Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Luhukay: “Elke van de komende vijf wedstrijden is belangrijk”

Op vrijdagavond – 22 november 2019 18u30 – trekken onze Kiezkickers naar de vijfde in de stand Aue en dat met grote personeelsproblemen, zoals Jos Luhukay de dag voor de wedstrijd aankondigde. Voor de wedstrijd sprak onze hoofdcoach met de pers van Hamburg over …

… de internationals : “Mats Møller Dæhli moest halverwege de overwinning van Noorwegen tegen Malta – op maandagavond – worden vervangen vanwege hamstringproblemen. James Lawrence kwam gisteren terug. James kwalificeerde zich gelukkig voor het Europees Kampioenschap maar was ziek en moest zondag meerdere keren overgeven. Beide zullen bij de afsluitende training een test ondergaan om te zien of ze morgen een opties zullen zijn. Terwijl de twee nog een twijfel geval zijn, zijn Viktor Gyokeres en Leo Østigård klaar zijn voor morgen, net als Jakub Bednarczyk en Finn Ole Becker. ”

… verdere uitvallers : “Daniel Buballa zal definitief niet beschikbaar zijn. Daarbuiten vallen verder vier spelers uit wegens spierproblemen. Johannes Flum stopte vorige week met trainen. Matt Penney gisteren. Dimitrios Diamantakos heeft vandaag een nieuwe MRI. Bovendien is Rico Benatelli vorige week afgevallen. Youba Diarra heeft nog steeds een knieprobleem en is nog steeds buiten strijd. In totaal ontbreken 15 spelers, waarvan er slechts één kan terugkeren in de resterende vijf weken. ”

… het momenteel zeer hoog aantal geblesseerde spelers : “Toen ik in april kwam, hadden we meer dan tien geblesseerden, aan het einde van het vorig seizoen waren het er 14. Nu hebben we 15 spelers die niet beschikbaar zijn, dat is het groot probleem. Dit is niets nieuws, dat heb ik vanaf dag 1 gezegd. Ik heb het tot op vandaag niet kunnen veranderen en dat is erg frustrerend. Ik wil niets liever dan mijn team stabiliseren. Maar daar heb je een steiger voor nodig, een fundament, maar het brokkelt elke week opnieuw af. Ik zit allang in het vak, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het is geen rechtvaardiging, het is een feit. Ik wil niets liever dan elke week acht, negen of meer dezelfde spelers opstellen. ”

… de eindspurt in de Tweede Liga : “Het zijn cruciale weken om jezelf goed in de rangschikking te plaatsen. Aue staat vijfde maar heeft slechts vijf punten meer dan wij, met een overwinning kun je jezelf snel beter positioneren, met een nederlaag moet je oppassen dat je niet afstort. Elke van de komende vijf wedstrijden is belangrijk. Misschien moeten we niet zo nu en dan mooi voetbal brengen, maar een wedstrijd lelijk winnen. ”

… tegenstander Aue : “Ik heb veel respect hoe Aue zich dit seizoen heeft gepositioneerd. Ze hebben zich opgewerkt tot 20 punten en een vijfde plaats. Dat was geen toeval of geluk, ze halen op hun eigen manier het maximum uit hun mogelijkheden. Je moet respect hebben hoe ze harmoniëren en als team werken. ”

De taak van morgen : “We moeten het laatste beetje geluk meer afdwingen. We moeten niet alleen defensief uit ons spel komen, maar ook stabiel zijn bij standaardsituaties.” We moeten klaarwakker zijn in het omschakeling en ons aanvallende spel tegen een goed gestructureerde elftal. Ik heb het volste vertrouwen in de spelers die beschikbaar zijn voor de komende weken. We zijn competitief en absoluut in staat om goed voetbal te spelen. Het team is extreem hard aan het trainen en investeert veel. We zullen morgen alles eisen van Aue. Het wordt een wedstrijd op ooghoogte. ”

… de samenstelling van de aanval : “Gisteren heb ik met alle spitsen gesproken en gezegd dat ze het me heel moeilijk maakten om de laatste twee weken een selectie te maken voor morgen, Borys Tashchy of Henk Veerman – een van hen zal er morgen vanaf het begin bij zijn. ”

Bron: www.fcstpauli.com