Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FCSP kan opnieuw niet winnen in 2020, 2-1 verlies tegen Kiel

Op het einde van de 21ste speeldag verloren onze Kiezkickers – maandagavond 10 februari 2020 – met 2-1 (1-0) van Holstein Kiel. Na een gelijkopgaande openingsfase scoorde Salih Özcan 1-0 (30e). Na de pauze kwamen onze Kiezkicker beter in het spel en Henk Veerman (51e) maakte snel gelijk. Voor Kiel scoorde invaller Janni Serra de 2-1 (69e). In blessuretijd faalde Veerman op de stip tegen Kiel’s keeper Ioannis Gelios (90. + 5).

Voor de wedstrijd in Kiel deed onze coach één verandering in vergelijking met de 1-1 tegen VfB Stuttgart: in plaats van Matt Penney begon Luca Zander, die naar de rechter verdedigende zijde schoof, Sebastian Ohlsson van rechts naar links. Onze Kiezkickers wilden de goede prestatie tegen Stuttgart voortzetten en hun eerste overwinning na meer dan elf maanden vieren. Het sterke maandagrecord zou moed moeten geven: meer dan drie jaar hadden de jongens in Brown niet verloren aan het begin van de week en wonnen zelfs acht van de twaalf maandagwedstrijden, inclusief de eerste wedstrijd tegen Kiel (2-1) eind augustus.

In het begin waren er nauwelijks voetballende hoogtepunten, onze Kiezkickers speelde op de counter en liet het leer aan Kiel. De gastgever liep veel zonder dat ze gevaarlijk konden worden in de buurt van het strafschopgebied. De bruin-witten hadden de eerste kans van de wedstrijd: Henk Veerman zette op het middenveld naar Viktor Gyökeres, die met de bal richting van het strafschopgebied van KSV liep en vanaf 22 meter schoot – de bal ging echter ruim twee meter voorbij de linkerpaal (15 .).

De eerste kans voor Kiel werd ongelukkig ingezet door Veerman. Zijn terugspeelbal naar Robin Himmelmann belandde in de voeten van Emmanuel Iyoha, die faalde echter op Himmelmann. Johannes Flum wist net op tijd de rebound van Salih Öczans weg te zetten (21′). Het was het startsein voor een Kiel-drukfase. De volgende kans van de gastheer volgde even later. Na een vrije trap vanuit het middenveld kwam Jonas Meffert vanuit een scherpe hoek aan een kans – maar Himmelmann was allert en werkte met de voet weg (27).

Kort daarna was Himmelmann echter machteloos. Finn Porath speelde de bal in de loop van Özcan, die in het strafschopgebied in liep en koel bleef voor Himmelmann. Hij schoot de bal in de linkerhoek – 1-0 (30e). FCSP had problemen –  tegen de vroeg storende gastheren – om voetballende oplossingen te vinden en vonden de weg niet naar het strafschopgebied van Kiel. Toen Waldemar Sobota een inval had, was KSV-keeper iets eerder op de lange bal dan Veerman (34.). Er gebeurde niets meer in de eerste helft en zo ging onze Boys in Brown met een 1-0 achterstand in de rust.

Onze Kiezkickers keerde in dezelfde opstelling naar het veld, maar Kiel moest wisselen omwille vanwege een blessure. Alexander Mühling bleef in de cabine, voor hem kwam Aleksandar Ignjovski in de wedstrijd. FCSP verhoogde zijn aanvallende intenties en werd al na enkele minuten beloond: na een lange bal van Zander naar Gyökeres legde deze af naar Veerman. Technisch sterk, hield de aanvaller eerst tegenstander Hauke ​​Wahl van zich af, om vervolgens – vanaf zes meter – het leer voorbij Gelios tegen de netten te prikken – 1-1 (52e)!

Na een goed uur deed FC St. Pauli zijn eerste wissel, Finn Ole Becker kwam in voor de – met geel gewaarschuwde – Flum (59.). KSV-trainer Werner deed ook nog een wissel: aanvaller Janni Serra verving middenvelder Finn Porath (66.). En het was precies die Serra die kort daarna uit een Özcan hoekschop bij de eerste paal uit het niets de 2-1 maakte (69.). Even later probeerde Iyoha het van ver, maar zijn schot ging ver voorbij het doel (71 ‘).

Langzaam brak de laatste fase uit en werd de tijd voor de Kiezkicker korter om alsnog de gelijkmaker te maken. Eerst had Özcan de voorlopige beslissing aan de voet, maar hij schoot gelukkig over vanop 15 meter (79e). FCSP reageerde kort daarna en bracht aanvaller Boris Tashchy in voor Sobota (79e) en vleugelspeler Luis Coordes voor Luca Zander (81e). FCSP verhoogde de druk en had de kans om gelijk te maken. Na een lange bal verscheen de opgerukte Sebastian Ohlsson vrij voor Gelios, maar Sebastian faalde – vanaf tien meter – ongelukkig op de goed reagerende KSV-keeper (83.).

Aan de andere kant had Serra een goede kans, maar hij bleef steken op de goed gepositioneerde Daniel Buballa (86.). FC St. Pauli gooide alles in de laatste minuten naar voren. Na een lange bal eiste de Kiezkickers een penalty na een handbal van Wahl. Scheidsrechter Arne Aarnink raadpleegde zijn video-assistent, keek zelf ook naar de scène, en wees vervolgens naar de stip.

Veerman greep het leer maar faalde op Gelios (90.+5). De waanzin was nog niet voorbij. Omdat Meffert de afgebogen bal terug naar Gelios speelde en deze laatste de bal opraapte, was er nog een indirecte vrije trap op iets minder dan zes meter. Veerman tikte naar Gyökeres, wiens schot Gelios over de lat duwde (90e + 7e). Na nog eens twee hoekschoppen werd het vijfde verlies op rij afgesloten.

Bron: www.fcstpauli.com