Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Zonder 15 Kiezkickers op zoek naar het einde van de zwarte serie tegen Aue

Om de finale van het jaar 2019 in de 2e Bundesliga te starten, zijn onze Kiezkickers op vrijdagavond – 22 november 2019 18u30 – te gast bij FC Erzgebirge Aue. Terwijl de op de vijfde plaats staande Sachsen willen voortbouwen op hun eerdere prestaties, willen de Elf van hoofdcoach Luhukay – ondanks acute personeelsproblemen – niet alleen de huidige reeks van vijf competitiewedstrijden zonder overwinning op rij beëindigen, maar ook de zwarte reeks bij de viooltjes.

Bijna twee weken geleden begonnen onze Kiezkickers na het 1-1 gelijkspel tegen Bochum aan de laatste internationale pauze van het kalenderjaar 2019. De eerste overwinning sinds eind september was mogelijk, maar met de op prestaties terechte gelijke spel moesten uiteindelijk ook ons FCSP tevreden zijn. “We zijn goed op weg”, hadden Johannes Flum en Waldemar Sobota benadrukt na het laatste fluitsignaal. Alleen de beloning voor de niet eens slechte uitvoeringen ontbrak steeds.

De Luhukay-Elf bereiden zich bijna twee volledige weken voor op de finale van de vijf wedstrijden in de 2. Bundesliga. Beginnend op vrijdagavond 22 november in Aue, gaat het voor de eerste 3 van 15 te behalen punten. Met de viooltjes mogen onze Boys in Brown zich aan veel werk verwachten. De FCE heeft zijn beste seizoenstart in de 2e Bundesliga in negen jaar. Het heeft al 20 punten en staat op de vijfde plaats. Thuis zijn de viooltjes (vier overwinningen, twee gelijke spelen) nog steeds ongeslagen.

Het komt dus tot een duel van contrasten, omdat onze Kiezkicker buitenhuis wachten op hun eerste overwinning van het seizoen. In Aue zelf was er nooit iets te rapen in de afgelopen jaren, de laatste vier gastoptredens in het Ertsgebergte gingen verloren. De jongens in Brown willen deze serie vrijdagavond stoppen. “Het is tijd om iets uit Aue mee te brengen,” benadrukte Philipp Ziereis, die in de afgelopen vier verlieswedstrijden in het Ertsgebergte – als enige Kiezkicker – altijd in de basisopstelling stond.

Of de verdediger vanaf het begin vrijdagavond opnieuw zal spelen, is gezien de vele geblesseerden zeer waarschijnlijk. Luhukay heeft in Aue immers 15 spelers niet tot zijn beschikking. Het is echter zeker dat Jan Hochscheidt de wedstrijd tegen Aue zal missen. De topschutter van Aue had in het verleden – in de 1-1 in Karlsruhe – de rode kaart gezien en moet dus de tribunes opzoeken. Goed voor onze jongens, want Hochscheidt scoorde de laatste drie Aue doelpunten tegen onze FCSP.

Bron: www.fcstpauli.com