Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Robin Himmelmann: “St. Pauli is veel meer dan een job”

In 2020 is het vrij ongebruikelijk om met een profvoetballer terug te kijken op een verblijf van acht jaar bij een club. Keeper Robin Himmelmann (31) bracht ongeveer een kwart van zijn leven door bij FC St. Pauli, en het ligt is in de aard van de dingen dat lang geleden meer dan alleen een werkrelatie werd gecreëerd. Tegen MOPO spreekt Himmelmann over …

… het begin:

“Toen ik in 2012 kwam, had ik een contract van een jaar en heb ik in het begin gewoon meegelopen. Ik was niet degene die er  meteen middenin zat. “

… wat er sindsdien is gebeurd:

“In de zomer zijn er acht jaar verstreken. Je leert de mensen kennen die de club helpen vorm geven, het is een heel andere situatie. Ondanks de moeilijke tijden in de afgelopen jaren was het altijd erg leuk om hier te zijn. Er was altijd een enorm gevoel van samenhorigheid, dat ook echt overal aanwezig was. Ik heb het niet alleen over het team, maar ook over het kantoor en alle betrokkenen. ”

… wat hem fascineert aan de club:

“Veel projecten en dingen die ook naast het voetbalveld gebeuren. Voetbal vormt natuurlijk de club, het is voor veel mensen – niet alleen in Duitsland maar ook wereldwijd -een belangrijk onderdeel van het leven in Duitsland, maar dit is slechts een klein deel. Er zijn hier dingen die kunnen plaats vinden door het charisma en de grootte van de club. Veel mensen proberen dat hier te doen: mensen helpen die hulp nodig hebben.

… waarom hij dit speciaal vindt:

“Dit alles kan niet als vanzelfsprekend worden beschouwd. Ik vind het goed dat iedereen de kans krijgt om mee te doen als ze dat willen. Desondanks heb ik niet de indruk dat je hier absoluut dingen moet doen die misschien niet bij je passen. We zitten allemaal in een relatief comfortabel leven. We kunnen allemaal mensen op het veld helpen – zonder onze prestaties te verminderen – om dingen te pushen die anders misschien niet mogelijk zouden zijn.

… zijn persoonlijke motieven:

“Het gaat er niet om het innerlijke gevoel te bevredigen of jezelf op de schouder te kloppen als je iemand hebt geholpen. Als je ziet waar overal problemen zijn en die zijn niet tienduizenden kilometers weg, maar ze beginnen soms dikwijls bij ons om de hoek. Het is dikwijls eenvoudig en zonder veel moeite mensen gelukkig te maken of  te helpen, soms door alleen aanwezig te zijn. ”

Bron: www.mopo.de
Foto: Witters