoverwinning : “We waren er vaak dichtbij. We willen succesvol blijven na de laatste twee wedstrijden. Als team moeten we alles voor elkaar doen om de uitwedstrijd in Sandhausen zondag te winnen. Deze opdracht moeten we voor ogen houden. ”

 De Joker-doelpunten die niet willen lukken: “Tot nu toe heeft het me niet geïrriteerd. Wat niet is kan altijd nog gebeuren, misschien al op zondag. Boris Tashchy was een paar keer dichtbij, hij had opnieuw kansen tegen Osnabrück. Hij moet het geluk ook een beetje afdwingen en ik wens hem dat. Hetzelfde geldt ook voor alle andere spelers die binnenkort zullen invallen. ”

Bron: www.fcstpauli.com