Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Luhukay:” Voor een paar seconden fan”

Na de 3-0 thuisoverwinning van FC St. Pauli tegen Arminia Bielefeld op speeldag 18 in het uitverkochte Millerntor maakten de twee hoofdcoaches Uwe Neuhaus en Jos Luhukay op de persconferentie de balans op van de laatste wedstrijd voor de winterstop. 

FCSP hoofdcoach Jos Luhukay : “Allereerst proficiat aan Uwe Neuhaus voor deze serie en het formidabele jaar. Ik waardeer Uwe erg en ze verdienen het om op de eerste plaats te staan. Wij zelf zijn ongelooflijk blij. In de eerste helft – met de twee doelpunten van Henk Veerman – hadden we de efficiëntie die ons enorm hielp en het allemaal een beetje gemakkelijker maakte. We waren de eerste twintig minuten heel goed, we hadden toen een moeilijkste fase in de laatste 20 minuten voor de rust. We hebben onze wedstrijd in de tweede helft hervat. Toen de balcontacten werden gevierd, was ik een paar seconden geen coach, maar een fan. Dat was een heel mooi moment. Uiteindelijk kunnen we nog steeds het vierde doelpunt maken, maar Arminia Bielefeld had ook nog kansen. We hadden een sterk collectief met geweldige spelers. Het team is geharmoniseerd, heeft elkaar ondersteund en geholpen. Gisteravond stonden we op de 16e plaats, dat bracht ons niet van streek en dat geeft ons bevestiging. We geven zelden iets weg tegen topteams zoals vandaag. Als iedereen gezond terugkomt, ziet de toekomst er goed uit voor FC St. Pauli. Niemand hoeft aan het team te twijfelen, we kunnen nog veel halen uit de tweede helft van het seizoen. Nu gaan we met een goed gevoel de kerstvakantie in, dan werken we hard, voordat we opnieuw beginnen. Ik wens iedereen prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. ”

Bielefeld-coach Uwe Neuhaus : “Het is een verdiende overwinning voor FC St. Pauli. Als u de statistieken ziet, kan je een punt maken. Er waren 21-9 schoten op doel voor ons, maar St. Pauli won de meeste duels en vooral de beslissende. Dat moeten we accepteren. Voor St. Pauli liep alles vanaf het begin en we liepen er vanaf het begin achter de feiten aan. We hebben ons spel niet gevonden. Misschien was dat te wijten aan het veld, dat maakte het zeker niet eenvoudiger. Kort voor de rust hadden we nog enorme kansen, het schot op de paal van Voglsammer kort voor het einde was symptomatisch. Desondanks is de overwinning verdiend voor St. Pauli. Het was een uitstekend jaar voor ons en we staan terecht daar. Nu zullen we ons in alle rust ontspannen en in de voorbereiding opnieuw gas geven, zodat we weer het juiste spoor vinden. Aan iedereen dan ook een Vrolijk kerstfeest en een goed eindejaar.”

Bron: www.fcstpauli.com