Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Reacties na de wedstrijd tegen Arminia Bielefeld

Het was duidelijk: na de overtuigende 3-0 thuisoverwinning tegen herfstkampioen Arminia Bielefeld, keken onze Kiezkickers tevreden terug naar de afgelopen 90 minuten. Hier zijn de reacties na de laatste wedstrijd van 2019.

Sportdirecteur Andreas Bornemann: Bielefeld heeft een zeer compleet team dat moeilijk te bespelen is, maar ons coachingsteam en het team hebben de hele week gezocht wat het beste voor hen zou kunnen zijn. De basis hiervoor was eenvoudig de overtuiging en de vastberadenhei. Het willen, de vastberadenheid en dat beetje extra voor het doel, dat hadden we vandaag samen met een krankzinnige efficiëntie die je nodig hebt bij een gepassioneerd gevecht tegen een zeer goede tegenstander. Bielefeld had goede kansen om te scoren, maar ze lieten ze liggen. Op het einde was er ook de bal op de paal, waar de bal er weer uitspringt. Je moet dat kleine beetje geluk hebben en forceren. Ik denk dat het team het vandaag absoluut heeft verdiend. ”

Daniel Buballa: “Dat was weer een bruut gevecht vandaag. Nadat we weer op het goede spoor tegen Wehen Wiesbaden waren gekomen, waren we vanaf het begin het betere team. We lieten onze tegenstanders nauwelijks iets toe en wonnen de duels. Bielefeld is op een gegeven moment niets meer ingevallen en toen speelden ze alleen lange ballen. Kort na de pauze maken we het derde doel terug en lieten we de bal geweldig lopen. Je kon niet beter doen tegen de leider. We werden een beetje teruggedrongen maar dat is normaal. We zijn echter ons spel blijven spelen. Een groot compliment voor het team. De manier en de sfeer vandaag hebben ons allemaal weer laten glimlachen. In januari zullen we weer volledig aangevallen. ”

Henk Veerman : “Gisteren vertelde ik het team dat ik een goed gevoel had voor vandaag. We begonnen echt sterk aan de eerste 20 minuten. Vandaag was het echt goed, we hebben tenslotte met 3-0 gewonnen van de leider.Goed mogelijk dat dit onze beste wedstrijd was. Ik had een moeilijk jaar en het is des te beter om zo terug te komen. ”

Waldemar Sobota : “Het was vanaf het begin duidelijk dat we er allemaal stonden en de fans namen ons meteen mee. Het resultaat zegt het al, we hebben met 3-0 gewonnen. Ons plan is vandaag perfect gelukt. Het was echt leuk. Respect voor het hele team voor de moeite en prestaties! Uiteindelijk hebben we terecht gewonnen en het was hard nodig om de punten te behalen. We zijn erin geslaagd en dus gaan we met een beter gevoel in de winterstop. Ik ben er vast van overtuigd dat we een goede tweede helft van het seizoen zullen spelen. Ik kijk nu al uit naar de tweede helft van het seizoen. ”

Leo Østigård : “Het was uitstekend vandaag. Daarom speel je voetbal! We hebben als team een ​​zeer sterke prestatie neergezet . We hadden een heel goed plan, dat we vanaf het begin heel goed hebben geïmplementeerd. Bielefeld had dat niet verwacht. We maken dan de twee doelpunten en voegen er na de pauze één toe. De winst is niet alleen goed voor ons, maar ook voor onze fans. We hadden ze vandaag nodig en ze gaven ons een fantastische ondersteuning. Het was belangrijk om vandaag drie punten te behalen om met vertrouwen de winterstop in te gaan. Ik had graag verder willen spelen, maar we verzamelen al onze krachten om hard te werken aan de voorbereiding en een goede tweede helft van het seizoen te spelen.

Ryo Miyaichi : “We hebben vandaag allemaal echt goed werk geleverd, het was waarschijnlijk de beste prestatie van het seizoen. Ik voelde me echt goed vandaag, wat niet het geval was in de laatste paar wedstrijden. Zoals vandaag wil ik natuurlijk in het nieuwe jaar verder doen. ”

Viktor Gyökeres : “De overwinning was belangrijk voor ons. We begonnen aan de wedstrijd met het nodige respect. We wisten dat Bielefeld een goede heenronde speelde. Maar we geloofden in onszelf en namen onze kansen. Nadat we al lang niet hadden gewonnen, wisten we op het einde nog twee overwinningen en het maximum te behalen. Met deze twee overwinningen kunnen we met een goed gevoel afscheid nemen naar de winterstop. ”

Manuel Prietl (Arminia Bielefeld) : “In het begin zijn we de wedstrijd niet goed aangegaan. We verloren cruciale duels, en gaven de twee doelpunten weg. Maar ik had nooit het gevoel dat we de wedstrijd niet konden draaien. We zaten goed in de wedstrijd, we hadden kansen, maar we hebben daar geen gebruik van gemaakt. We zijn er niet in geslaagd om het spel vandaag te draaien. Er zijn dergelijke spellen. We kunnen terugkijken op een geweldig jaar. Deze nederlaag zal ons niet naar beneden halen, integendeel. We hebben nog steeds veel plannen. ”

Bron: www.fcstpauli.com