Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Reacties na de wedstrijd tegen Vfl Bochum

Na de 1-1 gelijkspel van FC St. Pauli tegen VfL Bochum vinden we in de Mixed-Zone stemmen op. Hoewel onze Kiezkickers op meer dan één punt hadden gehoopt, vonden ze de uitslag terecht.

Sportdirecteur Andreas Bornemann : “Het is niet zo gemakkelijk om in te zetten. We speelden vandaag tegen een goed team. Het is geen optimale ontwikkeling als de bal van de binnenkant paal springt en je als reactie een tegen doelpunt binnen krijgt. Vervolgens heeft het elftal een goede reactie getoond. Aan de tweede helft zijn we niet zo goed begonnen, maar toen werden we weer beter. We hadden de wedstrijd vandaag kunnen winnen, maar we hadden ook kunnen verliezen. Als Knolli zijn vrije trap binnen gaat ,zijn we misschien de winnaar. Dus moesten we weer bibberen. Het is een punt waar we vandaag mee kunnen en moeten leven. We hebben vandaag de punten niet laten liggen maar in de wedstrijden ervoor. ”

Robin Himmelmann : “We kwamen in de wedstrijd met goede agressie en natuurlijk kregen we het vroege doelpunt tegen, maar we hadden zelf ook verschillende goede kansen: Waldi schot op de paal, daarna het doelpunt en Leo zijn kopbal na een hoekschop. Na de een pauze ontbrak het aan rust aan de bal om zo duidelijke kansen uit te spelen als in de eerste helft. We waren heel dicht bij 2-1 maar helaas vonden we het doelpunt niet. Dus moeten we tevreden zijn met één punt. We hebben in de wedstrijden tussen de twee interlands niet veel punten behaald. Dat moeten we nu achter ons laten. We moeten de dingen meenemen die we goed hebben gedaan en dan zien dat we die spelstijl meer dan 90 minuten kunnen bolwerken. ”

Waldemar Sobota“Het gevoel van hoe we spelen is altijd beter, maar we hebben onszelf sinds de laatste internationale pauze nooit meer beloond. Ik denk dat we op de goede weg zijn, maar we moeten in het laatste derde deel nog ambitieuzer zijn. Mijn eerste schot op doel was eigenlijk beter, maar die zat er niet in. Ik wilde bij het doelpunt schieten omdat ik wist dat de keeper een verdediger voor zich had. Uiteindelijk wilde elk team de drie punten voor zichzelf, maar het lukte niet. Het doet ons natuurlijk pijn, omdat we een thuiswedstrijd hadden en zeker de driepunter wilden voor de interland pauze. ”

Philipp Ziereis : “Vandaag moeten we met het punt leven, omdat we de laatste twintig minuten niet meer goed in de wedstrijd zaten. We hebben een doelpunt weggeven in het begin van de eerste helft, maar hebben verdiend gelijk gemaakt. Uiteindelijk was het een gelijk opgaande wedstrijd en iedereen hoopte op een Lucky Punch. Maar we konden geen druk meer uitoefenen, We hadden een aantal hoekschoppen en met een beetje geluk valt de bal voor onze voet. Beide teams namen op het einde niet meer veel risico’s. Met de wetenschap van de laatste wedstrijden is het positief dat we op het einde geen doelpunt meer binnen kregen. ”

Mats Möller Daehli : “Na de training van gisteren had ik problemen met het linker enkel. Dat had ik in het verleden ook eens. In de loop van de wedstrijd had ik steeds meer pijn. Bij het draaien kreeg ik pijn, dat gaan we laten controleren. Misschien is het gewricht gewoon geblokkeerd. Over het spel: we hadden goede fasen en moeten de doelpunten maken, dus we moeten leven met één punt. We komen uit deze moeilijke fase, we zullen hard werken, ik geloof in het team. ”

Johannes Flum : “Bochum heeft het echt goed gedaan, we waren niet zo sterk vandaag als in de laatste twee wedstrijden. We wilden de verdediging niet openen. Maar we wilden echt winnen. Uiteindelijk maken we het beslissende doelpunt niet.Helaas ging de vrije trap van Knolli niet binnen. Het vroege doelpunt was een nekslag voor ons, maar we toonden onmiddellijk moreel en hebben dapper vooruit gespeeld. Uiteindelijk was het niet genoeg voor de drie punten. We zijn op de goede weg, ook al was vandaag niet onze beste dag. Helaas ontbreken de resultaten. ”

Danilo Soares (VfL Bochum ): “Het was geen geweldige game van ons, maar we hebben een goede game gespeeld en het is belangrijk dat we een punt meenemen.”

Bron: www.fcstpauli.com