Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Luhukay: “Een terechte uitslag”

Na de 1-1-gelijkspel van onze Kiezkickers tegen VfL Bochum waren Jos Luhukay en Thomas Reis het er over eens: het was een eerlijke gelijkspel, waarbij beide teams de potentiële overwinning aan de voet hadden. Hier zijn de reacties van de twee hoofdcoaches over de afgelopen 90 minuten.

FCSP hoofdcoach Jos Luhukay: Beide elftallen hebben een intense wedstrijd gespeeld, ze hebben elkaar weinig ruimte en kansen gegeven. Eigenlijk begint de wedstrijd met het schot op de paal van Waldi, direct gevolgd door het tegendoelpunt. Dan maakt Waldi kort erna gelijk. Toen had iedereen gedacht dat het vandaag een groot spektakel ging worden. We zijn allemaal een beetje bedrogen geworden, want na het kwartier werd het moeilijk voor beide elftallen. Leo had de beste kans om met een voorsprong de pauze in te gaan. In de tweede helft hebben we veel geprobeerd en hadden we dat tikkeltje geluk niet om het beslissende doelpunt te maken. Beide ploegen hebben in de 90 minuten niets weggegeven. Het is dan ook een terechte uitslag
Sinds de laatste internationale pauze – waarin we met een goed gevoel waren ingegaan – zat er veel meer in. We hebben onszelf niet genoeg beloond. In verschillende wedstrijden waren we het betere team met de beste kansen. We hebben in drie wedstrijden in de laatste fasen punten verloren. Ik ga niet met een slecht gevoel in de pauze. Alleen de puntopbrengst had beter moeten zijn. In de laatste wedstrijden voor Kerstmis moeten we een grotere efficiëntie tonen en beter verdedigen op standaardsituaties. Als we na de internationale pauze slagen, ben ik ervan overtuigd dat het team meer punten kan halen”

Bochum-coach Thomas Reis We hebben een zeer intensieve en zeer gelijkopgaande wedstrijd gezien. Gezien de statistieken was alleen – buiten de corners- was alles gelijk. Dan kom ik ook op een punt, na de pauze hebben we het onszelf moeilijk gemaakt en veel te veel corners weggegeven. Daar had St . Pauli enkele goede kansen.  We waren goed aan de wedstrijd begonnen. Na de eerste grote kans staan we iets later op voorsprong. Dan hebben we te veel balverlies en krijgen we de gelijkmaker tegen. De jongens zijn in de afgelopen weken naar elkaar toe gegroeid. We hadden graag vandaag de drie punten meegenomen. De kansen waren er, maar als de vrije trap van Knoll erin gaat verlies je. Scoort Lee dan win je. Met de manier waarop we presteren kunnen we tevreden zijn. Zo moet het verder gaan, zo zullen we ook na de internationale pauze verder doen. De competitie is heel, heel eng. Je kunt zien dat kleine dingen beslissend zijn. ”

Bron: www.fcstpauli.com