Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Opnieuw met de billen bloot, 3-1 bij Aue

FC St. Pauli kan in Aue gewoon geen punten halen. Op vrijdagavond 22 november 2019 leden onze Kiezkickers hun de vijfde opeenvolgende nederlaag in het Ertsgebergte. De doelpunten waren van Florian Krüger (14′), Dimitrij Nazarov (24′, penalty) en Pascal Testroet (62′), Henk Veerman (56 ‘) maakte voor onze FCSP het doelpunt (56.). Uitslag 3-1

Met grote personeelszorgen reisden onze Kiezkickers naar Aue. In totaal haakte 15 spelers geblesseerd af. James Lawrence en Mats Mats Møller Dæhli werden wel toegevoegd aan de selectie. In vergelijking met de laatste speeldag – de 1-1 tegen VfL Bochum – moest Luhukay zijn start-elf op enkele plaatsen wijzigen. De geblesseerde Daniel Buballa, Johannes Flum en Dimitrios Diamantakos waren afwezig, terwijl Jan-Philipp Kalla (links achter), Marvin Knoll (voor de verdediging) en Henk Veerman – na elf maanden terug – stonden in de basis. Bovendien kwam James Lawrence in de achterste vier voor Philipp Ziereis (bank) en verving Ersin Zehir (start-debuut dit seizoen) voor Mats Møller Dæhli (bank). Aue-coach Dirk Schuster deed in vergelijking met 1-1 tegen Karlsruhe SC 1 verandering. Voor de geschorste Hochscheidt begon Tom Baumgart.

Met Kalla als kapitein begonnen de Kiezkickers tegen de Saksen. Een goed voorteken? Bijna zes jaar geleden was onze “voetbalgod” ook kapitein bij de laatste en enige overwinning in het Ertsgebergte. Na tien minuten aftasten ging het opeens over en weer. Veerman faalde met een laag shot op Aue-keeper Martin Männel (11), voordat Robin Himmelmann een schot van Tom Baumgart kon onschadelijk maken. (12′) Nadat Waldemar Sobota kort daarna duidelijk miste (13′) scoorde Florian Krüger aan de andere kant wel. Vanop zeven meter liet hij met een volley Himmelman geen kans – 1-0 (14′).

In het midden van de eerste helft riepen de Saksen vervolgens om een ​​penalty nadat Kruger de bal in het strafschopgebied van dichtbij op de arm van Lawrence had geschoten. De videoscheidsrechter greep in en nadat scheidsrechter Markus Schmidt de scène bekeek , verdween de bal op de stip. Een zeer harde beslissing. Dimitrij Nazarov kon het niet schelen, hij zette de strafschop om. Himmelmann kon er nog wel aan, maar de bal verdween toch in doel, 2-0 (24). Onze Kiezkickers kwamen na ongeveer een half uur aan hun volgende kans: vanop 20 meter faalde  Veerman na een pass van Knoll (31′).

Op het einde van de eerste helft hadden de gastheren hun derde doelpunt aan de voet. Bij een tegenaanval zette Krüger Pascal Testroet vrij, die schoot vanop twaalf meter, maar Himmelmann was ter plaatse en verhinderde met een sterke voetreflex de mogelijke 3-0 (41). Dennis Kempe legde het leer net voor de pauze na een hoekschop naast het doel (43.). Iets later ging FCSP met een 0-2 in de kleedkamers.

Aan het begin van de tweede helft deed Luhukay één wissel: Møller Dæhli kwam voor Zehir. De eerste kans na de pauze was voor de Saksen. Nazarov nam een ​​hoekschop in het midden ,Krüger klom hoog maar de bal ging links voorbij (48′). Tien minuten later speelde FCSP opnieuw als team en Veerman pakte het leer en trof vanop tien meter, 2-1 (56e)!

Even later scoorde Veerman bijna opnieuw! Omdat twee FCE-spelers aan de rand van het strafschopgebied het oneens waren greep de aanvaller het leer en schoot van de linker kant naar de lange hoek. Maar Männel maakte zich lang en duwde het leer rond de paal (59.). Jubelen gebeurde slechts drie minuten later, maar aan de andere kant. Na een zachte voorzet van Clemens Fandrich won Testroet tegen Lawrence het duel en liet Himmelmann met een strak schot vanop tien meter geen kans – 3-1 (62′).

Even later bracht Luhukay een dubbele wijziging aan. Finn Ole Becker kwam in de wedstrijd voor Marvin Knoll en Kevin Lankford verving Sebastian Ohlsson (66). De Brown-Whites speelden met meer risico en kregen hun de volgende kans: Veerman kreeg echter niet genoeg kracht achter de Sobota voorzet (73′).

De Luhukay-Elf bleef proberen en kwam via de invallers Lankford en Becker aan verdere kansen. Lankford schoot vanaf 18 meter maar zijn schot ging ruim naast doel (77′), Beckers afgebogen schot miste opnieuw op drie meter het doel (81′). Aan de andere kant moest Himmelmann opnieuw een schot van invaller Christoph Daferner onschadelijk maken (86′). veel gebeurde er niet meer en zo verloren onze Kiezkickers hun vijfde opeenvolgende wedstrijd in het Ertsgebergte.

FC Erzgebirge Aue

Männel – Rizzuto, Mihojevic, Gonther, Kempe – Riese, Fandrich, Baumgart, Nazarov (80. Samson), Krüger (84. Daferner) – Testroet (73. Zulechner)

Cheftrainer: Dirk Schuster

FC St. Pauli

Himmelmann – Ohlsson (66. Lankford), Østigård, Lawrence, Kalla – Zehir (46. Møller Dæhli), Knoll (66. Becker) – Miyaichi, Sobota, Gyökeres – Veerman

Cheftrainer: Jos Luhukay

Doelpunten: 1:0 Krüger (14.), 2:0 Nazarov (24., HE), 2:1 Veerman (56.), 3:1 Testroet (62.)

Gele Kaarten: Riese, Fandrich / Ohlsson

Scheidsrechter: Markus Schmidt