Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander Spvgg Greuther Fürth

Vanaf dinsdag – 28 januari 20u30 – rolt de bal weer in de 2e Bundesliga. Onze Kiezkickers trekken voor de eerste drie punten in het kalenderjaar 2020 naar SpVgg Greuther Fürth. Hoe was het vorige seizoen in Midden-Franken en hoe begon de SpVgg nieuw jaar? We hebben onze openings-tegenstander van dichtbij bekeken.

Indoortornooi voor het goede doel

Een deelname van Bundesligaclubs aan indoortoernooien is tegenwoordig eerder een uitzondering, maar in het tweede weekend van januari speelde Fürth in Gummersbach. Er was een 3-3 tegen RSV Meinerzhagen, waar Lukas Podolski als organisator van het toernooi meespeelde. Een 2-1 overwinning tegen Ipswich Town leidde vervolgens tot de halve finale. Hier werden de Midden-Franken met 1-4 verslagen door de sterke westerse regionalist RW Essen. In 9-meter schieten won SpVgg vervolgens tegen Meinerzhagen. Karlsruher SC won uiteindelijk het toernooi.

Vier testwedstrijden, geen overwinning

Het team van hoofdcoach Stefan Leitl speelde in de wintervoorbereiding vier oefenwedstrijden . Fürth speelde eerst 1-1 gelijk tegen het tweede team van Bayern, spits Daniel Keita-Ruel scoorde het doelpunt. In het winterkamp in Belek speelden de Midden-Franken vervolgens twee vriendschappelijke wedstrijden op één dag. De eerste wedstrijd tegen FC Vaduz eindigde doelpuntloos, de derde divisieclub Hallescher FC won een paar uur later met 2-3 tegen SpVgg. Beide doelpunten werden gescoord door de jonge 17 jarige Mert-Yusuf Torlak. In de laatste testwedstrijd verloor SpVgg vervolgens van Lechia Danzig met 0-3.

Eén nieuwe aanwinst, drie vertrekkers

Er is veel veranderd in de kader van Fürth tijdens de winterstop. Met Timothy Tillman haalden de Midden-Franken een eigen jeugdproduct terug naar het Ronhof. De 20-jarige middenvelder droeg de SpVgg-trui van 2009 tot 2015, voordat hij verhuisde naar de U17 van Bayern München en nadien uitgeleend werd aan 1. FC Nürnberg. Tobias Mohr (17 wedstrijden, 1 doelpunt en 5 assists in het lopende seizoen) wisselde naar competitiedivisie rivaal 1. FC Heidenheim, Daniel Steininger (zonder inzet) sloot aan bij de derde divisie 1. FC Magdeburg. Bovendien keerde Elias Abouchabaka – die tot de zomer gehuurd werd van Leipzig (zonder inzet in de 2e BL) – vroegtijdig terug naar de leider van de Bundesliga.

Veel geel, geen rood

Tijdens de eerste 18 speeldagen bewees Fürth dat ze zich konden doorzetten. Geen enkel ander team maakte meer fouten (262) dan het Fürth-team. 44 Gele kaarten betekenen de tweede plaats achter Wehen Wiesbaden (45) in deze rangschikking. Soms oneerlijk, maar nooit te hard, want het Leitl-team kreeg nog geen enkele rode kaart en was – naast Heidenheimers – het enige team dat elke wedstrijd met elf mannen eindigde.

Uithouding op ooghoogte

Arminia Bielefeld en SV Sandhausen laten zien hoe verschillend de kilometerstand kan zijn. Bielefeld legde in de eerste helft van het seizoen 109 kilometer meer af dan SVS, dat is bijna zes kilometer meer per wedstrijd. In die zin staan onze Kiezkickers en Fürth op gelijke hoogte beweging. Fürth (2.050,49 km) liep slechts 500 meter meer dan onze Boys in Brown (2.049,99 km). Dat betekend slechts een goede 28 meter per wedstrijd meer.

Weinig gevaar bij stilstaande fases

Met Holstein Kiel (2 doelpunten) en Dynamo Dresden (3) scoren slechts twee teams bij standaardsituaties minder doelpunten dan Fürth (5). Spvgg juichte nog niet na een hoekschop in het huidige seizoen, alleen Holstein Kiel bleef ook doelpuntloos na een hoekschop. Ook de tegenstander kon tegen SpVgg niet veel rapen, alleen VfL Osnabrück (3 tegendoelpunten) kreeg minder doelpunten tegen dan Fürth (5).

Bron: www.fcstpauli.com