Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Ook na 2060 speelt FC St. Pauli op Millerntor !

Goed nieuws voor FC St. Pauli: Onze FCSP zullen ook na 2060 in het Millerntor-stadion blijven spelen. Dit is mogelijk nadat Millerntorstadion Betriebs-GmbH & Co. KG (MSB) een keuze werd aangeboden tussen een erfelijke bouwrecht of een verlenging van het gebruikscontract na het verstrijken van het gebruikscontract 2060 tegen de dan gebruikelijke marktomstandigheden voor het Millerntor Stadium tot 2110. Het State Real Estate Management en Real Estate (LIG), onderdeel van de belastingdienst, zijn dit namens de Vrije en Hanzestad Hamburg (FHH) met de MSB overeengekomen. De overeenkomst is vastgelegd in een intentieverklaring (Lol).

FCSP-president Oke Göttlich is verheugd met de baanbrekende beslissing van de stad Hamburg: “Deze ontwikkeling is zowel een taak als een motivatie voor ons om alles te investeren in een succesvolle toekomst voor FC St. Pauli. Ons stadion is niet alleen de thuisbasis voor profvoetbal, maar ook het sociale en culturele centrum voor leden, fans en vele andere toegewijde mensen en groepen. We zijn blij dat we ervoor kunnen zorgen dat het hetzelfde blijft voor de volgende generatie van St. Pauli. We zijn een door leden gerunde districtsvereniging en met deze uitgebreide gebruiksrecht hebben we de zekerheid voor toekomstige strategische projecten en taken. ”

Senator Finance en bestuursvoorzitter LIG Dr. Andreas Dressel denkt dat de voortijdige uitbreiding van het gebruiksrecht correct en belangrijk is: “Het FC St. Pauli Millerntor Stadium is meer dan alleen een locatie. Door de jaren heen is het een plaats van identificatie geworden met een enorme aantrekkingskracht buiten de grenzen van Hamburg. De club heeft nu over een langetermijnperspectief op locatie, dat een waardevolle basis vormt voor het verder vormgeven van zijn toekomst: FC St. Pauli von 1910 eV heeft het nu in handen met sportieve en economische successen, zijn 200e verjaardag in 2110 in ‘zijn’ stadion. We hebben hiervoor het raamwerk gecreëerd met de Letter of Intent – er is geen toekomstperspectief meer van de kant van de stad! Dit helpt ook bij langetermijninvesteringen en leningfinanciering. We zijn erg blij dat we een relevante bijdrage kunnen leveren aan het behoud van sportieve en culturele diversiteit in onze stad. “

“FC St. Pauli heeft niet alleen een vaste plek in het hart van zijn fans, het bevindt zich ook geografisch in het hart van onze stad. En zo moet het ook in de toekomst blijven”, legt Falko Droßmann, districtmanager Hamburg-Mitte uit.

Bron: www.fcstpauli.com