Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

5-2 winst tegen Wiesbaden na 120 minuten

Op de vijfde dag van het wintertrainingskamp gingen onze Kiezkickers – na een video-analyse – voor een korte sessie naar het trainingsveld van het hotel. Hierna trokken ze naar Oliva Nova, ongeveer 70 kilometer verderop. Hier speelde het team van Jos Luhukay een oefenwedstrijd van 120 minuten tegen SV Wehen Wiesbaden. Tegen de competitie rivaal won FCSP – dankzij de goals van Boris Tashchy (40.), Henk Veerman (69., 105.), Christopher Buchtmann (89.) en Ryo Miyaichi (112.) – met 5: 2 (1: 0). Philipp Tietz (76e, FE) en Törles Knöll (96e) maakte de doelpunten voor de SVWW.

Voor het eerst in het nieuwe jaar betrad het team van hoofdcoach Jos Luhukay het veld onder competitieve omstandigheden. Tegen SV Wehen Wiesbaden speelde FCSP een oefenwedstrijd en gebruikten de wedstrijd om verschillende benaderingen te testen. Onze Kiezkickers begonnen in hun startformatie met één spits en stoorden de Hessen vroeg in hun spelopbouw. De Boys in Brown toonden zich bereidwillig en kwamen in het eerste kwartaal van de test van 2×60 minuten aan een goede kans via Finn Ole Becker. Finn miste echter nipt vanuit een goede positie (18e).

In het tweede kwartaal van de eerste helft had FC St. Pauli de controle over de bal en beloonden zichzelf uiteindelijk voor de geleverde inspanning. Luca Zander brak door op de rechtervleugel en bediende Boris Tashchy. De aanvaller nam de bal aan, draaide rond zijn tegenstander en liet SVWW-doelman Heinz Lindner geen kans – 1-0 (40e). In de laatste fase van de eerste helft bleven het veldvoordeel voor FCSP  en ging met een terechte voorsprong de kleedkamers in.

Na de rust veranderde Luhukay zoals gepland volledig en gaf elf nieuwe spelers hun wedstrijdminuten. Onze Kiezkickers begonnen swingend via Ryo Miyaichi, wiens vlakke voorzet in het midden aanvankelijk net werd gemist (68.). Slechts een minuut later bediende de Japanner Henk Veerman met een knappe pass, die de bal van een korte afstand tegen de netten trapte (69.). De vreugde van het tweede doelpunt was echter van korte duur, omdat Philip Tietz via de stip tegen scoorde, nadat Marvin Knoll zijn tegenstander op een foutieve manier afstopte (76.). Kort voor de laatste pauze scoorde Christopher Buchtmann de 3-1 (89e) na wervelend voorbereidend werk van Miyaichi.

De hoofdrolspelers scoorde nog extra doelpunten tijdens het laatste kwartaal. FCSP bleef aanvallend spelen, maar het team van Rüdiger Rehm bleef aan de andere kant efficiënt voor doel. Törles Knöllde scoorde de 3-2 (96.). Onze jongens waren hierdoor nauwelijks van onder de indruk en vonden het juiste antwoord. Veerman zag dat Lukas Watkowiak niet goed gepositioneerd in het SVWW-doel stond en plaatste de bal in de korte hoek (105e). Het orgelpunt werd gezet door Miyaichi, die de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in het winkelhaak trapte (112.). Onze Kiezkickers wonnen zo hun eerste oefenwedstrijd in 2020 terecht met 5: 2.

FC St. Pauli

Eerste helft: Himmelmann (31. Müller) – Zander, Østigård, Buballa, Ohlsson – Lankford, Becker, Benatelli, Coordes, Tashchy, Diamantakos

Tweede helft: Brodersen – Kalla, Ziereis, Knoll, Kuyucu – Flum – Miyaichi, Sobota (100. Senger), Buchtmann, Gyökeres – Veerman

Doelpunt: 1:0 Tashchy (40.), 2:0 Veerman (69.), 2:1 Tietz (76., FE), 3:1 Buchtmann (89.), 3:2 Knöll (96.), 4:2 Veerman (105.), 5:2 Miyaichi (112.)

Bron: www.fcstpauli.com