Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Luhukay:” Het team heeft ongelooflijk veel geïnvesteerd om de 0-2 vast te houden”

Het was geen verrassing dat de twee hoofdcoaches Jos Luhukay en Dieter Hecking verschillende stemmingen hadden na het laatste fluitsignaal gezien de derbywinst van de Kiezkickers. Hoewel Luhukay bijzonder tevreden was over de effectiviteit die zijn team tijdens het seizoen vaak had gemist, was Hecking alleen tevreden met de eerste 20 minuten. Hij nam zelfs de nederlaag op zijn naam.

FCSP hoofdcoach Jos Luhukay : Het was een intensieve wedstrijd van beide elftallen. Ik geloof, dat HSV in de aanvangsfase de wedstrijd verloren heeft. Ze zijn zeer goed gestart en hadden in de eerste 20 minuten duidelijk de betere kansen, die ze gelukkig niet gemaakt hebben.  Dan krijgen we twee kansen en hebben absoluut de efficiëntie. Met een klasse actie van Henk Veerman die zich doorzet en prachtig afwerkt en een knap schot van Penny komen we op 0-2 voorsprong. Dan gaan we de rust in en moeten we eerst eens diep doorademen . Zo loopt een wedstrijd af en toe. De kansen aan de overkant waren goed maar wij hadden de efficiëntie die we het ganse seizoen niet tonen. We zijn goed begonnen aan de tweede helft, met een fantastische aanval vanop links met een kopbal van Marvin Knoll, die sensationeel wordt gered. Daarna had HSV meer spel aandeel, maar niet langer de kansen zoals in de eerste helft. En als we dat deden, konden we met hart en ziel verdedigen en de schoten blokkeren. Het team investeerde ongelooflijk veel om de 0-2 vast te houden. We nemen de drie punten graag mee. Dat was voor ons vandaag een heel belangrijke wedstrijd voor de rangschikking en voor het zelfvertrouwen. Nu moeten we ons volledig concentreren op de thuiswedstrijd tegen Osnabrück.  ” 

HSV-Coach Dieter Hecking “Van mijn kant felicitaties aan de buren. Dit valt me zwaar, de frustratie is vandaag groot. Wanneer je de derby twee keer in één seizoen verliest, is dat niet goed. Ik kan niet veel toevoegen aan de analyse van Jos. Wij hadden heel goede eerste 20 minuten. Tot de 0-1 had St. Pauli geen grip. We habben kans na kans en dus moeten de leiding nemen. Het doelpunt is weer een een opstapeling van meerder factoren en fouten. Toch had ik het gevoel dat we opnieuw de draad konden opnemen en terug druk konden maken. Daar zijn we slechts een beetje in geslaagd en hadden 2 halve kansen. Dan valt opnieuw het tegendoelpunt. Daarna had ik het gevoel dat dit te veel was. Dan moet ik leiding nemen en het elftal in de rust terug op het spoor brengen. Dat is niet gelukt en dat neem ik vandaag op mij. Wij hadden in de tweede helft nog lang kunnen spelen , we hebben geen oplossingen gevonden die we nodig hadden om de wedstrijd voor ons te beslissen. Voor mij als coach was het een gebruikte dag vandaag. Na de 20e minuut was het niet meer wat we ons voorgenomen hadden.

Bron: www.fcstpauli.com