Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Flum: “Wij zijn gewaarschuwd het niet rustiger aan te doen”

Een dag na de 3-1 overwinning op VfL Osnabrück, beantwoordde Johannes Flum op de vragen van  de Hamburgse journalisten. De 32-jarige sprak over …

… de huidige tijd bij FC St. Pauli: “De overwinningen hebben ons ongelooflijk goed gedaan en heeft de stemming een beetje doen ontspannen. We verdienen dit omdat we twee uitstekende wedstrijden speelden. Maar ik was daar ook niet bang voor, omdat alleen de resultaten niet goed waren. In de kleedkamer en op het veld was het duidelijk te zien dat we op de goede weg zijn. We weten ook dat er nog steeds spannende wedstrijden op het programma staan en met een nederlaag er terug midden in staat. Daarom zijn we waarschuwde het niet rustiger aan te doen. Maar gezien de personages in het team en het coachingsteam weet ik zeker dat dit niet zal gebeuren. ”

… de derby-vloek: “Dat hadden we niet in onze gedachten voor de wedstrijd. Maar velen kennen het niet eens omdat ze hier nog niet lang hebben gespeeld. We waren volledig gefocust op de thuiswedstrijd en wilden het momentum met zich meenemen. Dat zijn de jongens op het veld er zeer goed in geslaagd. Iedereen op de bank was ook blij. We hebben momenteel een zeer goede energie op het veld en in de kleedkamers.

… de mogelijkheid van de val na een derbyoverwinning:  “We wisten dat de fans ons dolenthousiast zouden verwelkomen. Maar jet brengt ook een druk waar de jongens goed mee omgingen. We namen het heft in handen en speelden vooruit. De voorsprong heeft ons goed gedaan en vanachter staan we momenteel zeer stabiel. ”

… de nieuwe vanzelfsprekendheid voor het doel: “Als dit zo doorgaat, ben ik blij. Dan hebben de spitsen de druk om dit te bevestigen. Maar we worden niet gek als de eerste twee kansen er niet in gaan, we creëren dan gewoon opnieuw kansen . ”

… de moeilijkheid om je weg te vinden als invaller op het veld:  “Natuurlijk speel je liever vanaf het begin. Ik kwam erin bij een moeilijke fase tegen Osnabrück, maar normaal heb ik geen inlooptijd nodig. We verdienden het om te winnen, en hadden misschien een of meer doelpunten moeten maken. ”

… Marvin Knoll, die hij adviseerde geduldig te zijn als bankier:  “Ik heb destijds reeds gezegd dat deze fasen in deze sport bestaan. De vraag is, hoe ga ik ermee om? Marvin heeft het goed aangepakt. Hij heeft niet de beledigde prima donna gespeeld maar op het gas getrapt en wordt nu beloond. Hij speelde goede wedstrijden en dat maakt me blij. ”

… coronavirus maatregelingen:  “We zijn net zo voorzichtig als iedereen in de samenleving zou moeten zijn. We schudden nog steeds handen als we elkaar begroeten. Misschien wassen of desinfecteren we onze handen vaker dan normaal. Daar zorgen we voor. Anders zijn er geen andere maatregelen. ”

… om na de wedstrijd van de kleedkamer naar de auto te gaan via de fans:  “Ik ben eerlijk: als je wint, geniet je ervan. Als je verliest regent het beter want je hebt een slecht humeur. Maar zo zijn de omstandigheden. Het is leuk voor de fans dat ze zo dicht bij ons kunnen komen. Ze wachten heel lang en daarom vervul je graag hun wensen. Natuurlijk krijg je af en toe een spreuk als je verliest, maar dat ligt aan ons. Ik vind dat het iets speciaals is. De nabijheid tussen sporters en fans is belangrijk, dus het is iets geweldigs dat me absoluut niet stoort. ”

… Een eerste overwinning buiten Hamburg:  “Het is tijd voor ons om onze eerste ‘echte’ uitwedstrijd te winnen. Sandhausen wordt een andere wedstrijd. Ze hebben een sterk team en van voor Aziz, die we heel goed kennen, en Behrens twee brekers. We kunnen nu nog een dag rusten en vanaf woensdag ligt de focus op zondag. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters