Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander Wehen Wiesbaden

Na de laatste uitwedstrijd van het jaar 2019 in Regensburg gaat het voor onze Kiezkickers verder – op zaterdag 14 december 2019, 13u00 – verder met de thuiswedstrijd tegen SV Wehen Wiesbaden. Hoe heeft de promovendus zich tot nu toe gepresenteerd? Zoals gebruikelijk hebben we onze volgende tegenstander van dichter bij bekeken.

Terugkeer

Van de zomer 2007 tot 2009 speelde SV Wehen Wiesbaden voor het laatst in de 2e Bundesliga, voordat er tien jaar in de 3e Liga werden doorbracht. SVWW miste de promotiewedstrijden driemaal (2010/11, 2013/14 en 2017/18) als vierde in de rangschikking. Vorig seizoen wist het wel de derde plaats te bereiken. In de promotie/degradatie wedstrijden ging het tegen FC Ingolstadt en die wonnen aanvankelijk met 1-2 bij SVWW. Daniel-Kofi Kyereh scoorde het belangrijke doelpunt voor zijn team in de zesde minuut van de extra tijd. Wehen won de terugwedstrijd bij FCI met 2-3 na turbulente 90 minuten. Wehen keerde zo na tien jaar terug naar de 2e Bundesliga op basis van de uitdoelpunten.

Geelzucht

Vorige week was SVWW-aanvoerder Sebastian Mrowca alleen toeschouwer in de thuiswedstrijd tegen Darmstadt en dit omwille van een vijfde gele kaart. Tegen onze Kiezkickers komt Mrowca dus opnieuw in aanmerking om te spelen. Na hem staan ​​spits Manuel Schäffler en middenvelder Jeremias Lorch in de wachtrij met vier waarschuwingen – en ook hoofdcoach Rüdiger Rehm! Na de invoering van de regel dat functieteamleden ook kunnen worden gewaarschuwd en na ook na vier gele kaarten moeten pauzeren, heeft SVWW-coach Rehm ook al een ​​keer moeten toekijken. De 41-jarige zag zijn eerste gele kaart een paar dagen voor de definitieve beslissing van de DFB op 21 augustus.

Levensverzekering

Wat als SVWW geen Manuel Schäffler had. De aanvaller is onmisbaar voor de nieuwkomer. Hij scoorde dit seizoen al elf doelpunten en bezit daarmee 57,9 procent van de totale 19 SVWW-doelpunten. Liga wijd kan slechts één speler een nog hoger aantal doelpunten tonen. Ex-Kiezkicker Rouwen Hennings scoorde tien van de 16 doelpunten in Düsseldorf, goed voor 62,5 procent. Schäffler loopt Hennings wel iets voor op het gebied van efficientie. Voor zijn elf doelpunten had hij 37 schoten nodig (0.298), Hennings voor zijn tien doelpunten 34 pogingen (0.294). Wat Schäffler vooral onderscheidt in het huidige seizoen: hij scoorde zes keer de 1-0 voor SVWW en scoorde vijf keer in de eerste tien minuten.

Stabiliteit

Terwijl de gepromoveerde thuis met slechts één overwinning, drie gelijke spelen en vier nederlagen de rode lantaarn in handen heeft en de meeste doelpunten (22) voor thuispubliek heeft geïncasseerd, acteert SVWW buitenhuis wel veel stabieler. Met slechts tien toegekende doelpunten heeft het Rehm-team de derde beste verdediging buitenhuis. Alleen in Bielefeld en Sandhausen (acht toegekende doelpunten) kregen de bal nog zeldzamer in de netten. In de afgelopen vier uitwedstrijden gaf de SVWW zelfs slechts twee doelpunten weg.

Uithoudingsvermogen

In de tabel ligt 1. FC Nürnberg tussen beide teams in. Qua kilometerstand liggen FCN en Greuther Fürth tussen onze Kiezkickers en SVWW. Zij liepen slechts negen kilometer meer dan FCSP. Maximilian Dittgen heeft de beste uithoudingsvermogen bij de provemdus: 178,39 kilometer legde de flexibele buitenvleugelspeler tot dus ver af. Slechts acht spelers in de competitie liepen meer. Philipp Förster uit Stuttgart (193,17 km) staat bovenaan de lijst voor Marvin Wanitzek van Karlsruhe (189,63 km) en Marco Grüttner van Regensburg (184,85 km). Mats Møller Dæhli is momenteel de sterkste Kiezkicker, liga wijd staat hij met zijn 172,41 km op de 15e plaats.

Bron: www.fcstpauli.com