Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Luhukay:”Op het einde een bittere nederlaag”

Terwijl Greuther Fürth’s hoofdcoach Stefan Leitl tevreden was over de slimheid van zijn team in de 3-0 overwinning tegen FC St. Pauli, moest FCSP-coach Jos Luhukay een verdiende nederlaag toestaan, die met een beetje meer geluk had kunnen worden voorkomen.

FCSP-hoofdcoach Jos Luhukay: “Het was uiteindelijk een verdiende overwinning voor Greuther Fürth. De eerste helft was nog redelijk gelijk, beide teams probeerden oplossingen te vinden in de wedstrijd. Als we twee doelpunten scoren en beide niet worden toegekend, dan het is ook niet eenvoudig. Greuther Fürth scoort dan de 1-0, wat mentaal niet onbelangrijk was kort voor de rust. Ik weet niet waarom de twee doelpunten van ons niet worden goedgekeurd. Ik moet de scènes opnieuw bekijken. In de tweede helft was Fürth duidelijk het betere team, domineerde het middenveld en kreeg hun kansen,. Maar we waren dicht bij het scoren van de 1-1 met de kans van Henk Veerman of de kopbal van Boris Tashchy vlak voor het tweede doelpunt Misschien hadden de doelpunten anders kunnen uitvallen. De doelen twee en drie kwamen vervolgens voort uit counters waarvan Fürth profiteerde. Uiteindelijk is het een bittere nederlaag voor ons, die op grond van de eerste helft anders had kunnen zijn. Maar het is zoals het is en we moeten zo snel mogelijk herstellen, want zaterdag staat ons een nieuwe taak te wachten. ”

SpVgg-coach Stefan Leitl: “We kwamen goed in de wedstrijd. We hadden voldoende ruimte in de zes van de tegenstander, die bij de start bespeelden. We hadden goede bezitsfasen in de eerste 15 minuten, waar de laatste pass nog ontbrak. We hadden een geweldige kans via Branimir Hrgota, waar we vroeg de voorsprong hadden kunnen nemen. In de een of andere situatie kon je zien hoe gevaarlijk St. Pauli is in de omschakelingscampagnes, maar we hebben het grotendeels goed verdedigd. In de tweede helft verloren we een beetje het bal bezit. We hebben de kansen en ruimtes bij de omschakeling genomen wanneer we de bal wonnen. Als deze ruimtes werden gecreëerd, hebben we ook de kwaliteit om ervan te profiteren. Ik ben blij dat we hebben gewonnen, en het was ook een verdiende overwinning in mijn ogen. ”

Bron: www.fcstpauli.com