Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Weetjes over volgende tegenstander Hannover 96

Na drie weken rolt de bal eindelijk weer op de Millerntor. Zaterdag – 30 november 2019 13u00 – is Hannover 96 te gast op Millerntor. Wat gebeurt er momenteel bij de uit de Bundesliga gedegradeerde club? We bekeken onze volgende tegenstander zoals gewoonlijk dichterbij.

Verandering van coach

Afgelopen donderdag kondigde Hannover 96 zijn nieuwe hoofdcoach Kenan Kocak aan. De voormalige coach van Sandhausen is al de vierde hoofdcoach van 96 in het kalenderjaar 2019. Tot eind januari stond André Breitenreiter nog aan de zijlijn, voordat Thomas Doll het tot het einde van het seizoen overnam. In het nieuwe seizoen begon de degradant uit de Bundesliga met Mirko Slomka. Hij werd vervolgens begin november vrijgesteld. Assistent-trainer Asif Saric trad vervolgens op als interim-coach in de 0-4-nederlaag in Heidenheim, voordat de Nedersaksen Kocak het roer overnam.

Thuisstatistiek

Zelfs onder Kocak bleef 96 dit seizoen in de zevende opeenvolgende thuiwedstrijd zegeloos. Op maandagavond – 25 november 2019 – verloren ze tegen SV Darmstadt 98 met 1-2. Voor hun eigen fans scoorden de Niedersachsen slechts vier doelpunten. Na drie doelpunten van Hendrik Weydandt scoorde Genki Haraguchi tegen Darmstadt .

Doelpuntenmakers

Hannover 96 is na SpVgg Greuther Fürth (5) het team met het minste aantal doelpuntenmakers. Naast een eigen doelpunt scoorde slechts zes verschillende spelers de andere 14 doelpunten. Hendrik Weydandt (5), Marvin Ducksch (4), Cedric Teuchert (2) en Julian Korb, Florent Muslija en Genki Haraguchi (elk 1) staan ​​tot nu toe op het scoreblad. Ter vergelijking: bij onze Kiezkickers wisten al negen verschillende spelers een doelpunt te maken.

Rode zondaars

In de tabel bezetten Nedersaksen na de 1-2 nederlaag tegen Darmstadt de 16e plaats, ze staan wel eerste in een andere – roemloze – statistiek. Reeds zes spelers werden dit seizoen naar de kleedkamers gestuurd. Tegen Darmstadt zag Marc Stendera de geel-rode kaart. Eerder waren er al rode kaarten voor Marcel Franke (rood), Waldemar Anton, Edgar Prib, Miiko Albornoz en Matthias Ostrzolek (allemaal geel-rood). Meest recent “slaagde” SV Waldhof Mannheim – in het seizoen 2002/03 – er na 14 speeldagen in om zes rode kaarten te behalen.

Topscorer

Ex-Kiezkicker Marvin Ducksch – die in de zomer van Fortuna Dusseldorf naar Hannover is verhuisd – is de topscorer van Hannover met vier doelpunten en vijf assists. De aanvaller staat aan de top van de competitie met betrekking procentueel aandeel van alle 96 doelpunten. Ducksch was betrokken bij 9 van de 15 doelpunten, maw hij heeft een aandeel van 60 procent aan alle doelpunten. Vlak achter Ducksch staat Manuel Schäffler, die betrokken was bij 10 van de 17 doelpunten van SV Wehen Wiesbaden.

Snelheid

Met Hendrik Weydandt, Linton Maina en Genk Haraguchi behoren drie Hannoveranen tot de snelste spelers in de 2e Bundesliga. Met 34,96 km/u behaalde Weydandt de zesde plaats in de competitie, Mainas bereikte 34,90 km/u (9e plaats) en Haraguchi staat op de twaalfde met een gemeten 34,87 km/u. De snelste tweedeklassers komen uit Wiesbaden, Sascha Mockenhaupt flitste met 35,62 km/u, teamgenoot Moritz Kuhn met 35,57 km/u. Achter het SVWW-duo staat Kiezkicker Ryo Miyaichi als derde met 35,17 km/u.

Bron: www.fcstpauli.com