Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over de volgende tegenstander SV Sandhausen

Met twee overwinningen en de wind in de zeilen trekken onze Kiezkickers – op zondag 8 maart 2020 13u30 – naar SV Sandhausen. Bij SVS verliep het daarintegen de afgelopen weken niet zoals verwacht, toch springt de 4-4 gelijkmaker in Bochum vorige week eruit. Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstander van dichtbij bekeken.

Negatieve periode

In een turbulente wedstrijd tegen VfL Bochum – afgelopen weekend – behaalde SVS in de slotseconde met de 4-4 alsnog een punt. Dankzij het sterke moreel – Sandhausen stonden 2-0 en 4-2 achter – werd de vijfde nederlaag op rij net afgewend. Sinds de jaarwisseling scoorde alleen VfL Osnabrück (3 punten) minder punten dan SVS (4). In de afgelopen vijf wedstrijden scoorde geen enkel team minder dan de Kurpfälzer. Voor het gelijke spel in Bochum scoorde SVS tegen Nürnberg (0: 2), Heidenheim (0: 1), Darmstadt (0: 1) en Karlsruhe (0: 2) geen enkel doelpunt.

Gouden wissel

Als het gaat om vervangingen, heeft SVS-coach Uwe Koschinat dit seizoen een konijnenpoot. Zijn invallers waren in totaal bij tien doelpunten betrokken. Slechts vier andere coaches doen beter en komen aan meer doelpunten. Met drie doelpunten is ex-Kiezkicker Aziz Bouhaddouz de beste joker van de Kurpfälzer, middenvelder Philip Türpitz scoorde tweemaal. Mario Engels was betrokken bij drie doelpunten (één doelpunt, twee assists) als hij van de bank kwam.

Vaste waarden

Naarmate het seizoen vordert, is de lijst met spelers die geen minuut hebben gemist steeds korter geworden. Na 24 speeldagen blijven er nog maar 15 spelers over, waaronder negen keepers en zes veldspelers. Met doelman Martin Fraisl, centrale verdediger Aleksandr Zhirov en rechtsback Dennis Diekmeier heeft de SVS drie spelers in zijn rangen en dat is meer dan enig ander team. Aanvaller Kevin Behrens heeft slechts 45 minuten gemist, centrale verdediger Gerrit Nauber slechts 90 minuten. Het is daarom niet verwonderlijk dat de SVS slechts 22 verschillende spelers heeft gebruikt en dus samen met Fürth de minste speler.

Strafschoppen

In de vorige 4-4 in Bochum zorgden twee strafschoppen (handbal) van Kevin Behrens (85.) en Philip Türpitz (90. + 4) alsnog voor een punt. In het ganse seizoen gaven de scheidsrechters acht keer een strafschop in het voordeel van Sandhausen , alleen Bochum kreeg er ook acht. Hoewel VfL alleen één niet wist om te zetten, heeft SVS er al drie gemist.

Topscorer

Met 28 doelpunten heeft Sandhausen de derde slechtste aanval in de competitie, alleen Dynamo Dresden (23) en Wehen Wiesbaden (25) juichten nog minder toe. Kevin Behrens van Sandhausen vierde het doelpunt het vaakst. De aanvaller heeft al tien doelpunten gescoord en nog vijf doelpunten voorbereid. De 29-jarige was direct betrokken bij meer dan de helft van alle SVS-doelen, Behrens heeft het hoogste doelaandeel (53,6 procent) na 24 speeldagen in de 2e Bundesliga.

Bron: www.fcstpauli.com