Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Weetjes over de heenronde deel 2

Het voetbaljaar 2019 is afgelopen voor onze Kiezkicker en dus kijken we terug op de eerste helft van onze jongens in Brown in deze voetbalvrije tijd. Op welke gebieden hebben onze jongens nog ruimte voor verbetering? Op welke gebieden ging het beter?

DUELS

In de eerste helft van het seizoen gingen onze Kiezkickers in totaal 3.653 duels aan, daarmee staan ze hiermee op de vierde plaats. Met een quotum van 49,7 procent gewonnen duels staan ze echter elfde. Terwijl VfB Stuttgart het sterkste team in de competitie was met 52,5 procent, staat FC Neurenberg als laatste met 47,5 procent gewonnen duels. Weetje: herfstkampioen Arminia Bielefeld ging het minste duels aan met 2.950 duels in 17 duels, maar wist 52 procent te winnen.

UITHOUDINGSVERMOGEN

Met een totaal van 1.940,28 afgelegde kilometer, neemt FCSP een plaats in het veilige middenveld in termen van kilometers. Bielefeld liep het meeste met 1.999,6 km, terwijl SV Sandhausen de minste kilometers af op 1.889,13 kilometer. Bielefeld liep per wedstrijd 6,5 km meer dan Sandhausen.

KANSEN AFWERKING

Terwijl onze Kiezkickers na de eerste helft van de heenronde nog steeds in de top drie stond qua efficiëntie voor doel, gleed het steeds verder af in het verdere verloop van de heenronde. Uiteindelijk gebruiken ze slechts 13,4 procent van hun doelkansen. Na 17 speeldagen zaten ze aan slechts 21 goals. Slechts vijf teams juichten nog minder, zes teams hadden ook een slechtere afwerking. Arminia Bielefeld was het meest efficiënte team in de eerste helft van het seizoen. Arminia scoorde bij 21,5 procent van hun kansen en scoorde daarbij 35 doelpunten.

PASSING

Op het gebied van passzekerheid nam onze Kiezkickers een plaats in het bovenste middenveld in. 81,9 procent van alle passen kwamen aan bij een teamgenoot. Zeven teams haalden nog betere waarden. In het passenspel op de helft van de tegenpartij staan onze Kiezkicker zesde met een percentage van 81,6 procent. VfB Stuttgart stond na 17 speeldagen voor in beide statistieken. Dynamo Dresden, Erzgebirge Aue en VfL Osnabrück bewezen dat een goed passenspel niet synoniem staat met een goede klassering.  Osnabrück (80,1 procent) en Aue (78,7 procent) staan in de paszekerheid rangschikking op de 12e en 15e plaats, maar in de echte rangschikking op de vijfde en zesde plaats. Dresden daarentegen heeft de rode lantaarn stevig vast ondanks een sterk slagingspercentage (84,9 procent).

VOORZETTEN

Over de flanken gaan, voorzetten en zo succes behalen, onze Kiezkicker slaagde daar niet te vaak in in de eerste helft van het seizoen. Slechts 142 voorzetten geraakten in het tegengestelde strafschopgebied, niemand deed slechter. en dus zo weinig als geen ander team, aan de andere kant. Ook weinig voorzetten bereikten een medespeler. Slechts 24 voorzetten en dus slechts 16,9 procent vond een speler in het midden.

HOEKENSCHOPPEN

Hoekschoppen waren niet bepaald het favoriete onderdeel van onze jongens in de eerste heenronde. Ze kregen 6 van hun 23 doelpunten tegen bij een hoekschop. Aan de andere kant wist FCSP 102 hoekschoppen afdwingen, hiermee staan ze op de derde plaats in de competitie. Uiteindelijk viel hierbij maar één doelpunt. Na de hoekschop van Mats Møller Dæhli – die in de eerste helft van de heenronde (44) – scoorde Dimitrios Diamantakos in Dresden. Karlsruhe SC is het team dat het meest scoorde na een hoekschop. KSC scoorde tien doelpunten uit 99 hoekschoppen. Met Holstein Kiel en SpVgg Greuther Fürth zijn er nog twee teams zonder doelpunt na een hoekschop.

DOELPUNTEN

Terwijl twee derde van alle teams in de tweede helft meer doelpunten scoorden, behoren onze Kiezkickers tot een kleine groep van slechts vijf teams die vaker voor de pauze juichten. 13 doelpunten voor de rust en slechts acht doelpunten na de pauze. Het Luhukay-team was het meest doeltreffend tussen de 16e en 30e minuut (7 doelpunten). Weetje: 1. FC Heidenheim juichte slechts vier keer toe voor de helft, maar 20 keer na de pauze. Bij de tegendoelpunten ging het voor onze jongens zoals bijna alle andere teams, in de tweede helft (14) ging de bal vaker tegen de netten dan vóór de pauze (9). Naast één eigen doelpunt scoorden onze spitsen (11) de meeste doelpunten. Onze middenvelders scoorden acht keer en als enige verdediger kon James Lawrence de 2-1 tegen Kiel vieren.

VOORSPRONG EN ACHTERSTAND

In de eerste helft van het seizoen namen onze FCSP negen maal de voorsprong, daarbij kon het slechts vier wedstrijden voor zich beslissen. Vier wedstrijden eindigden in een gelijkspel en éénmaal verloren ze in de laatste seconden met 2-1 in Stuttgart. In acht wedstrijden kwam het Luhukay-team met 0-1 achter. De nuchtere balans: FC St. Pauli kon geen enkele keer een wedstrijd draaien. Slechts twee keer, in Osnabrück en tegen Bochum (elk 1-1) wisten ze één punt te behalen. Bitter: een 2-0 voorsprong tegen Karlsruhe was niet genoeg voor de thuisoverwinning, in Dresden was een 3-0 voorsprong niet genoeg voor de uitoverwinning.

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters