Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

1-1 tegen een zwak Stuttgart

FC St. Pauli heeft een punt gehaald in de eerste thuiswedstrijd in 2020. Voor 29.546 toeschouwers in een uitverkochte Millerntor speelden onze Kiezkicker 1-1 gelijk tegen VfB Stuttgart. Henk Veerman zette onze FCSP op voorsprong (56e) Mario Gomez maakte de gelijkmaker (81e).

Met twee overwinningen op rij namen de Boys in Brown vorig jaar afscheid van hun thuispubliek. Een serie die de St. Pauli wilden verder zetten in het duel tegen promotie kandidaat VfB Stuttgart. Na de 3-0 nederlaag bij SpVgg Greuther Fürth op dinsdagavond (28 januari) reageerde hoofdcoach Jos Luhukay en wisselde op verschillende posities. Als gevolg hiervan maakte zomer-aanwinst Rico Benatelli eindelijk zijn start-elf debuut.

Aanvankelijk was de 27-jarige middenvelder vooral gebonden aan zijn defensieve taken. Omdat het Stuttgart in hun 3-4-2-1-formatie een klein overwicht creëerde in het centrum. Daarom waren de Swaben het spel bepalende team in de beginfase. maar ze konden hun hoog balbezit niet omzetten in doelkansen. Ook FC St. Pauli probeerde de weg naar het doel te vinden en deelde herhaaldelijk speldenprikken uit.

De eerste grote kans van de wedstrijd kwam op conto van onze Kiezkickers. Ryo Miyaichi verscheen na een hoofdverlenging vrij voor de doelman. De Japanner was echter te zwak in zijn afwerking en schoot simpel in de handen van VfB-doelman Gregor Kobel (34.). Kort voor de pauze waren de gasten daar opeens met hun eerste grote kans. Robin Himmelmann stuurde de kopbal van Philipp Klement met een knappe parade tegen lat, waarna Mario Gomez de bal vanuit een scherpe hoek kon binnen trappen (45 + 1). Even diep inademen en geen doelpunten voor de rust.

Na de pauze deed VfB-trainer Pellegrino Matarazzo één aanvallende wissel en bracht met Nicolas Gonzalez de doelpunter maker in de slotseconden in de 2-1 nederlaag in heenronde. De Argentijn speelde aanvankelijk op de linkervleugel van de Swaben. Hij speelde daarna achter de spitsen, maar hij bleef te onnauwkeurig in zijn acties. Aan de andere kant deed Miyaichi – die voorbij Phillipp Förster ging in het strafschopgebied – het beter. Hij vond daar Veerman, die de bal in de draai onhoudbaar binnen schoot – 1-0 (56e).

Toen ging de Stuttgart uitdrukkelijk op zoek naar de voorwaartse versnelling. Als gevolg hiervan ontwikkelde zich een uitwisseling van kansen en lagen kansen er voor FCSP om de counter te zoeken. Veerman stuurde Miyaichi op reis. maar Kobel pareerde de strakke poging van de 27-jarige briljant met één hand (73.). VfB handhaafde tegelijkertijd de druk en kwam via Gomez -die de bal in de hoek schoof met een geplaatst linker schot – op 1-1 (82e). De ontmoeting bleef vermakelijk tot de laatste seconde inclusief de drie minuten blessuretijd, omdat beide ploegen voor de winst bleven spelen. Uiteindelijk bleef het bij 1-1.

FC St. Pauli

Himmelmann – Ohlsson, Østigård, Buballa, Penney – Flum (77. Buchtmann), Benatelli – Miyaichi, Sobota (90.+3 Ziereis), Gyökeres – Veerman (82. Tashchy)

Cheftrainer: Jos Luhukay

VfB Stuttgart

Kobel – Philipps, Karazor, Kempf (7. Stenzel) – Endo, Mangala – Massimo, Klement (61. Silas), Förster, Sosa (46. Gonzalez) – Gomez

Cheftrainer: Pellegrino Matarazzo

Doelpunten: 1:0 Veerman (56.), 1:1 Gomez (81.)

Gele kaarten: Flum / Mangala

SR: Dr. Felix Brych

Toeschouwers: 29.546 (uitverkocht)