Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander Dynamo Dresden

Amper enkele dagen na de uitwedstrijd in Kiel, spelen onze Kiezkickers op vrijdagavond – 14 februari 2020 18u30 – tegen SG Dynamo Dresden en ex-trainer Markus Kauczinski. Zoals gebruikelijk hebben we onze volgende tegenstander van naderbij bekeken.

Transfers

Hoewel bij onze Kiezkickers amper iets gebeurde met betrekking tot wintertransfers – Alleen Mats Møller Dæhli verliet de club in de richting van Genk – gebeurde het meest bij Dynamo Dresden. Moussa Koné (Olympique Nimes), Patrick Möschl (1. FC Magdeburg) en Matthäus Taferner (FC Wacker Innsbruck) verlieten de club. Naast middenvelder Josef Husbauer – kwam over van Slavia Praag en speelde dit seizoen vijf keer in de Champions League – trokken de Saksen ook Godsway Donjoh (FC Nordsjaelland), Simon Makienok (FC Utrecht),Patrick Schmidt ( 1. FC Heidenheim), aanvallende allrounder Marco Terrazzino (SC Freiburg) en middenvelder Ondrej Petrak (1. FC Nürnberg) aan.

Schorsing

Het had letterlijk een ‘groot duel’ kunnen zijn op de Millerntor, maar het zal niet gebeuren. De nieuwkomer van 2.01 meter Simon Makienok zag de rode kaart bij zijn debuut voor de Saksen. Al na  zes minuten na zijn wissel kreeg hij rood in Darmstadt na een zware fout op doelman Marcel Schuhe. Hij werd voor twee wedstrijden geschorst en zal niet aanwezig zijn op Millerntor. Er is dus geen duel met Henk Veerman – die ook 2,01 meter lang is –  en daarom is er geen duel tussen de momenteel grootste spelers in het Duitse profvoetbal. Naast Makienok zal ook kapitein Patrick Ebert afwezig zijn, de middenvelder kreeg de 10e gele kaart tegen Darmstadt en moet dit seizoen voor de tweede keer geel geschorst toekijken.

Protest

Na de 1-0 thuisoverwinning tegen Karlsruher SC en de doelpuntloze gelijkspel op 1. FC Heidenheim verloren de Saksen de vorige week 3-2 van SV Darmstadt 98. Uiteindelijk werd het doelpunt van de 3-3 van Patrick Schmidt in de slotseconden afgekeurd, nadat scheidsrechter Michael Bacher – op advies van de assistent-scheidsrechter – opnieuw naar de treffer in het beoordelingsgebied bekeek. Op late zondagavond, en dus op tijd, ging Dynamo Dresden in beroep bij de Duitse voetbalbond tegen deze beslissing: “omdat naar onze mening, volgens de wettelijke en procedurele regels van de DFB, de scheidsrechter de regels heeft overtreden en dus de uitkomst van de wedstrijd tegen Darmstadt in ons nadeel werd beïnvloed “, aldus Dynamo Sports Manager Ralf Minge.

Duelisten

Wanneer Dresden naar Millerntor komt, brengen de Saksen een van de beste duelisten in de competitie mee. Florian Ballas won 166 van zijn 252 duels, een sterke 65,87 procent. Over de hele competitie doen alleen met Georg Margreitter (69,11 procent / 1. FC Nürnberg), Nathaniel Phillips (67,74 procent / VfB Stuttgart), Jan Gyamerah (65,91 procent / HSV) en Daniel Gordon (65,94 procent / Karlsruher SC ) vier spelers het beter dan Ballas.

Schoten

Vorige week scoorde het team van Dresden voor het eerst- in Darmstadt- in meer dan vier maanden twee doelpunten. Dit deden de Saksen voor het laatst in de 2-1 thuisoverwinning tegen Regensburg in september 2019. Met 20 doelpunten dit seizoen heeft het Kauczinski-team de minst gevaarlijke aanval in deze competitie en dat is geen toeval. De laatste in de rangschikking schoot tot nu toe slechts 223 schoten op doel, met grote afstand achter de voorlaatste SV Wehen Wiesbaden (244 schoten op doel).

Achterstand

Als het scoren niet lukt en Dresden ook de vijfde slechtste verdediging heeft in de 2e Liga met 37 tegendoelpunten, stonden de Saksen dus vaak op achterstand. Dit is in het lopende seizoen al 14 keer het geval geweest, alleen de KSC (16) kwam vaker op achterstand. Twaalf Dynamo-wedstrijden gingen ook verloren na achterstand, SGD wist slechts één punt te behalen, in de heenwedstrijd tegen onze Kiezkicker (3-3). De laatste in de stand vierde zijn enigste overwinning na achterstandt tegen Jahn Regensburg (2-1).

Bron: www.fcstpauli.com