Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Luhukay:”We moeten in onszelf en de manier van spelen geloven”

Er staan nog drie wedstrijden – tot de winterstop – voor onze Kiezkickers op het programma. Op zondag 8 december 13u30 reist het team van hoofdcoach Jos Luhukay eerst naar SSV Jahn Regensburg. Voor de wedstrijd sprak Luhukay over …

… de tegenstander SSV Jahn Regensburg:  “Het is een tegenstander die altijd garant staat voor verrassingen. Ze hebben onlangs een hoge nederlaag opgelopen in Karlsruhe, dus zijn op revanche belust. Ze zijn loop sterk, aanvallend zeer sterk en goed in de omschakeling van verdediging naar aanval. Regensburg is zeer vastberaden en agressief in het spel naar voren, waardoor ze een tegenstander zijn die alles van ons zal eisen. ”

… het eigen spel:  “We moeten in onszelf en onze manier van spelen geloven, onze oplossingen en mogelijkheden meer naar voren zoeken. Ons doel moet zijn dat we naar Regensburg gaan om te winnen, daar zullen we alles voor doen. Ik zie bij ons een echt sterk team, dat 100 procent eergierig is. De trainingsimpressies zijn overwegend zeer positief. Dat stemt me optimistisch. Wanneer we dat in de wedstrijd omzetten, zijn we in staat om te winnen.

… de personeelssituatie:  “Sinds twee weken is er geen blessure meer bijgekomen. Deze week hebben nog eens vier spelers – Christopher Begmann, Flo Carstens, Rico Benatelli en Leo Östigard – aangesloten bij de teamtraining. Leo is voor dit weekend speelklaar. Met de anderen moeten we nog geduldig zijn. Het zal tijdens de trainingen duidelijk moeten worden wie in de komende weken een waardevolle versterking zal kunnen zijn. ”

… de centrale verdediging:  “Het is geen geheim dat we trainen met zowel een drie of vier op een rij verdediging. We zullen met de spelers bespreken hoe ze zich het beste voelen. Als we spelen met een drievoudige mans achterhoede, komen met James Lawrence, Philipp Ziereis en Leo Östigard alle de drie centrale verdedigers in de ploeg. Als we spelen met een viermans defensie, zal er eentje op de bank blijven. ”

… Henk Veerman:  “Men kan er vanuit gaan dat hij in de spits zal spelen. Zijn knie ziet er ondanks de hoge belasting goed uit. Hij kan in de komende weken en maanden zeer waardevol zijn. Niet alleen als speler, maar ook als figuur. Hij maakt het team blij met zijn karakter en zijn menselijke kwaliteiten. Wat me erg blij maakt omdat hij veel ervaring heeft en andere spelers mee kan nemen. ”

… Luis Coordes:  “Luis is beschikbaar voor zondag en als het spel erom vraagt, een aanvallende optie voor de linkerkant zijn. Met hem hebben we een wapen achter de hand tegenhoogstaande  teams in te brengen.”

… de huidige rangschikking:  “Er is geen reden om de schouders te laten hangen. Het team kan zichzelf helpen door overtuiging en goed trainingswerk. Als ik zie hoe ze trainen, bloed mijn hart.” Het zal goed komen, onze weg is nog lang niet ten einde en moet voortgezet worden – met wil en geduld. ”

… de steun van het management van de club: “Ik respecteer en waardeer dit zeer, het is ook belangrijk voor de hele club. Maar ik moet ook in mezelf geloven dat ik de juiste coach kan zijn en dat doe ik met vertrouwen.” Oke Göttlich en Andreas Bornemann weten wat ze aan me hebben. Ik wil laten zien dat het de juiste beslissing was om me aan te nemen en wens dat we samen de juiste richting kunnen vinden.

Bron: www.fcstpauli.com