Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Geen verhoopte thuisoverwinning … 1-1 tegen Bochum

De Kiezkicker hebben op vrijdagavond 8 november gelijk gespeeld tegen VfL Bochum met 1: 1. Bochum nam de leiding in de eerste helft via Simon Zoller (5 ‘), maar Waldemar Sobota maakte de snelle gelijkmaker (10’). Na de pauze had FCSP iets meer van de wedstrijd, maar ze misten opnieuw een huisoverwinning.

Voor de derde thuiswedstrijd binnen de tien dagen deed hoofdcoach Jos Luhukay – in tegen stelling tot de 2-2 tegen Karlsruher SC – drie wijzigingen in zijn startelf. Voor Luca Zander, Finn Ole Becker (bank) en Matt Penney (geblesseerd)  begonnen Sebastian Ohlsson, Philipp Ziereis (eerste start sinds december 2018) en Viktor Gyokeres. Bochum’s trainer Thomas Reis bracht twee wijzigingen aan na de 3-1 thuisoverwinning tegen 1. FC Nürnberg: Jordi Osei-Tutu en de onlangs geel geschorste Silvere Ganvoula startten voor Stefano Celozzi (geblesseerd) en Manuel Wintzheimer (bank).

De gasten begonnen beter in de uitverkochte Millerntor en hadden de eerste kans na slechts 26 seconden. Na een zachte voorzet van Ganvoula mistte Danny Blum vanop tien meter (1 ‘). Iets nauwkeuriger dan Blum – maar ook niet precies genoeg – schot Waldemar Sobota aan de overkant. Zijn schot vanop 14 meter trof de linkerpaal en miste dus op slechts centimeters het opening doelpunt (4e). Het ging bliksem snel naar de andere kant, waar de gasten hun tweede kans wel ijskoud afwerkten. Na een scherpe voorzet van Blum belandde het leer bij Simon Zoller. Vanaf zeven meter trapte hij vanuit een centrale positie en de bal viel in de verre hoek, 0-1 (5e).

Het ging heen en weer en ook onze Kiezkickers gebruikte ook hun tweede kans om te scoren. Na een goede combinatie over meerdere stations kreeg Sobota het leer van Mats Møller Dæhli. Sobota speelde slim zijn tegenstander uit en legde opnieuw aan van buiten het strafschopgebied: dit keer paste de bal wel in de linker benedenhoek – 1-1 (10)! Het was alles behalve saai op Millerntor. De volgende zucht ging door het stadion, nadat Anthony Losilla een voorzet van Danilo Soares tegen de buitenkant van de paal kopte (16’).

Na de turbulente beginfase met steeds nieuwe kansen, vielen er geen verdere doelpunten meer. De wedstrijd bleef echter spannend, omdat er veel snelheid bij de acties betrokken was en dus de volgende kans elk moment kon volgen. Het duurde echter een tijdje voordat de zeer opvallende Sobota het leer pakte, een tegenstander achter zich liet en met de zwakkere linkervoet vanop de tweede rij schoot. De bal ging echter het doel links voorbij (28.). Kort daarna probeerde Ohlsson het vanaf bijna 30 meter. De bal draaide weliswaar naar doel, maar miste uiteindelijk het doel een goede meter (31).

De Kiezkicker had in deze fase het overwicht en toen had bijna heel FCSP doelpunt op de lippen. Bij een Sobota-hoekschop had Leo Østigård een vrije kop kans vanop acht meter, maar Riemann voorkwam met een reflex de 2-1 (33 ‘). De gasten waren altijd gevaarlijk en Danilo Soares – na een dubbelpass met Zoller – zijn schot werd afgeweken en werd daarom pas echt gevaarlijk. Het leer verdween gelukkig voorbij de verste paal buiten(37e). Het was de laatste belangrijke scène van een zeer vermakelijke eerste helft.

Ongewijzigd keerden beide teams terug naar het veld. Net als in de eerste helft zetten de gasten als eerst de voorwaartse versnelling in. Na een voorzet van Chung-Yong kon Lee Ganvoula het leer niet goed raken en zo kon Robin Himmelmann de bal gemakkelijk oprapen (46.). Maar toen was het de beurt aan het Luhukay-team. Na een hoekschop van Sobota kopte de opgerukte Ziereis de bal ruim voorbij (51 ‘). Het was een voortdurende, intense wedstrijd van beide teams, maar voetballende hoogtepunten waren nog zeldzaam aan het begin van de tweede helft.

Opwinding bij één van de vele hoekschoppen voor onze Kiezkickers: Østigård was een beetje sneller op de bal dan Danilo Soares en werd daarbij geraakt. Onze Kiezkicker wilde een penalty, maar scheidsrechter Florian Badstübner evalueerde het duel als niet foutief (55). Onze Kiezkickers hadden het betere van het spel en bleven op jacht gaan. De op de links aanvallende vleugelspits spelende Gyokkeres probeerde zich door te zetten maar zijn afgeweken bal ging het doel voorbij (63.).

In het midden van de tweede helft probeerde Dimitrios Diamantakos het vanuit een scherpe hoek maar Riemann pareerde met de voet (66’). In directe tegenaanval kwam Lee in een duel met Østigård ten val in het strafschopgebied, ook hier besliste Badstübner niet over de strafschop (67e). Vervolgens deed Luhukay de eerste twee wijzigingen aan: eerst kwam Marvin Knoll voor Møller Dæhli (68), even later Henk Veerman voor Diamantakos (73.).

Een kwartier voor het laatste fluitsignaal bracht Lee eerst het leer in het strafschopgebied en vond de opgerukte Losilla. De kapitein van Bochum raakte gelukkig het leer echter niet goed en mistte voor doel (77.). Kort daarna moest Himmelmann al zijn vaardigheden laten zien, toen Lee voor hem verscheen. Robin Himmelmann voorkwam met een knappe voetreflex een nieuwe achterstand (78.). Aan de andere kant probeerde de opgerukte Ohlsson het opnieuw, maar hij joeg het leer richting gastenblok (86.).

Na een overtreding op Knoll was er nog een vrije trap vanaf 22 meter, zeer centraal voor het strafschopgebied van Bochum. Knoll en Sobota stonden klaar. Knoll trapte op een haar na langs het doel (89.). Het zou dus niet mogen zijn. Na 2 minuten blessuretijd floot Badstübner de wedstrijd af en moesten onze Kiezkickers tevreden zijn met een punt.

FC St. Pauli

Himmelmann – Ohlsson, Ziereis, Østigård, Buballa – Flum – Miyaichi, Sobota, Møller Dæhli (68. Knoll), Gyökeres – Diamantakos (73. Veerman)

Cheftrainer: Jos Luhukay

VfL Bochum

Riemann – Osei-Tutu, Lorenz, Bella Kotchap, Danilo Soares – Losilla, Tesche – Zoller (90. Wintzheimer), Lee, Blum – Ganvoula

Cheftrainer: Thomas Reis

Doelpunten: 0:1 Zoller (5.), 1:1 Sobota (10.)

Gele kaarten: Ziereis / Danilo Soares, Blum

Scheidsrechter: Florian Badstübner

Toeschouwers: 29.546 (uitverkocht)