Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Weetjes over volgende tegenstander SSV Jahn Regensburg

In de laatste uitwedstrijd van het jaar 2019 trekken onze Kiezkickers – op zondag 8 december 2019 13u30 – naar SSV Jahn Regensburg. Zoals gebruikelijk hebben we onze volgende tegenstander van dichtbij bekeken.

Aluminium

Afgelopen vrijdag 29 november 2019 bleef SSV Jahn Regensburg – voor het eerst na meer dan twee maanden en zeven wedstrijden op rij zonder nederlaag – zonder punten achter. Bij Karlsruher SC was de eindstand 4-1. Hoewel de overwinning van KSC verdiend was, had Regensburg veel pech, maar liefst drie keer troffen ze de paal. In de 14 voorgaande wedstrijden troffen ze vier het aluminium.

Efficiëntie

In Karlsruhe werd slechts één doelpunt gescoord uit 15 schoten, maar in het huidige seizoen was het team van Mersad Selimbegovic uiterst effectief voor het doel van de tegenstander. Slechts twee teams (Wehen Wiesbaden, Dynamo Dresden) schoten minder op doel, slechts twee teams (Arminia Bielefeld, HSV) scoorden vaker. Regensburg schoot 177 en scoorde hierbij 28 doelpunten. Alleen Bielefeld (195 schoten op doel, 33 doelpunten) benutten hun kansen nog effectiever.

Uithoudingsvermogen

Ook qua kilometers moet de Regensburg genoegen nemen met de tweede plaats na Bielefeld. In de voorgaande 15 wedstrijden legde de Selimbegovic-Elf 1.757 kilometer af, dat is slechts acht kilometer minder dan Arminia. Gemiddeld leggen de SSV-spelers 117,13 kilometer per wedstrijd af. Ter vergelijking: onze Kiezkickers bezetten de tiende plaats met een totaal van 1.711 kilometer en een gemiddelde van 114.07 kilometer per wedstrijd.

Passingspercentage

Met in totaal 4.113 passen gaf Regensburg Liga wijd de minste passen. Het slagingspercentage vanuit het oogpunt van SSV moet worden verbeterd: met 73 procent van de aangekomen ballen neemt de Jahn de voorlaatste plaats in vóór Wiesbaden (71,8 procent). Op de helft van de tegenstander maakt Regensburg het zichzelf moeilijk met een slagingspercentage van 70,3 procent Liga wijd om de bal naar de teamgenoot te brengen.

Spektakel

In de wedstrijden met de deelname van Karlsruher SC en VfL Bochum (elk 54 goals) krijgen de fans het grootste spektakel aangeboden. Maar ook in de wedstrijden van Regensburg was met 53 hits het een en andere loos. Vooral de wedstrijden van SSV na de pauze gingen heel goed: de bal ging maar liefst 36 keer tegen de netten. Geen enkel team heeft in de tweede helft meer doelpunten toegegeven dan Jahn (19). Maar ook geen ander team juichte zo vaal dan SSV aan het begin van het laatste kwartier (10). SSV scoorde zelfs vier doelpunten in de blessuretijd.

Einde loopbaan

Marco Grüttner leidt samen met in de zomer overgekomen Andreas Albers de interne SSV-scorelijst met vijf doelpunten. Vanaf het seizoen 2020/21 moet de Regensburg het zonder de doelpunten van hun aanvoerder stellen. Hij kondigde immers enkele weken geleden het einde van zijn loopbaan aan. Grüttner – die in de zomer van 2016 overstapte van VfB Stuttgart II naar SSV – scoorde 46 doelpunten in 123 competitieve wedstrijden voor de Regensburge en gaf 25 assists. In vier wedstrijden tegen onze Kiezkicker scoorde de aanvaller twee goals, hij gaf ook nog een twee doelpunten aan.

Bron: www.fcstpauli.com