Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Op naar Fürth en aanknopen met de laatste wedstrijden van 2019

Na iets meer dan vijf weken rolt de bal weer in de 2e Bundesliga! Onze Kiezkicker trappen – dinsdagavond 28 januari 2020 20u30 – de tweede helft van het seizoen af ​​bij SpVgg Greuther. In het Midden Frankenland wil het Luhukay-team voortbouwen op de sterke prestaties vóór de jaarwisseling . Voor de winterstop had FCSP tegen Wehen Wiesbaden (3-1) niet alleen de zegeloze reeks gestopt, het versloeg ook leider Arminia Bielefeld met 3-0.

Onze Boys in Brown hielden niet echt van de winterstop. Na de twee thuisoverwinningen tegen SV Wehen Wiesbaden en Arminia Bielefeld hadden ze graag hun opwaartse trend verdergezet. “We hadden graag willen blijven spelen, maar we kunnen de winterstop met veel vertrouwen tegemoet gaan”, zei centrale verdediger Leo Østigård iets meer dan vijf weken geleden. Tegen de kalender en de 5 weken durende winterpauze hadden onze Kiezkickers niets in te brengen en ze gebruikten de pauze om hun batterijen op te laden en zichzelf – sinds het begin van de training op zaterdag 4 januari – zo goed mogelijk voor te bereiden op de komende 16 wedstrijden in de tweede helft van het seizoen.

In de iets meer dan drie weken van voorbereiding hebben onze Kiezkickers “goed gewerkt”, zoals Jos Luhukay graag opmerkte. Terwijl onze hoofdcoach soms zonder een dozijn of meer spelers moest doen in de eerste helft van het seizoen, zijn bij de openingswedstrijd in Fürth slechts vier spelers niet beschikbaar : Christopher Avevor (fibula fractuur en gescheurd pees), James Lawrence (knieoperatie), Florian Carstens (fractuur van het carpale bot) en Youba Diarra (knieirritatie) . Alle andere Kiezkicker werden gespaard tijdens de voorbereiding van blessures – voor Luhukay kon het nauwelijks beter zijn gegaan qua personeel.

“Het werd duidelijk dat geen enkele speler achterover leunde. Ieder van ons weet dat de volgende zijn plaats snel inneemt,” zei keeper Robin Himmelmann – in de eerste helft van het seizoen de man met de meeste minuten – met het oog over het gevecht om de felbegeerde basisplaatsen voor de wedstrijd in Fürth. Een goede start bij de openingswedstrijd in Fürth is belangrijk, bij SpVgg moeten onze Kiezkickers “vanaf de eerste minuut enthousiast zijn” en “100 procent scherp”, voegde Himmelmann er aan toe. Himmelmann en Co. willen terug met succes aanknopen op dinsdagavond 28 januari 20u30.

Na de twee thuisoverwinningen voor de winterstop, willen de jongens in Brown in Fürth de derde drie op rij nemen en zo de eerste uitwedstrijd winnen in bijna elf maanden. Het is logisch dat de Midden-Franken dit met alle macht willen voorkomen. Terwijl de Kiezkicker meer punten wil verzamelen om de afstand tot de degradatiezone te vergroten, bevindt Fürth zich op een kruispunt. Het team van trainer Stefan Leitl staat met in het midden van de rangschikking – zes punten achter de derde plaats en zes punten vóór degradatieplaats 16.

Net als het Luhukay-team zochten de mannen van Luck tevergeefs naar standvastigheid in de eerste helft van het seizoen. Ze wisselden goede met minder goede fasen. Natuurlijk willen de Midden-Franken met succes tegen onze Kiezkicker beginnen om zo omhoog te kunnen blijven kijken.

Bron: www.fcstpauli.com