Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Met de wind in de zeilen tegen Osnabrück

Een triomfantelijke ontvangst voor onze Kiezkickers op de Millerntor is alvast verzekerd na de overwinning bij de stadsburen. Met het dubbele succes in de derby konden ze immers deze langdurige wens – voor iedereen met een bruin-wit hart – dit seizoen vervullen. Deze euforie en zelfvertrouwen moet FCSP nu zondag – 1 maart 13u30 – tegen VfL Osnabrück meenemen, om zo meer punten en een grotere afstand van de degradatieplaatsen te nemen.

Het team was nog steeds aan het zingen en dansen in de cabine en voor veel fans was dit waarschijnlijk het startsein in plaats van het einde voor de feestelijkheden toen de hoofdcoach op de persconferentie na de derby al naar de volgende wedstrijd keek. “We moeten ons nu opnieuw richten op onze volgende tegenstander Osnabrück en ik hoop dat we een vergelijkbare prestatie kunnen neerzetten als vandaag”, concludeerde Jos Luhukay in het Volksparkstadion.

En uiteindelijk is het een vaststaand feit dat zelfs de mooiste derby-overwinning uiteindelijk slechts met drie punten wordt beloond. Bovendien scoorden sommige concurrenten uit de rangschikking vorig weekend ook, zodat de huidige kloof tussen degradatie en degradatierangen je niet bepaald uitnodigt om door te feesten. Het is dus belangrijk om zondag meer punten toe te voegen. De tekenen kunnen erger zijn: de vloek is verbroken, de stemming onder het team en de fans is natuurlijk erg goed en het ziekenhuis loopt leeg van week tot week.

En met VfL Osnabrück komt een team naar de Millerntor, die al zes wedstrijden wachten op de eerste overwinning . Na een zeer sterke eerste helft van het seizoen, waarin het team van trainer Daniel Thioune op de vijfde plaats eindigde met 26 punten, loopt de motor stroef bij de promovendus. Vooral de verdediging staat niet meer zo stabiel als in de heenronde, toen de viooltjes zeven keer de nul hielden. In het doelpuntloze gelijkspel afgelopen weekend wist keeper Philipp Kühn – tegen Erzgebirge Aue – voor het eerst sinds de 17e speeldagzijn doel  schoon te houden.

Ongeacht dergelijke wedstrijden, is het natuurlijk goed aangeraden om VfL serieus te nemen. Dienovereenkomstig lijkt kaptain Buballa erg op zijn coach: “De derby was een emotioneel spel voor ons allemaal. We hebben eindelijk de langverwachte winst behaald en het is enorm opgelucht om dat eindelijk te hebben gedaan. We willen deze energie en euforie nu in de thuiswedstrijd. tegen Osnabrück, waar beide teams van nul beginnen meenemen. Osnabrück zal voor een moeilijke taak zorgen die we uiteraard willen oplossen. ”

Dan kunt u beginnen: zonder onnodige ballast, met nieuw zelfvertrouwen en zeker veel rugwind vanaf de tribunes! Forza!

Bron: www.fcstpauli.com