Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander Erzgebirge Aue

Met de uitwedstrijd bij FC Erzgebirge Aue start voor onze Kiezkickers – op vrijdagavond 22 november 2019 18u30 – de reeks met de laatste vijf wedstrijden van 2019. Wat staat onze Kiezkickers te wachten in het Erzgebirge? We bekeken onze volgende tegenstander zoals gewoonlijk eens van dichterbij.

Schorsing

Voor de internationale pauze wist FC Erzgebirge Aue bij Karlsruher SC (1: 1) een punt te behalen. In het middelpunt stond Hochscheidt. Eerst zorgde hij voor de vroege voorsprong voor FCE, voordat hij kort voor de pauze werd uitgesloten na een fout op Marco Thiede. Hij werd hiervoor geschorst voor twee wedstrijden. De Viooltjes moeten het dus doen – tegen onze Kiezkickers – zonder hun beste doelpuntenmaker (vier doelpunten, twee assists). Goed voor ons dus: Hochscheidt scoorde tegen geen enkele andere club vaker dan tegen onze FCSP. De aanvallende allrounder vierde al vier doelpunten tegen onze Kiezkickers. Met een dubbelslag was hij de matchwinnaar in een 1-2 overwinning op Millerntor in februari.

Angstgegner

Wat FC Erzgebirge Aue is voor onze FCSP, is Jos Luhukay voor de Viooltjes. Hoewel Aue een zeer positief record heeft tegen onze FC ST. Pauli met tien overwinningen, vijf gelijke spelen en slechts twee nederlagen, is het saldo van de viooltjes tegen de door Luhukay gecoachte ploegen negatief. Van de twaalf duels konden de Saksen slechts vier winnen, acht wedstrijden wonnen de teams van Luhukay zelf.

Trefzeker

Met 153 schoten – waarvan 41 werden geblokkeerd – schoten de viooltjes tot nu toe – na Dynamo Dresden (145) en Wehen Wiesbaden (152) – het derde minst op doel. Qua nauwkeurigheid staan de Saksen op de tweede plaats. Van hun 112 schoten vonden 61 schoten (54,5 procent) de weg naar het doel van de tegenstander. Alleen Bielefeld (55,6 procent) was nog nauwkeuriger met zijn schoten op doel. Ook bij de afwerking ligt Aue met 17,9 procent – na Bielefeld (23,4 procent), Regensburg (20,7 procent) en de “Rode broekjes” (19,6 procent) – op de vierde plaats.

Duels

Met 20 punten na 13 speeldagen staan de Viooltjes op een sterke vijfde plaats. Dat een goede klassering niet noodzakelijkerwijs een goede duel coëfficiënt betekend, hebben de Schuster-protegés aangetoond. Van hun 2.359 duels wonnen de Saksen 1.111 tackles of 47,1 procent. Samen met SV Wehen Wiesbaden bezet de FCE de laatste plaats in de 2e Bundesliga in deze statistiek.

Hoekschoppen

Samen met SpVgg Greuther Fürth, Holstein Kiel, Hannover 96 en VfL Osnabrück wachten vier teams in het huidige seizoen nog steeds op hun eerste doelpunt na een hoekschop. Onze Kiezkickers scoorden na bij één van hun 79 hoekschoppen een doelpunt in Dresden via Dimitrios Diamantakos. De Viooltjes behaalde Ligawijd samen met Osnabrück de minste hoekschoppen (47), maar al vier keer juichten ze na een hoekschop. Met de KSC (8 doelpunten na 73 hoekschoppen), Stuttgart (6 doelpunten na 79 hoekschoppen) en Bochum (5 doelpunten na 51 hoekschoppen) scoorden slechts vier teams nog vaker.

Moraal

FC Erzgebirge Aue was het enige team in het huidige seizoen die twee wedstrijden nog wist te winnen na een achterstand. In Saksen-Derby tegen Dynamo Dresden wist de Schuster-Elf eind september na een 0-1 achterstand, nog met 4-1 te winnen. Half oktober volgde toen een 4-3 thuisoverwinning tegen 1. FC Nuremberg na een ware thriller. Na een doelpuntloze eerste helft kwam de FCN als eerste aan de leiding, Aue reageerde daarna met een dubbele slag, Neurenberg maakte terug gelijk, maar opnieuw nam Aue terug de leiding. FCN kon in de tweede minuut van de toegevoegde tijd gelijkmaken. De viooltjes troffen geen twee minuten later opnieuw raak. Het ultieme hoogtepunt vanuit Aue standpunt kwam echter nog daarna, FCE-keeper Martin Männel stopte in de tiende minuut van de blessuretijd een penalty.

Bron: www.fcstpauli.com