Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Weetjes over de heenronde van onze Kiezkickers

In de voetbalvrije periode willen we terugkijken naar de eerste helft van onze Kiezkickers. In het eerste gedeelte kijken we naar de persoonlijke statistieken van onze jongens in Brown in het afgelopen heenronde ( we konden de laatste wedstrijd tegen Bielefeld niet in de statistieken opnemen vanwege tijdsgebrek ). Wie was een duurloper, wie was de tijdelijke invaller? Wie was de snelste, wie was de sterkste Kiezkicker?

VASTE WAARDEN

In de loop van de eerste helft van het seizoen voelde het alsof elke Kiezkicker een blessure kreeg, hetzij ernstig of slechts met kleine pijntjes. Keeper Robin Himmelmann stond – hij speelde alle 17 competitiewedstrijden  – de hele 1.530 minuten tussen de palen en bleef volledig blessurevrij. Himmelmann was daarom de vaste waarde in het team van Jos Luhukay. Ryo Miyaichi (1450 minuten) was de enige veldspeler die alle 17 competitiewedstrijden speelde. De Japanner viel na 80 minuten in tegen Heidenheim en werd vervangen tegen Wehen Wiesbaden. Daae buiten speelden alleen Mats Møller Dæhli (1.319), Marvin Knoll (1.187), Daniel Buballa (1.170) en Finn Ole Becker (1.060) meer dan 1.000 minuten.

TIJDELIJKE INVALLER

In tegenstelling tot de bovengenoemde vaste waarden waren er natuurlijk ook verschillende Kiezkickers die weinig werden gebruikt tijdens de eerste helft van het seizoen. Afgezien van onze twee doelman Svend Brodersen en Korbinian Müller – die tussen de palen stond tegen Frankfurt in de DFB Cup – stonden alle veldspelers op het veld. Aan minder dan 180 minuten kwamen Rico Benatelli (29 minuten), Luis Coordes (34), Ersin Zehir (55), Jakub Bednarczyk (68), Yiyoung Park (90), Christopher Avevor (110), Youba Diarra (113), Mert Kuyucu (120), Marc Hornschuh (133), Boris Tashchy (175) en Christopher Buchtmann (176).

DUELLISTEN

In het voorgaande seizoen was Daniel Buballa de meest competitieve Kiezkicker. Buballa – recentelijk meestal in de centrale verdediging – won 147 van zijn 241 duels, 61 procent. Hij werd gevolgd door Leo Østigård (58,68 procent), Sebastian Ohlsson (58,04 procent) en Jan-Philipp Kalla (57,78 procent), drie andere verdedigers. Waldemar Sobota – die meestal aanvallende middenvelder was – behaalde de vijfde plaats (57,21 procent).

SPRINTER

Vorig jaar slaagde Ryo Miyaichi er net niet in om de 35 km/u muur te breken, hij kwam 0,03 km/u te kort. Dit seizoen deed de vleugelspeler het echter beter, in Osnabrück werd hij geflitste aan 35,17 km/u. Christian Conteh bracht ook veel snelheid op het veld in de eerste wedstrijd van het seizoen in Arminia Bielefeld. Hier bereikte de aanvallende vleugelspeler een topsnelheid van 34,75 km/u. Zowel Miyaichi als Conteh hebben de 34 km/u grens in de eerste helft van het seizoen meerdere keren overtroffen.

LOPERS

Met een totaal van 1.940 kilometer eindigden de jongens in Brown als elfde in de rangschikking qua kilometerstand. Mats Møller Dæhli was met 172,41 kilometer de loopsterkte Kiezkicker voor Ryo Miyaichi, die 166,08 km aflegde. Marvin Knoll (143,84 km), Finn Ole Becker (140,02 km) en Daniel Buballa (135,84 km) volgden hierna. Door de zovele blessures haalde zelfs keeper Robin Himmelmann de top 10 met zijn 86,69 km.

ZONDAARS

Geen enkel Kiezkicker leed aan geelzucht in de eerste helft van het seizoen, eerder het tegenovergestelde was het geval. Ryo Miyaichi en Sebastian Ohlsson – met elk drie waarschuwingen – waren de “schurken” in het team van Jos Luhukay. Florian Carstens, Mats Møller Dæhli, Leo Østigård en Waldemar Sobota kregen elk twee gele kaarten. Slechts vier teams kregen minder gele kaarten in de eerste helft van het seizoen. Drie Boys in Brown moesten echter vroeg gaan douchen. Alleen Hannover (6) en Stuttgart (4) hadden te maken met meer uitsluitingen. In de thuiswedstrijd tegen Kiel vloog Matt Penney het veld met geel-rood in de extra tijd, in Osnabrück moest Youba Diarra slechts 17 minuten naar de kleedkamers na twee waarschuwingen. In Regensburg kreeg Philipp Ziereis ook geel-rood.

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters