Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Luhukay: ” We zullen twee teams zien die spelen voor de overwinning”

De start van de tweede helft van het seizoen bij SpVgg Greuther Fürth – op dinsdagavond 28 januari 2020 – in het sportpark Ronhof staat voor de deur. Hoofdcoach Jos Luhukay beantwoordde – op zondag 26 januari 2020 – alle vragen van de Hamburgse pers op de persconferentie vóór de uitwedstrijd met de Franken. De 56-jarige sprak over …

… De wintervoorbereiding:  “We hebben de afgelopen drie weken goed gewerkt. We hadden de algemene omstandigheden in Spanje anders verwacht, maar we zijn er zeer positief mee omgegaan. Allereerst is het zeer positief dat alle spelers die op 4 januari met de training zijn begonnen, fit en gezond zijn gebleven. Dit is zeer opmerkelijk. We hebben drie weken met de hele ploeg kunnen trainen, behalve de spelers die eerder geblesseerd waren. ”

… het doel voor de terugronde: “We hebben niet over een plaats in de rangschikking gesproken. Maar we willen de weg inslaan zodat we niet naar beneden hoeven te kijken. Vooral in de laatste twee wedstrijden voor de winterstop liet het team zien wat ze kan, met zeer goed aanvallend en agressief voetbal. We zijn goed voorbereid voor dinsdagavond en willen daar onze eerste uitoverwinning behalen . ”

… Het afsluitende transfervenster:  “Ik ben vast overtuigd in mijn ploeg. Ook over het feit dat we het vertrek van Mats Møller Dæhli intern kunnen opvangen. Als er voor 31 januari nog een speler vinden die ons kan helpen – dan zal het een aanvallende speler zijn. Maar ik heb tot dusver geen gesprekken gevoerd en ben volledig gefocust op mijn eigen team. ”

… de stemming in het team:  “Ik zie het altijd een beetje afhankelijk van de resultaten. Hoe het team het laatst deed was echt geweldig. Maar voetbal is prestatiegericht en op dinsdag zullen de beslissingen worden genomen over wie er speelt en wie er in de ploeg zit. Dan wordt getoond hoe sterk het team echt is. ”

… Svend Brodersen:  “Ik zal niets in doel veranderen. We gaan naar Fürth met Robin Himmelmann en Korbinian Müller. Svend is terug, maar speelt mee met de U23. In 2019 had hij misschien twee wedstrijden in de competitie, voor hem is er niet veel verandert. Wat een mogelijke nominatie voor de Olympische Spelen betreft, zou het goed voor hem zijn als hij traint en zichzelf via de U23 kan aanbevelen. Het zou een geweldige ervaring voor hem zijn. ”

… de voorbereiding op Greuther Fürth:  “We hebben op onszelf gericht. De afgelopen drie weken hebben we goed gewerkt aan wat goed aanvallend en defensief goed of niet goed was. Daarna komt de tegenstander. Ik zeg altijd: beslissend zijn we zelf. We analyseren natuurlijk ook de tegenstander, kennen hun kwaliteit en nu is het aan ons om deze zoveel mogelijk te neutraliseren. ”

… De uitwedstrijd fobie:  “We hebben veel goede uitwedstrijden gespeeld, maar we hebben onszelf niet beloond. Ik hoop dat dit in de tweede helft van het seizoen zal verbeteren. Als we slagen, kunnen we onszelf nog beter positioneren.”

… De sterke punten van de tegenstander:  “Fürth heeft een zeer goed team dat in balans is en heeft een goede mix van jonge en ervaren spelers. Ze hebben altijd een kans om te scoren op het veld en kunnen heel snel omschakelen van verdediging naar aanval. Fürth is niet voor ons een gemakkelijke wedstrijd – integendeel. Vooral thuis kunnen ze goed voetballen en elke tegenstander in de competitie verslaan. We zullen twee teams zien die spelen voor de overwinning. Het kan een goede wedstrijd zijn voor de fans. ”

Bron: www.fcstpauli.com