Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Naar Kiel: derde poging voor een overwinning in 2020

Met de Nordduell bij Holstein Kiel sluiten onze Kiezkickers de 21e speeldag – op maandagavond 10 februari 20u30 – af. Terwijl het Kiel-team – dat de laatste vier wedstrijden ongeslagen is – hun thuisrecord zal proberen te verbeteren en voor het eerst sinds eind oktober thuis wil winnen, streven onze Kiezkickers naar de eerste overwinning in de derde wedstrijd van 2020 en eindelijk na elf maanden nog eens buitenhuis winnen .

Ze hadden het begin van het nieuwe jaar anders voorgesteld. Na de 3-0 in Fürth waren de Braun-Weißen niet alleen geïrriteerd over de vierde nederlaag buitenhuis maar ook over de uitvoering. In Midden Frankenland konden ze niet voortbouwen op de twee thuisoverwinningen op rij voor de winterstop tegen Wehen Wiesbaden en Arminia Bielefeld. Zelfs na de thuiswedstrijd tegen Stuttgart waren er problemen, omdat de Kiezkicker hun goede prestaties tegen VfB niet kon belonen met drie punten.

Na de twee openingswedstrijden binnen vier dagen had FCSP een ​​zeer lange week – waarin het eerst nodig was om de vorige wedstrijd tegen Stuttgart te verwerken – om zich volledig voor te bereiden op de wedstrijd tegen Holstein Kiel. Op het fjord wil FCSP de goede prestatie tegen VfB herhalen en hun eerste overwinning in het nieuwe jaar – bij de derde poging – vieren en uiteindelijk zwakke reeks in het buitenland beëindigen, die nu is uitgegroeid tot 14 uitwedstrijden zonder overwinning.

Onze Kiezkickers zijn er zich ervan bewust dat dit geen gemakkelijke taak zal zijn. FCSP wordt geconfronteerd met een “moeilijke opdracht” tegen de sterke Kiel-spelers – die onlangs met 2-0 wonnen in Karlsruhe – benadrukte flankspeler Ryo Miyaichi voor de wedstrijd. Kiel is sinds vier wedstrijden ongeslagen, in de afgelopen acht competitiewedstrijden werden ze alleen verslagen door VfL Osnabrück, dat begin december met 2-4 de overhand had in het Holstein Stadion.

Thuiswedstrijden zijn dit seizoen niet het sterkste punt van Kiel. Ze konden slechts twee van hun negen wedstrijden winnen voor hun eigen publiek, de laatste thuisoverwinning tegen VfL Bochum (2-1) is meer dan drie maanden geleden. Natuurlijk wil de negende in de rangschikking zijn thuisrecord verbeteren met een overwinning tegen onze Kiezkicker en zich zo vestigen in de bovenste helft van de rangschikking. Onze Boys in Brown – zoals kapitein Daniel Buballa benadrukte – “willen alles in de weegschaal gooien” om opnieuw buitenhuis te winnen.

Bron: www.fcstpauli.com