Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

D E R B Y S I E G E R PART II , 0-2 !!!!

FC St. Pauli heeft ook de tweede stadsderby van het seizoen bij Hamburger SV met 0-2 gewonnen! Na een sterke start van de “rode broekjes” zorgde Henk Veerman voor de leiding voor onze FC St. Pauli (20′) voor 57.000 toeschouwers in het uitverkochte Volkspark. Even later sloeg Matt Penney – met een krachtig schot vanaf 22 meter – (29e) toe . Tot het laatste fluitsignaal verdedigde het FC St. Pauli verbeten zijn voorsprong met veel vechtlust en passie en vierde – na twee afgekeurde doelpunten van Rico Benatelli (67.) en Lukas Hinterseer (82.) – opnieuw de stadsderby.

Voordat beide teams aan het tweede deel van de stadsderby begonnen, herdachten bijna 57.000 fans de slachtoffers en de familieleden van de aanval in Hanau bij een minuut stilte. Toen rolde de bal in het Volkspark. De gastheren hadden in het begin meer balbezit en hadden dan ook de eerste kansen van de wedstrijd : een hoekschop kwam strak voor doel, Pohjanpalo liet de bal met een schijnbeweging doorgaan en Hunt schoot vanaf 14 meter – duidelijk over (6′). Hunt was er kort daarna heel kort bij. De kapitein van de “rode broekjes” raakte de onderkant van de dwarsbalk vrijstaand vanop 13 meter, de rebound van Louis Schaub ging net over (7′) De Hecking-Elf bleef de druk hoog houden. Na voorzet van Bakery Jatta raakte Pohjanpalo de buitenkant paal vanop zeven meter (10′). Voor onze FCSP was het op dat moment : diep ademhalen.

Onze Kiezkickers hadden na een kwartier hun eerste gevaarlijk aanval. Na het samenspel met Diamantakos spurtte Henk Veerman naar rechts. Zijn voorzet op de aanstormende Diamantakos was te onnauwkeurig, maar de bal viel gevaarlijk dicht bij de lange paal (14′). Nadat Robin Himmelmann een schot van Sonny Kittel vanuit een scherpe hoek (19e) had gepakt, was het opeens stil in het stadion. Nou, niet heel stil, want de 5.586 FCSP-fans in Volksparkstadion, schreeuwden hun longen uit hun lijf bij de voorsprong!

Ryo Miyaichi sprintte in de middenlijn naar een hoge voorzet, hij speelde de bal naar Veerman. De spits versnelde en speelde landgenoot Rick van Drongelen tureluurs. Aangekomen in het strafschopgebied toonde de aanvaller vervolgens zijn klasse: hij chipte de bal over de uitgelopen Daniel Heuer Fernandes in de verre hoek – 0-1 (20′) !!! Deze stand hield maar negen minuten stand, want onze Kiezkickers brachten de stand op 0-2! Miyaichi speelde Finn Ole Becker rechts in de 2e linie aan. Zijn schot werd in laatste instantie afgeblokt, maar het leer belandde bij Matt Penney. Hij legde de bal klaar en poeierde de bal vanaf 22 meter in de linkerhoek. Fernandes dook nog naar de bal maar hij kon de 0-2 niet voorkomen (29′) !!!

FCSP bleven gas geven en hadden de volgende gelegenheid. Becker stond vrij om in het HSV-strafschopgebied, maar hij schoot vanop tien meter hoog over (33). Kort daarna was de wedstrijd voor Becker al voorbij, voor hem kwam Marvin Knoll in de wedstrijd (34′). Dan kwamen de gastheren nogmaals: na een voorzet van Hunt miste de opgeschoven Schaub de nodige centimeters om de bal op doel te krijgen (37.). Even later mikte Hunt te onnauwkeurig na een hoekschop en schoot de bal ruim twee meter voorbij de rechterpaal (40e). Vlak voor de rust was Jatta vanop 16 meter er dicht bij maar de bal ging nipt aan verste paal voorbij (45. + 1).

Beide teams keerden zonder wissels terug naar het veld. De “rode broekjes” waren gemotiveerd en wilden een snelle aansluitingstreffer scoren en schakelde de voorwaartse versnelling in. FCSP vochten echter hartstochtelijk en bleven op hun beurt de weg vooruit zoeken. Vlak na de rust flankeerde Penny vanop links precies op het hoofd van Knoll. Heuer Fernandes duwde zijn kopbal met een knappe reactie over de lat- dat had 0-3 (51 ‘) kunnen zijn.

De gastheren bleven gevaarlijk. Kittel heerste aan de linkerkant en legde de bal in het midden naar Pohjanpalo af. De Fin raakte het leer niet goed en onze Kiezkickers wisten weg te werken (54.). Aan de andere kant miste opnieuw Knoll nipt het derde doelpunt. Hij plaatste een vrije trap vanaf een goede 28 meter nipt langs het HSV-doel (57e). HSV-coach Hecking reageerde en wisselde tweemaal: Martin Harnik en David Kinsombi vervingen Hunt en Kittel (62.).

FC St. Pauli stond zeer stabiel in de verdediging en gaven de gastheren nauwelijks de ruimte om gevaarlijk voor het doel van Himmelmann te komen. Dan viel de 0-3 van Rico Benatelli. Maar voordat hij de hoekschop binnen kopte, werd HSV-keeper Heuer Fernandes in de ruimte van vijf meter aangepakt, dus besloot scheidsrechter Manuel Gräfe na overleg met zijn video-assistent het doelpunt te annuleren. Dus bleef het op 0-2 (67e).

De HSV drukte even later, maar Himmelmann greep een schot van 13 meter van Schaub (69.). Hecking wisselde een laatste keer: met Lukas Hinterseer stuurde hij een nieuwe spits naar het veld (71.). De wissel veranderde niets op het gazon. FCSP verdedigden zijn voorsprong van twee doelpunten tot het laatste fluitsignaal met veel vechtlust en passie en lieten hun fans vieren met de tweede stadsderbywinst na de eerste overwinning op de Millerntor !!!

Hamburger SV

Heuer Fernandes – Beyer, Letschert, van Drongelen, Leibold – Hunt (62. Kinsombi), Jung, Schaub – Jatta (71. Hinterseer), Hinterseer, Kittel (62. Harnik)

Cheftrainer: Dieter Hecking

FC St. Pauli

Himmelmann – Ohlsson, Østigård, Buballa – Miyaichi, Benatelli, Sobota (90. Flum), Becker (34. Knoll), Penney – Diamantakos (87. Tashchy) – Veerman

Cheftrainer: Jos Luhukay

Doelpunten: 0:1 Veerman (20.), 0:2 Penney (29.)

Gele kaarten: keiner / Diamantakos, Ohlsson, Veerman

Scheidsrechter: Manuel Gräfe (Berlin)

Toeschouwers: 57.000 (uitverkocht)

Bron : www.fcstpauli.com