Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Gottlich:” Grootste voetbalsucces als platform voor de waarden van onze leden

Op de algemene vergadering van dit jaar nam Oke Göttlich – woensdagavond 27 november 2019 – veel tijd in de Messehallen om te praten over het afgelopen jaar. Onze president keek naar alle delen van de club en sprak hij in detail over …

… de sport : “We moeten vaststellen dat we sinds het seizoen 2011/2012 – met de plaatsen 4, 10, 8, 15, 4, 7, 12, 9 – slechts driemaal de plaatsen bereikt hebben die onze president, coach en sportdirecteur hadden verwacht. We hebben met de verantwoordelijke mensen een pad afgesproken:. We eisen passie, duidelijkheid en een op inhoud gebaseerde en gegevensondersteunde structuur, die geschikt is voor de ontwikkeling en versterking van jonge spelers, een actieve voetbalwedstrijd en de geleidelijke ontwikkeling van professionele inkomstenbronnen van voetbal, zoals transfervrije transfer. En dat met een weloverwogen beslissing voor twee ambitieuze, ijverige collega’s Jos Luhukay en Andreas Bornemann, die dit al bij andere clubs hun duurzaamheid hebben bewezen.

Deze passie en vuur is een wenselijke toestand om dingen in beweging te krijgen en iedereen aan het denken te zetten. We volgen dit pad niet naïef, maar continu. We vragen inhoud. Om deze reden danken wij Jos en Andreas, dat je deze dingen eerst intern hebt beantwoord en aangepakt en, indien nodig, publiekelijk. En we zijn niet zo gevoelig voor algemene kritiek of de ondergang van individuen bij St. Pauli.

Omdat constructieve, oplossingsgerichte antwoorden op een snel evoluerend voetbalbedrijf moeten worden gevonden – systematisch en continu. We willen ambitie, we willen motivatie. Dat is professionele sport. En dit met een coach die zowel in een persoonlijk gesprek, in de openheid zeer inhoudelijk, open en vriendelijk is. Alleen met deze instelling en dit sportieve succes kunnen we onze ontwikkeling voortzetten en verbeteren. ”

_____

… de ontwikkeling van de vereniging “Als we naar de afgelopen vijf jaar terug kijken, hebben we vandaag meer dan 30.000 leden, dat is een groei van ongeveer 45 procent. We hebben een recordomzet van € 55,10 miljoen, een toename van de aandelenratio met 42 procent tot ongeveer 23 procent dit jaar. Passiva werden vorig jaar alleen al met 11 miljoen euro afgelost en een toename van werknemers met meer dan 60 procent tot ongeveer 600. Als we onze ontwikkeling van het sportieve opzij zetten, stagneren we sinds seizoen 2011/2012 in het bovenste derde deel van de Liga met een budget en televisieomzet. De ontwikkeling van de club zoals beschreven, is alleen op basis van sportief succes en houdbaar en uitbreidbaar. Daarom kan er geen ander perspectief zijn dan dat het professionele voetbal onze basis is, met waarmee we bijna alle anderen en sociale activiteiten doen en banen veiligstellen en creëren. Daarom moeten we er alles aan doen om van de sportieve situatie een zeer competitieve situatie te maken om kapitaalintensieve omgeving te verbeteren.

De concurrentievergelijking is van groot belang. We hebben onze sportief budget de afgelopen vijf jaar elk jaar verhoogd, maar niet ten opzichte van de concurrentie. We moeten ons elk jaar uitrekken om te kunnen concurreren met de financiële modellen van andere clubs. In de 2e en 3e Liga zijn er clubs met een financiële injecties met twee- tot driecijferige miljoenen naast de inkomsten uit het voetbal. Wij als aan ledenverplichte vereniging hebben niet al deze mogelijkheden. Net zoals we momenteel we onze stadionnaam niet verkopen. En we beoordelen en bespreken sponsoring zo ver dat we ze afzeggen. Daarbij betalen we aan ons eigen stadion en hebben we ook onze U23. Vele andere clubs doen dat niet. We tolereren geen advertenties vlak voor de aftrap en presenteren geen hoekschoppen. Thema’s die ons jaarlijks miljoenen euro’s kosten in deze zware competitie. En dat vanwege de overtuiging dat een ander voetbal mogelijk is op St. Pauli. Die waarden aanpakt en onderhandelt, maar niet dat het uiteindelijk onze concurrentievoorwaarden vermindert en sportief stagneren laat. We willen het grootste mogelijk voetbalsucces als platform voor de waarden van onze leden. Hierover kan niet worden onderhandeld.

Voor het eerst in deze vereniging stellen alle verantwoordelijke personen zichzelf open aan alle suggesties, vragen en kritieken. Maar spreek openlijk over en met elkaar –  laat deze ruimte zijn voor discussie – over dingen die we kunnen beantwoorden. We bewijzen al vijf jaar dat FC St. Pauli op alle niveaus duurzamer, eerlijker, transparanter en professioneler wordt. Anders zouden deze groeipijnen niet op alle gebieden beheersbaar zijn. Zoals in de toekomst ook mogelijk zal zijn in de oude commissie en constitutionele structuur, moeten de Raad van Commissarissen en het Presidium dit de komende 24 maanden serieus overwegen. ”

_____

… de financiën : “Het is niet vanzelfsprekend dat een vereniging die opzettelijk fondsen afstaat en daardoor een zelfgemaakt concurrentienadeel creëert, economisch succes behaalt – en dit voor de achtste keer op rij. De club heeft haar verplichtingen in het afgelopen fiscale jaar 11 miljoen euro afgebouwd, waardoor het eigen vermogen wordt versterkt.

We stellen onszelf voortdurend de strategische vraag hoe onze financieringsconcepten er in de toekomst uitzien. Belastingkwesties en externe invloedsfactoren zoals de ondervraging van de liefdadigheidsstatus in professionele sporten zijn een constante begeleiding. Het feit dat we met het oog op de concurrentiesituatie heel goed kijken naar nieuwe vormen van fondsenwerving is een van onze prioritaire onderwerpen in nauwe samenwerking met de Raad van Commissarissen. Het gaat er om, om Liga onafhankelijk inkomstenbronnen te genereren. Wanneer en hoe we het onderwerp coöperatie zullen benaderen, blijft in overleg met commissies, leden en fan vertegenwoordigers. Omdat deze vorm er een is die heel dicht bij de basis van onze bestaan komt.

Bovendien kregen we vorig jaar een vraag voor een ​​tweede scorebord. Dit zijn overwegingen en er is al een eerste haalbaarheidsonderzoek voor een hoekgebouw tussen het noorden en de tribune. In deze haalbaarheidsstudie is het scorebord geïntegreerd. Dit project heeft momenteel echter geen prioriteit, er zijn andere belangrijke infrastructurele onderwerpen op sportiefgebied. ”

_____

… de structuur en de managers : “Naast de toename van tv-inkomsten, had Andreas Rettig, die het bedrijf eind september verliet, een groot aandeel in de afgelopen vier succesvolle jaren van zaken.” We hebben Andreas de gepaste groet gegeven. “Op dit moment wil ik hem in Keulen bedanken voor de Samen met de collega’s van het kantoor en de raad van bestuur heeft Andreas de club aanzienlijk ontwikkeld en geprofessionaliseerd.

We hebben rekening gehouden met de steeds complexere uitdagingen in het professionele voetbal en hebben de taken toegewezen aan de experts op hun respectieve gebieden. We zijn verheugd dat de nieuwe directeuren Martin Urban, Bernd von Geldern, Martin Drust, Michael Thomsen en Thomas Michael deze uitdaging hebben aanvaard, hun werk op kantoor beheren en rapporteren aan het Directiecomité. Deze instantie werd aangevuld door Roger Stilz, die blijft fungeren als hoofd NLZ, maar door deze betrokkenheid creëert een nog groter netwerk tussen onze twee locaties vanuit het commerciële kantoor in het stadion en de Sport aan de Kollaustraße .. ”

_____

… de marketing : “Naast het ophalen van de merchandisingrechten, zijn we er dit jaar ook in geslaagd om de zelfmarketing te integreren in de structuur sinds 1 juli. Onder leiding en leiding van Bernd von Geldern en Dirk Schlünz hebben we een complete De eerste taak was om de overgang voor de sponsors zo soepel mogelijk te organiseren, en tegelijkertijd in de pre-seizoenfase, de gastvrijheid en VIP-klanten Het zal ons nu veel werk en moeite kosten, maar het zal een hoge strategische en perspectiefwaarde hebben en het team heeft uitstekend werk verricht, zodat we vandaag kunnen zeggen dat het een positieve zakelijke beslissing was.

Toch wil ik, en zo is het, na meer dan tien jaar samenwerking, U! Sports, persoonlijk Robert Hoene en zijn team, om je te bedanken voor zoveel jaren van geweldig werk en toewijding aan deze club. Hartelijk dank gaat uit naar Benny Bendel, die al 13 jaar verantwoordelijk is voor catering en evenementenbeheer en die ons in de zomer vertelde dat hij wil veranderen. We wensen hem het allerbeste voor zijn reis en zeggen dank u!

Terugkijkend was trouwens 2018/19 het beste jaar qua merchandising sinds we de merchandisingrechten terugkocht. Omdat het lopende jaar ook heel goed gaat, verwachten we dat we aan het einde van het lopende jaar, dat wil zeggen na 3 1/2 jaar, de aankoopprijs van die tijd hebben terugverdiend en een opmerkelijke waarde voor de FCSP hebben gecreëerd. Inhoudelijk bleven we werken aan de overgang naar duurzame producten en hebben we grote vooruitgang geboekt. ”

_____

… de marketing : “Om sterke en sociale projecten met onze partners te promoten, onze houding te tonen en belangrijke uitspraken te doen – dat is wat onze vereniging te danken heeft aan het werk van Martin Drust, bijvoorbeeld met Ben & Jerry’s en de gewone ijscoupe “Melting Pott” zou kunnen worden gegenereerd met de verkoop, die gaat naar initiatieven die zich inzetten voor een kleurrijke samenleving. Ik ken geen enkele vereniging die initiatieven van deze omvang ondersteunt.

Ook de # waldverbesserer campagne met de Techniker Krankenkasse, die met bomen probeert bij te dragen aan het verzachten van de klimaatcrisis, is geen oplossing voor alle problemen, maar een belangrijke bijdrage aan het bewustzijn. Sociale verantwoordelijkheid en het overbrengen van waarden zijn ook van groot belang voor ons op het gebied van eFootball, waarbij we betrokken zijn bij onze partner congstar. Daarom is het goed en belangrijk dat we niet alleen in de virtuele competitie beginnen, maar ook de pestkoppen betrekken en de kinderen leren hoe ze op een speelse manier met digitale media moeten omgaan.

Voor digitale aandacht met meer dan 13 miljoen indrukken zorgde ook voor de succesvolle Amerikaanse tour van professionals, die werd afgesloten met een nieuwe documentaire. Dit was ook het laatste project van mediachef Christoph Pieper, die na acht jaar in de zomer de FCSP verliet en zich heeft aangesloten bij Bundesliga-club Werder Bremen. Op dit punt heel erg bedankt Christoph, voor je geweldige werk in al die jaren. ”

_____

… de DFLdie hier populariteitsprijzen wint, maar ik beloof intern te werken voor onze overtuigingen en overtuigingen als onderdeel van het DFL-voorzitterschap. Naast mij zijn Andreas Bornemann in de Sport Commission, Martin Drust in de Marketing Commission, Bernd von Geldern in de Internationalisation Commission en René Wenck in het Finance Committee. ”

_____

… op het gebied van CSR : “De oprichting en uitbreiding van de maatschappelijke betrokkenheid van FC St. Pauli is een project dat we samen met de Raad van Commissarissen voor het eerst in de geschiedenis van de vereniging hebben uitgevoerd.” Het is belangrijk dat we onderwerpen bespreken Waarvoor we altijd extern werden waargenomen, omdat u – onze leden – ze telkens weer vooruit hebt gedreven, intern implementeert, omdat ten eerste de FC St. Pauli niet alleen is gebaseerd op de inzet van onze leden en de fanscene, maar ook op de samenwerking met het district en zijn mensen.

Vooral op het gebied van dakloosheid en onderwijs doen we op verschillende manieren mee, zoals ons evenement “St. Pauli zijn we allemaal” of projecten met onze partnerschool van de districtsschool “Am Hafen”. In het bijzonder, en ik wil dit in het licht van de afgelopen weken benadrukken, geldt deze overtuiging voor mensen met een handicap. Dit omvat de verdere professionalisering van het inclusiegebied van de FC St. Pauli. Tegen deze achtergrond zijn we zeer verheugd over het feit dat we een nieuwe vertegenwoordiger voor gehandicapten hebben gevonden, Birgit Hadatzsch, en dat dit nu de derde officiële fanvertegenwoordiger is die het team in de fanshop completeert.

Maar we moeten nog beter worden in onze maatschappelijke betrokkenheid. Vooral ecologische aspecten zijn nog niet aan bod gekomen in de vereniging en we moeten en willen een veel actievere rol spelen bij de bescherming van het klimaat. Tegen deze achtergrond verwelkom ik uitdrukkelijk de inzet van medewerkers van ons kantoor die hun tijd als vrijwilliger in de AG-omgeving aanbieden. Bedankt! ”

_____

… de amateursport : “Om de club als een vereniging te begrijpen – dit is de gemeenschappelijke lijn van het presidium en het amateurbestuur. Het presidium en het amateurbestuur hebben hiervoor een basiscontract getekend, dat de rol van amateursport in de club versterkt. Het is altijd bedoeld om de autonomie van de afdelingen te behouden, de transparantie en participatie in de afdelingen te vergroten en vrijwilligerswerk in de afdelingen te vergemakkelijken dat de afdelingen steeds meer samenwerken, en goede voorbeelden zijn de gezamenlijke organisatie van deelname aan de CSD-parade, of het aanbieden van opleidingsoverschrijdend opleidingsaanbod.

Der FCSP ist schon länger im Bereich Fußball in Hamburg und auf Bundesebene sehr gut vernetzt. Im vergangenen Jahr haben wir die Vernetzung im Sinne aller Sportarten in Hamburg dank Thomas Michael vorangetrieben. Das heißt, wir haben die Kontaktpflege in Parlamente und Behörden intensiviert und über Ämter in Verbänden mehr Verantwortung übernommen.

We hebben dat nodig om de problemen in uw afdelingen beter te vertegenwoordigen. Een voorbeeld is de sportfaciliteiten waarop je sport beoefent, zoals de veldarena, of die je vandaag de dag nog steeds mist. Trefwoord Field Arena: We willen echt een tijdige oplossing vinden met de voetbalafdelingen om de plaatsen in een betere staat te brengen. Veel van de gesprekken die we hier voeren, kunnen we niet altijd direct communiceren. Mijn verzoek aan jou is dat zelfs als je niet altijd meteen iets hoort, we nog steeds heel erg op de hoogte zijn. Maak Thomas Michael en ons een beetje bekend, alsjeblieft. ”

_____

… het junior performance center : “Vertrouwen maakt deel uit van de stichting die de goede werkrelatie vormt tussen de professionele sector en de NLZ, onder leiding van Roger Stilz en Björn Benke, en het doel moet blijven om de doorlaatbaarheid op professioneel gebied te vergroten En de eerste vruchten zijn al geoogst: onze NLZ-spelers zijn zo vaak in de club gebruikt als ze al jaren niet zijn, met centrale verdediger Florian Carstens die 22 scoort, middenvelder Ersin Zehir 21 verschijnt, U20 internationale Finn Ole Becker Bovendien zijn buitenspeler Luis Coordes en Christian Conteh drie of zeven keer gekomen voor de profs.

Last but not least, de sport ondersteunt de samenwerking van de NLZ en de professionele afdeling, in die zin dat werknemers die zich in de NLZ hebben bewezen sinds de zomer voor de professionals werken: Jannik Niden behoort tot het coachingsteam van Jos Luhukay en atletisch coach Karim Rashwan. En zelfs als het U23-team moest vechten voor de competitie tot de laatste speeldag van het afgelopen seizoen, kan het afgelopen seizoen voor het jeugdontwikkelingscentrum als een groot succes worden beschouwd, nadat de Bundesliga-teams U19 en U17 historische eindposities bereikten (de U19 eindigde als vierde) , de U17 zesde). En we werken er hard aan om een ​​locatie te vinden voor de U23 en mogelijk andere teams in Hamburg.

Dit alles en dat is een van de eigenaardigheden van deze club en zou niet mogelijk zijn zonder de AFM en haar miljoen-sterke bijdrage aan de NLZ. De sterke gehechtheid aan de AFM laat niet in het minst zien dat alle juniorenteams in dit jubileumseizoen met het logo van de AFM op hun mouwen hun wedstrijden ontkennen. Gelukkig 20-jarig jubileum, beste AFM! We moeten goed blijven samenwerken en de komende 20 jaar nog meer oplossingen ontwikkelen!

Omdat alleen dit onze manier kan zijn: om de toenemende ambities en steeds kapitaalintensievere maatregelen te bereiken met de kracht van onze gemeenschap met langdurig en continu werk. Het aanbieden van jonge en getalenteerde spelers met prestatiebevorderende coaches, een aanzienlijk verbeterde infrastructuur, een geweldige stad en een geweldig platform om zichzelf en de club kansen te bieden om succesvol te zijn. ”

_____

Zum Abschluss seiner Rede betonte Göttlich: “Nur dies kann unser Weg sein: Mit langjähriger und kontinuierlicher Arbeit den steigenden Ambitionen und immer kapitalintensiveren Maßnahmen mit der Kraft unserer Community zu begegnen. Jungen und talentierten Spielern mit leistungsförderndsten Trainern, einer deutlich verbesserten Infrastruktur, einer tollen Stadt und einer tollen Plattform die Möglichkeiten zu bieten, für sich und damit den Verein erfolgreich zu sein.

Om deze reden willen we de basis leggen in de komende twee jaar, die politiek verantwoorde actie en levensonderhoud op lange termijn mogelijk maakt door professionele voetbalversterkende maatregelen, via de pijlers: Aanbeveling en ontwikkeling van een toekomstgerichte commissie en organisatiestructuur, ontwikkeling van sportinfrastructuurvoorwaarden en structurering en acquisitie van verdere investeringsfondsen , En, zoals ik al heb beschreven, geef de mensen in de club de ruimte om de doelen van onze FC St. Pauli in jouw voordeel te bereiken. Bedankt voor je steun en ik stel voor om het amateurbord te ontslaan! ”