Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Luhukay:”De wedstrijd met volle ambitie en motivatie aangaan”

Na de 0-3 nederlaag bij SpVgg Greuther Fürth bij de start, spelen onze Kiezkickers – op zaterdag 1 ebruari 2020 13u00 – tegen VfB Stuttgart hun eerste thuiswedstrijd van het 2020. Voor de wedstrijd tegen de derde in de rangschikking hoofdcoach Jos Luhukay de vragen van de Hamburgse persvertegenwoordigers en sprak over …

… de blessures : “Behalve Luca Zander is iedereen fit voor de wedstrijd. Luca zal vanmiddag beslissen of hij kan. Hij is het enige vraagteken. Alle spelers in de ploeg zijn een optie, anders we zouden ze niet laten spelen of mee naar de bank zetten. Het zal morgen blijken of er iets zal veranderen. ”

… de ontbrekende vorm van de dag in Fürth : “Voetbal is altijd een momentopname. Voor de wedstrijd hadden we niet het gevoel dat we een dergelijke prestatie zouden afleveren. Dat kun je nooit van tevoren beoordelen. De voorbereiding verliep goed, de indrukken waren zeer goed “Je weet nooit hoe we in de eerste wedstrijden gingen gaan. We speelden niet goed, maar we hadden nog steeds de kans om te scoren. Helaas hebben we onze kansen niet genomen vóór het tweede Fürth-doelpunt.”

… de nieuwe coach van Stuttgart, Pellegrino Matarazzo : “Ik weet het niet en ik weet niet veel over hem. Maar ik hoef het ook niet te weten. Ik moet over zijn elftal het nodige weten. We zijn in de afgelopen dagen erg druk met hen bezig geweest, het gaat niet over de filosofie van mijn collega, maar over de kwaliteit van zijn team. ”

… het team van Stuttgart : “De manier waarop ze de laatste wedstrijd speelden was indrukwekkend. En daarmee bedoel ik niet alleen het eerste team dat je woensdagavond tegen Heidenheim zag. De spelers die invallen kunnen het nodige veranderen. Ze hebben een elftal dat weet waar ze staan. We ontmoeten een van de top drie teams in de competitie. Met Stuttgart wacht een tegenstander van hogere kwaliteit op ons, daaraan zullen we ons moeten. We zullen wedstrijd met volle ambitie en motivatie aangaan en moeten een hele goede dag hebben om tegen hen punten te behalen. ”

… de goede resultaten tegen de topteams : “Ik zou graag willen dat dit morgen weer het geval is. Maar dat is ook voetbal. Misschien kan het team morgen weer het maximale uit zichzelf halen en een top prestatie afleveren. Als we een of twee spelers bij ons hebben die morgen niet in hun normale vorm zijn, zal het moeilijk worden voor ons. Stuttgart zal morgen alles van ons vergen. Ze hebben weinig nodig om doelpunten te scoren. Dat hebben we gezien in de heenwedstrijd. Hun individuele kwaliteit is extreem hoog, we kunnen morgen niet te veel toelaten omdat ze weten hoe ze er moeten mee omgaan. “

… Een verdediging van drie of vier : “Dat vind ik onbelangrijk. Het belangrijkste is dat we stabiliteit vinden om de hoge kwaliteit van de tegenstander te neutraliseren. Je hebt zoveel klasse in het offensief, het maakt niet uit of je nu met drie, vier, vijf of zes spelers achterin speelt, je moet de duels in je voordeel beslissen. Het gaat niet om het systeem of de formatie, maar om sterker te zijn dan de directe tegenstander om daar het ​​voordeel te behalen . “

… het wedstrijdplan : “Ik kijk alleen naar ons. Ik heb veel respect voor de kwaliteit van de tegenstander, maar ik geloof ook in mijn team. Ik moet ze een plan geven dat hopelijk werkt. Alleen dat waar we mee omgaan – het maakt niet uit of het team van VfB op woensdag is of tien andere spelers die net zo goed zijn. We moeten een goed plan hebben en een geweldige dag hebben hebben. Daar zijn we in de heenronde enkele keren in geslaagd. Ook in Stuttgart waar we het doelpunt in de laatste minuut binnen krijgen.

Bron: www.fcstpauli.com