Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Luhukay: ” Blij dat we hebben kunnen verder doen”

Tijdens de persconferentie na de 3-1 thuisoverwinning van FC St. Pauli tegen VfL Osnabrück waren de twee coaches het erover eens dat het resultaat op prestaties was gebaseerd. Jos Luhukay kon zijn tweede opeenvolgende overwinning en een sterke prestatie van zijn team vieren, terwijl zijn tegenstander Daniel Thioune moest toegeven dat zijn team te laat wakker was geworden.

FCSP-hoofdcoach Jos Luhukay : “In de eerste helft hadden wij ongelofelijk veel energie en hebben we veel gedaan om op voorsprong te komen. Ik denk dat het eerste doelpunt van Henk Veerman uiterst belangrijk was. Het tweede doelpunt was een geweldige actie van Waldemar Sobota. We hadden dus een goede uitgangspositie voor de tweede helft. In de eerste helft waren de fans er ook om het team na vorige week naar de overwinning te helpen. In de tweede helft was het uiterst belangrijk dat we het derde doelpunt direct scoorden. We hadden tijdens de pauze besproken dat we ons niet zouden terugtrekken, maar volledig moesten gaan voor het derde doelpunt in de eerste 20 minuten van de tweede helft. We hadden een aantal echt goede momenten in de omschakeling. Toen Sobota struikelde en vlak voor de doelman viel, was dat natuurlijk de gelegenheid om het vierde doelpunt te scoren. Daarna heeft Osnabrück goed voetbal gespeeld. Uiteindelijk hebben ze het afronding niet gevonden – behalve bij het ene doelpunt – misschien om daarna nog terug te komen. Mijn team verdedigde vervolgens hart en ziel. Dat hoort er ook bij. Ik kan ook genieten van hoe onze verdediging verdedigt en er alles aan doen om het spel in hun handen te houden. We hadden een beetje geluk, maar dat moet je ook forceren. En dit gaf ook aanleiding tot twee kansen: een zeer krachtige individuele actie van Viktor Gyökeres en een fantastische aanval via Boris Tashchy. Het resultaat had nog hoger kunnen zijn. Maar over het algemeen ben ik erg blij met beide helften. We zijn blij dat we na de afgelopen week verder hebben kunnen doen. Kijkend naar de rangschikking was het erg belangrijk om de verbinding met het lagere middenveld te vinden.

VfL-trainer Daniel Thioune: Langs deze manier weg wens ik St Pauli te feliciteren met de overwinning van de afgelopen week. Deze overwinning heeft bij FC St. Pauli voor veel zelfvertrouwen gezorgd. Dit zagen wij vandaag vanaf de eerste minuut en mijn elftal heeft vandaag te weinig gedaan om hier te kunnen overleven. Ik was vandaag graag de party crasher geweest, maar daarvoor was het vandaag te weinig. Wij hadden te weinig drang naar de bal en hebben de bal te gemakkelijk afgegeven. We krijgen een doelpunt tegen na een standaardsituatie en ik denk dat de 2-0 exemplarisch was. Er was eerst een diepe bal die beter verdedigd had kunnen worden. We spelen de bal naar het centrum en Sobota heeft vervolgens vrije baan en schiet. Dan is mijn elftal pas wakker geworden. Ze moet tegenwoordig eerst een slag in het gezicht krijgen vooraleer ze wakker wordt. Dat kenmerkt ons de laatste weken. Pas wetend dat ze niets meer te verliezen heeft begint ze te voetballen. We hadden ons veel voorgenomen in de tweede helft, en wilden ongeacht de uitslag met plezier voetbal spelen. Dan krijgen we vlak na de rust een derde slag  maar dat heeft mijn elftal er niet van weerhouden voetbal te spelen. Dan heeft mijn elftal – in tegenstelling van de eerste helft – laten zien waartoe ze in staat is als ze zelfvertrouwen heeft. Dan speelt het ook kansen bij elkaar, waar echter weinig gevaar van uitging. Er waren vele mogelijkheden maar deze werden niet met de nodige dadendrang en en efficiëntie aangegaan. Op basis van de 90 minuten, is het een verdiende nederlaag die we moeten incasseren. ”

Bron: www.fcstpauli.com