Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander VfB Stuttgart

De wedstrijden volgen elkaar snel op in de 2e Bundesliga! Na de 3-0 nederlaag in Fürth – op dinsdagavond 28 januari 2020 – ontvangen onze Kiezkicker – op zaterdag 1 februari 2020 13u00 –  VfB Stuttgart. Stuttgart begon in 2020 met een 3-0 thuisoverwinning tegen 1. FC Heidenheim. Zoals gebruikelijk hebben we onze volgende tegenstander van naderbij bekeken.

Hoofdcoach Matarazzo

Kort voor de jaarwisseling besloten de verantwoordelijken van VfB Stuttgart om – in de afgelopen zomer uit Kiel overgekomen – Tim Walther te ontslaan en Pellegrino Matarazzo te installeren als de nieuwe hoofdcoach. Matarazzo speelde -met Preußen Münster en Wattenscheid 09 – vier keer als speler tegen FC St. Pauli (één overwinning, één gelijkspel, twee nederlagen). Hij was recent assistent-coach van Alfred Schreuder bij TSG 1899 Hoffenheim. Zijn coachingcarrière begon in 2010 als assistent-coach voor het tweede team van 1. FC Nürnberg, voordat hij eerst de U17 en vervolgens de U19 van het FCN trainde als hoofdcoach. In de zomer van 2017 trok hij naar de U17 van Hoffenheim waar Julian Nagelsmann Matarazzo naar het coachingsteam van het Bundesliga-team overhevelde.

Balmagneet Stenzel

Geen enkel ander team heeft de bal in hun eigen rangen dan VfB. Het is het enige team dat meer dan 10.000 passen heeft gespeeld tijdens de eerste 19 speeldagen. Stuttgart’s vaste waarde Pascal Stenzel (hij heeft tot nu toe slechts 32 minuten gemist) leidt de ranglijst van de spelers met de meeste balcontacten. In de openingswedstrijd tegen 1. FC Heidenheim had de rechtsback het leer 86 keer aan de voet. Na 19 speeldagen al 2.128 keer. De voorsprong op de tweede geplaatste Tim Leibold (HSV, 1.459 balcontacten) is al meer dan 600 balcontacten.

Terugkeerder Phillips

Begin augustus kwam de centrale verdediger Nathaniel Phillips op huurbasis over van Liverpool U23. Met de Swaben speelde de verdediger tien wedstrijden in de competitie en  overtuigde hij met duelkracht. Hij won 67,4 procent van zijn duels, alleen Georg Margreitter van Neurenberg (70,33 procent) doet beter. Tijdens de winterstop was Phillips aanvankelijk teruggekeerd naar Liverpool. Met het team van Jürgen Klopp debuteerde de verdediger in de FA Cup tegen Everton, maar na twee weken bij de regerende Champions League-winnaar keerde hij terug naar VfB. Liverpool leende Phillips voor een tweede keer uit (tot het einde van het seizoen).

Veel schoten op doel

In het huidige seizoen zoeken de Swaben ijverig de weg naar het doel, geen enkel team deed vaker een poging op doel. Het team van Stuttgart vuurde 333 schoten af ​​in hun 19 wedstrijden, waardoor bijna 18 schoten per wedstrijd werden gemaakt. Robin Himmelmann en Co. hebben dus veel werk te doen. In termen van effectiviteit, staat Stuttgart echter pas op de 13e plaats. Pas elk tiende shot vond de weg naar de netten van de tegenstander.

Trefzekere jokers

In de heenwedstrijd in Stuttgart moesten onze Kiezkickers in de laatste minuut de 2-1 toestaan. Invaller Nicólas González scoorde half augustus het winnende doelpunt voor VfB. Het zou niet het enige Joker doelpunt van de aanvaller zijn, González scoorde nog twee keer als invaller. Silad Wamangituka scoorde drie doelpunten, Hamadi Al Ghaddioui twee keer. In de openingsoverwinning 2020 tegen Heidenheim voegde Mario Gomez woensdagavond (29 januari) er het negende joker-doel van VfB toe – meteen het beste in de competitie en dat voor Heidenheim (8).

Bron: www.fcstpauli.com