Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Een compleet drama: Mats Møller Dæhli weg bij FC St. Pauli :(

Met de start van de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen is er een uitgaande transfer: Middenvelder Mats Møller Dæhli verlaat FC St. Pauli – op eigen verzoek – en zal onmiddellijk overschakelen naar de Belgische eerste divisieclub en KRC Genk, deelnemer aan de Champions League.

“Mats kwam naar ons met een uitdrukkelijke wens om na drie jaar te veranderen. Hij gaf ons duidelijk te kennen dat hij de kans wilde grijpen om in de toekomst op Europees niveau te spelen. Dus kwamen we tegemoet aan zijn wens om in de hoogste Liga te spelen. Bij de transfer van clubs naar België speelde ook een economische rol omdat Mats de komende zomer door een contractuele clausule tegen aanzienlijk lagere voorwaarden had kunnen veranderen en zijn contract was nog geldig tot juni 2021. Mats is een geweldige speler aan wie we het allerbeste wensen voor zijn toekomstige carrière en bedanken hem voor zijn inzet in onze club, “legt sportdirecteur Andreas Bornemann uit.

“FC St. Pauli is al drie jaar mijn leven. Ik ben zo trots dat ik voor deze club heb gespeeld. Ik zal de Millerntor nooit vergeten – de blijde gezichten als we wonnen, het respect als we verloren. Bedankt voor elk wedstrijd! Maar het is tijd voor mij om te gaan en tegelijkertijd wil ik benadrukken dat het mijn beslissing was.

De Noor kwam voor het eerst in bruikleen van SC Freiburg aan de Millerntor in januari 2017 voordat hij in juni 2018 werd vastgelegd en een contract kreeg tot 2021. Sindsdien speelde de Noorse international 86 wedstrijden (5 goals, 15 assists) voor onze FC St. Pauli.

Mats, we wensen je het allerbeste op sportief en persoonlijk vlak! Je bent altijd welkom voor een spel op de FCSP schaakafdeling! YNWA !!!

Bron: www.fcstpauli.com