Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Luhukay: “De energie op het einde was indrukwekkend”

Na de 3-1 thuisoverwinning tegen Wehen Wiesbaden op de 17e speeldag van de 2e Bundesliga keken hoofdcoaches Rüdiger Rehm en Jos Luhukay terug na de wedstrijd in het bijna uitverkochte Millerntor Stadium (29.211 toeschouwers) en beantwoordden de vragen van de aanwezige pers.

FCSP hoofdcoach Jos Luhukay : We zijn erg opgelucht. Je voelde de ontlading in het team en op de tribunes.Er was veel plezier na de wedstrijd en veel voldoening voor het werk tijdens de week. We hadden totale controle in de eerste helft en Viktor Gyökeres scoorde met een mooi doelpunt de 1-0. Voor de pauze moeten we eigenlijk het tweede en derde doelpunt maken. We begonnen goed in de tweede helft, maar Wehen Wiesbaden werd een beetje sterker. De gelijkmaker tot de 1-1 was een sensationeel doelpunt van Manuel Schäffler, die Leo Østigård anders heel goed onder controle had. Het doelpunt was zichtbaar bitter voor ons, maar we verloren ons hoofd niet. Het team geloofde in zichzelf. Henk Veerman was een beetje ongelukkig tot zijn doelpunt, maar zijn doelpunt van de 2-1 was beslissend. De energie in de laatste fase was indrukwekkend. Ook voor de volgende week was het een prestatie die we vandaag nodig hadden. Over het algemeen ben ik zeer tevreden dat we onze kansen hebben benut en dat het gevoel om te kunnen winnen ons niet in de steek liet. ”

SVWW-coach Rüdiger Rehm : “We zijn diep teleurgesteld. We hebben geen perfect wedstrijd gespeeld, maar we hadden een punt moeten meenemen. In de eerste helft misten we bepaalde deugden, we waren niet goed genoeg in ons denken, rennen en handelen. De 1-0 ruststand was dan ook verdiend, ook omdat het ons aan eerzucht ontbrak. We begonnen niet goed in de tweede helft, maar we werden steeds beter, vooral richting het doel. Bij de grote kans van Stefan Aigner zaten we absoluut in de wedstrijd en er was een heen en weer lopen. Helaas verliezen we  omdat we de wedstrijd voor het strafschopgebied verloren. De 2-1 van Henk Veerman heeft de wedstrijd voor mij beslist. ”

Bron: www.fcstpauli.com