Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Luhukay: “Zondag beginnen we weer vanaf nul”

Op vrijdag – 28 februari 2020 –  beantwoordde Jos Luhukay tijdens de officiële persconferentie vóór de thuiswedstrijd tegen VfL Osnabrück  – 1 maart 13u30 –  op de vragen van journalisten die voornamelijk gingen over de afgelopen derby van vorige week won en de keuze bij de opstelling. Onze hoofdcoach zei onder andere over …

… de personeelssituatie: “Behalve Christian Conteh en Christopher Avevor zijn alle spelers beschikbaar voor actie. Na de derby waren Waldemar Sobota en Ryo Miyaichi een beetje aangeslagen maar ze zijn allebei terug 100% fit. Wat de selectie betreft hebben we geen problemen. “Het spreekt ook voor het werk van mijn hele team dat we goed zijn omgaan met de blessures uit de heenronde. Nu hebben we wat we wilden: een groter team en meer concurrentie.”

… de mogelijke terugkeer van James Lawrence: “Hij heeft de hele week met het team kunnen trainen en maakte een goede indruk tijdens deze eenheden. We zullen vandaag of morgen beslissen hoe we met hem plannen. Ik wil de twee trainingseenheden afwachten. ”

… in rugwind van de derby overwinning: “Het was vergelijkbaar in de eerste helft van het seizoen. Nu speelden we uit voor 60.000 fans en dit was de bevestiging van wat het team heeft bereikt. We beginnen zondag terug vanaf nul en moeten opnieuw aan onze eigen kracht werken om zo ook Osnabrück voor problemen te stellen. De derby kan een extra motivatie zijn om zelfvertrouwen op kweken. ”

… de feestelijkheden na de derby: “Ik heb niet gevierd, maar het team kreeg een extra vrije dag. Ik werd na de wedstrijd in de cabine benaderd en gevraagd omdat het team misschien een lange nacht voor de boeg had. Daarom hebben we besloten dat het verstandiger was om niet om zondagochtend niet te trainen. Het risico op blessures – met alcohol in het bloed – was misschien te groot. De jongens hebben het verdiend – om samen te feesten – en het kan de spelers dichter bij elkaar brengen. Belangrijk was het dat we aan het begin van de week opnieuw gefocust waren. ”

… Opstelling met twee aanvallers tegen HSV: “Dat was een tactische beslissing. In onze thuiswedstrijd tegen HSV speelden de centrale verdedigers samen met de verdedigende zes tijdens de wedstrijd vooruit. Dat hebben we zaterdag geneutraliseerd. Het gevaar kwam meestal over de flanken, maar het midden was volledig uitgeschakeld. Dat was te danken aan Henk en Dimi tegen de centrale verdedigers en Waldi tegen het verdedigende middenveld. Zondag tegen Osnabrück moeten we iets nieuws bedenken. We hebben nu een fit en fris team. De dagelijkse trainingsindrukken, de prestaties van de laatste wedstrijd en uiteindelijk ook de kwaliteiten van de tegenstander tellen voor mij. Dat hangt af van hoe we ons willen instellen en willen verder doen. ”

.. de “derby-vloek”: “Ik moet ermee leven. Iedereen kan zijn mening hebben, maar ik heb daar geen problemen mee. Je kunt terugkijken in het verleden, maar de wedstrijd van zaterdag is eigenlijk afgevinkt. We willen in ons stadion dominant spelen en met de ondersteuning van onze fans opnieuw een goede wedstrijd spelen. We hoeven niet aan onszelf te twijfelen, maar we moeten niet hautain worden. We moeten ervoor zorgen dat we onze focus in beide richtingen hebben. ”

… de verschillende resultaten tegen “grote” en “kleine” tegenstanders: “Ik geloof dat het team in onze thuiswedstrijden in staat is tot geweldige prestaties door onze fans en de sfeer. Het maakt niet uit. Of de tegenstander klein of groot is bepalen wij zelf. Osnabrück staat hoger in de rangschikking, daarom zijn wij niet de grote en zij de kleine. We hebben nu de kans om ze in te halen. ”

… de line-up op het centrale middenveld: “Zondag wordt gespeeld door Finn Ole of Marvin. Finn Ole is misschien voetballend een beetje beter, Marvin moet het meer hebben van zijn passie en agressiviteit. Daartussen moeten wij kiezen. Het is niet zo gemakkelijk en natuurlijk ook niet voor de spelers. Het is moeilijk om de twee te vergelijken omdat ze verschillende type van spelers zijn. ”

… Henk Veerman’s prestaties: “Het is cruciaal dat hij belangrijke doelpunten maakt voor ons. Maar hij kan nog waardevoller zijn voor het team, als de eerste speler in de pressing en ook als aanspeel station wanneer we de bal hebben. Natuurlijk tellen op het einde de doelpunten en hij doet het echt goed en indrukwekkend, maar hij kan zich nog steeds ontwikkelen.

Bron: www.fcstpauli.com