Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Luhukay: “Opnieuw een kans om beter te doen”

Voor onze Kiezkicker staan ​​er in kalenderjaar 2019 nog twee thuiswedstrijden op het programma. Op zaterdag 14 december 2019 13u00 is SV Wehen Wiesbaden te gast op Millerntor. Voor het duel met de promovendus sprak onze hoofdcoach Jos Luhukay over …

… de personeelssituatie : “Philipp Ziereis zal na zijn geel-rode kaart niet ter beschikking staan, ook James Lawrence zal ook ontbreken vanwege knieproblemen. We moeten zien of hij  gewoon wordt behandeld of moet worden geopereerd. Uiterlijk maandag zal er meer duidelijkheid zijn. Ook Mats Møller Dæhli zal morgen niet beschikbaar zijn na een trap op de enkel en de kuit. Er is niets kapot, maar hij zal morgen niet kunnen spelen. Christopher Buchtmann en Rico Benatelli zijn terug in de ploeg na zeven en vijf weken blessure. Ze hebben de afgelopen twee weken de training kunnen hervatten, hebben geen klachten meer en hebben een goede indruk gemaakt. ”

… de bezetting van de verdediging: “Door het ontbreken van Ziereis en Lawrence hebben we niet veel alternatieven meer. Marvin Knoll en Florian Carstens blijven over. Flo was vier weken buiten actie en trainde pas deze week met het team mee. Voor hem komt deze wedstrijd eigenlijk te vroeg, dus Marvin is uiteindelijk het enige alternatief. ”

… SV Wehen Wiesbaden : “Ze hebben een team dat veel ploegen het elke week moeilijk maken. Ze zijn zeer goed georganiseerd, compact en extreem gevaarlijk in de omschakeling. Ze hebben twee snelle en gevaarlijke buitenspelers en met Manuel Schäffler een centrale aanvaller, waar ik veel respect voor heb. Hij heeft al elf doelpunten gescoord voor een team die voorlaatste staat in de rangschikking. ”

 Onze eigen stijl van spelen : “We moeten zeer geconcentreerd zijn en ons volledige potentieel gebruiken om te kunnen winnen tegen Wehen Wiesbaden. Meestal willen we ons in het voetbal laten gelden, maar als de situatie het toelaat, moeten we ook flexibel zijn. Als je een spits hebt zoals Henk Veerman – die twee meter lang is – kun je het ook in de lucht spelen. Dat verbieden we niet. Na een lange bal van Møller Dæhli naar Henk kwam onze tweede kans in Regensburg . ”

… het benutten van kansen Wij hadden in Regensburg vijf grote kansen maar maken geen doelpunten. Dan is het niet gemakkelijk wedstrijden te winnen. Hannover en Regensburg hadden niet veel kansen maar gaan wel als winnaar van het veld. Ook mentaal is het niet gemakkelijk voor de jongens. Wij hebben – buiten Diamantakos die er boven uit steekt – geen andere aanvallende speler die twee keer heeft kunnen scoren. Dat zijn cijfers die zorgen dat je staat waar je nu staat. Voor het seizoen heb ik al gezegd dat de aanvallende vleugel een hogere efficientie en meer doen punten moesten behalen. Op dit moment hebben wij deze efficientie niet. Deze cijfers moeten in de toekomst omhoog. Daar ligt het potentieel in de tweede helft van het seizoen. Meer doelpunten betekenen meer punten. Als de dingen goed stelt kunnen we veel plezier hebben. We moeten en zullen er hard aan werken. ”

… de training van effectiviteit : “Elke speler moet blijven geloven, zelfs als hij verschillende kansen heeft gemist. Morgen is een nieuw wedstrijd, 90 minuten is er opnieuw de mogelijkheid als team en als individuele speler om topprestaties te bereiken. Je moet eraan werken en ook in geloven om het geluk terug af te dwingen. Iedereen moet alles geven. We kunnen niet veranderen wat er vorige week is gebeurd. Het ligt in het verleden. Morgen hebben we weer de gelegenheid om het beter te doen. ”

Bron: www.fcstpauli.com