Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander Holstein Kiel

Op het einde van de 21ste speeldag – maandagavond 10 februari 20u30 – spelen onze Kiezkickers om de drie punten op Holstein Kiel. Wat kunnen onze Boys in Brown verwachten aan het Kielse Fjord? Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstander van dichterbij bekeken.

Jongeling

Nadat Holstein Kiel ex-FCSP-coach André Schubert had ontslagen – die pas in de zomer was aangesteld – nam U23-coach Ole Werner het over voor vier competitiewedstrijden (twee overwinningen, twee nederlagen) als interim-coach. Enkele dagen na de 1-0 overwinning in Stuttgart werd vervolgens de ‘juiste’ hoofdcoach aangesteld. Met een leeftijd van slechts 31 jaar nam Werner de fakkel over van Leipzig-coach Julian Nagelsmann (32) als de jongste hoofdcoach in het Duitse profvoetbal.

Topscorers

In het Kiel-team zijn Janni Serra en Jae-sung Lee de topscorers, beide zijn dit seizoen al goed voor zes doelpunten scoorden en drie assists. Lee is een van de gevaarlijkste middenvelders van de competitie, alleen Sony Kittel (tien doelpunten) juichte vaker als middenvelder dan Lee, die met 228,02 kilometer ook een van de loopsterkste spelers van de competitie is . Het valt nog te bezien of Serra er bij zal zijn tegen onze Kiezkickers. Hij heeft de eerste twee wedstrijden na de winterstop gemist vanwege een gescheurde spier in zijn dijbeen.

Terugkeerders

Voordat het Kiel-team met Daniel Hanslik – uitgeleend aan derde divisieclub Hansa Rostock – nog een aanvaller afgaf kort voor het einde van de winterstop, trok KSV met Fabian Reese nog een spits aan. Reese, die in de recente 2-0-overwinning in Karlsruhe met één doelpunt en één assist nog matchwinnaar werd, kwam over van FC Schalke 04 naar de Förde en tekende tot 2023. De aanvaller is geen onbekende. Hij werd geboren in Kiel en doorliep van 2005 tot 2013 de KSV-jeugdteams voordat hij overstapte naar de U17 van Schalke. Hij speelde 16 keer in de 1e Bundesliga voor S04. Reese kent de tweede Liga, in bruikleen gespeelde hij al voor Karlsruher SC (tien wedstrijden in de tweede helft van 2016/17) en voor Greuther Fürth (45 wedstrijden van januari 2018 tot juni 2019).

Afgevlagd

In de vorige 20 competitiewedstrijden werden onze Kiezkickers slechts 23 keer afgevlagd , geen enkel team deed beter in Tweede Bundesliga. De situatie is heel anders voor Kiel. De grensrechters hieven 57 de vlag, geen enkel ander team deed slechter. Jae-sung Lee en Makana Baku (elk 12 buitenspel) werden het meest afgevlagd. Over de hele competitie stonden alleen Bayer Leverkusen-spelers (58 keer) vaker buitenspel.

Rotsünder

Holstein Kiel moest dit seizoen twee wedstrijden in ondertal afwerken en beide keren was het Jonas Meffert die vroegtijdig de douches werd ingestuurd. In de 2-1 thuisoverwinning tegen KSC zag de middenvelder rood na een fout op Marvin Wanitzek, in het 2-4 verlies tegen VfL Osnabrück zag Meffert geel na een fout en daaropvolgende denigrerend gebaar tegen scheidsrechter Alexander Sather dan de rode kaart. Alleen Victor Pálsson van Darmstadt vloog ook twee keer (1x geel-rood, 1x rood) van het veld. Omdat Meffert ook drie gele kaarten ‘verzamelde’, leidt hij de kaartstatistieken in de 2e Bundesliga voor Pálsson.

Bron: www.fcstpauli.com