Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Recordomzet voor FC St. Pauli

FC St. Pauli sloot het afgelopen boekjaar opnieuw af met nettowinst. Voor de achtste keer op rij heeft FCSP in de Tweede Bundesliga een positief resultaat weten te behalen in de bedrijfsanalyse.

De afgesloten jaarrekening resulteerde in een recordinkomst van €55,10 miljoen (vorig jaar: € 49,41 miljoen) en een totaal bedrijfsresultaat voor aftrek van de belastingen van € 2,61 miljoen (vorig jaar: € 1,41 miljoen). Dit resultaat leidt tot een effectief nettoresultaat van € 1,56 miljoen (vorig jaar: € 0,41 miljoen).

Bovendien was de concern in staat het passief in het afgelopen boekjaar met 11,4 miljoen euro te verminderen en zo haar eigen vermogen te versterken. Met name de terugbetaling van de vervallende obligatie is aanzienlijk. Daarnaast werden ook de verplichtingen aan banken en andere kredietverstrekkers verlaagd.

Er waren positieve effecten door de media-exploitatie, waarbij de vereniging niet alleen profiteerde van een algemene verhoging van de verdeelde fondsen, maar ook een aanzienlijk aandeel wist te verwerven door een goede plaatsing in de zogenaamde “Jeugdwerkingzuil”.

Anderzijds stegen de uitgaven met name als gevolg van de versterking van het budget voor licentiespelers, de oprichting van een eigen marketingteam en investeringen in de administratie (bijv. IT).

“We zijn zeer tevreden met de financiële prestaties van FC St. Pauli en voor de achtste keer op rij boeken we een geconsolideerde winst en hebben we de reserves die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd kunnen benutten om onze verplichtingen aanzienlijk te verlagen met € 11,4 miljoen. Uit de algemene resultaten blijkt dat we vooruitziend zijn gepland en een solide positie innemen, “zei vice-president Carsten Höltkemeyer, verantwoordelijk voor financiën.

Bron: www.fcstpauli.com