Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander VfL Osnabrück

Op zondag – 1 maart 13u30 – is VfL Osnabrück te gast op Millerntor. Voordat de meteorologische lente begint en het thuis om de 3 punten gaat, hebben we onze komende tegenstander uit Niedersachsen eens wat van dichterbij bekeken. Hier zijn alle cijfers, gegevens en feiten over onze komende tegenstander.

New Year Blues

Het kalenderjaar 2020 is nog niet de grootste vriend van de Osnabrückers: sinds de jaarwisseling wist het nog geen overwinning te behalen. Drie draws en twee nederlagen werden behaald in de afgelopen vijf wedstrijden. De promovendus kon in de afgelopen drie wedstrijden slechts één doelpunt maken. Vfl zijn laatste succes is van 15 december 2019 geleden, toen Dynamo Dresden thuis met 3-0 werd verslagen.

Veel lengte

In de VfL-ploeg zijn drie verdedigers groter dan 1m90. Centrale verdedigers Joost van Aken (1m94), Lukas Gugganig (1m91) en Maurice Trapp (1m90) zijn allen groot van gestalte. Om echter onze spits Henk Veerman (2m01) te verslaan mist zelfs zijn landgenoot van Aken – die dit seizoen tot nu toe een kopbal heeft gescoord- de nodige centimeters. De Nederlandse verdediger – net zoals Kiezkicker Matt Penney – is één seizoen gehuurd van Sheffield Wednesday.

Kleurwissel

Alleen Hannover 96 (zes) zag dit seizoen vaker de geel-rode kaart. Vier keer moest een VfL-speler vroegtijdig douchen na twee gele kaarten. Een bijzonder vreemd geval op speeldag 19: doelman Philipp Kühn stopte Sandhausen-spits Kevin Behrens in het strafschopgebied foutief af zag daarvoor de gele kaart. De daaropvolgende penalty werd gestopt door Kühn, maar hij had de doellijn te vroeg verlaten, zodat scheidsrechter Timo Gerach besloot de penalty te herdoen en de geel-rood kaart aan de doelman te geven.

Evergreen

Alleen Holstein Kiel speelde meer competitie wedstrijden tegen FC St. Pauli dan VfL Osnabrück. Na 57 duels tussen de Vfl en FCSP zijn de verhoudingen redelijk in balans. De drie punten gingen 21 keer naar Osnabrück, er was 18 keer een gelijkspel, FC St. Pauli won 18 keer. Ook in het doelsaldo weinig verschil 95:94. Het laatste competitieduel op Millerntor is van een tijdje geleden: op 15 augustus 2008 zagen 22.210 toeschouwers een 2-2 gelijke spel. Florian Bruns was toen de dubbele doelpuntenmaker voor onze Kiezkickers.

Achtbaan

Op de 17e tot de 3e plaats stond de promovendus dit seizoen. Van de 3e tot de 13e plaats stond VfL Osnabrück alleen nog niet op de twaalfde plaats. Met uitzondering van de eerste paar dagen spelen, maakten ze de grootste sprong in november toen ze in slechts vier wedstrijden van de 15e naar de 5e plaats klommen. De Nedersaksen bleef zelfs acht wedstrijden ongeslagen, waarin ze in staat waren om VfB Stuttgart (1-0) en Hamburger SV (2-1) te verslaan op Bremer Brücke. Het team van hoofdcoach Daniel Thioune staat momenteel op de 10e plaats, slechts drie punten en vier doelpunten voor op onze FC St. Pauli.

Bron : www.fcstpauli.com