Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Luhukay:”Dat tikkeltje extra geluk kun je ook zelf afdwingen”

Voordat onze Kiezkickers de derde internationale pauze van het seizoen in gaan, staat de thuiswedstrijd tegen VfL Bochum – op vrijdagavond  8 november 2019 18u30 op het programma. Voor de wedstrijd sprak onze hoofdcoach Jos Luhukay over …

… de opkomende tegenstander : “Met VfL Bochum komt er een heel sterk team op ons af, ook hebben ze nog maar twaalf punten. Maar dit team heeft veel meer kwaliteit, voor mij konden ze eigenlijk in de Bundesliga spelen. Ze hebben een heel goed team met een extreem goede aanvalslijn. Ze hebben de meeste doelpunten in de competitie gescoord. Ze kunnen gevaarlijk omschakelen en op snelheid spelen en zijn zeer efficiënt in hun afwerking. Op defensief vlak echter zijn ze niet stabiel. Als Bochum kan zichzelf aanzienlijk beter positioneren als ze hun defensief op orde krijgen en hun efficiëntie behouden. ”

… de eigen taken : “In zekere zin geldt dat ook voor ons, als we morgen onze aanvallende kwaliteiten opnieuw kunnen tonen, zal het uiteindelijk gaan om de efficiëntie die ons de afgelopen weken min of meer in de steek heeft gelaten . Ons defensief gedrag: We laten zeer weinig kansen toe tijdens de wedstrijd zelf. In de laatste drie wedstrijden hadden we ook pech aan onze zijde met drie doelpunten op standaardsituatie. ”

… de kwetsbaarheid op standaardsituaties : “Eerst en vooral moeten we er niet te groot probleem van maken.” Het hangt vooral af op de manier waarop we voetballen. “De hele wedstrijd tegen Karlsruher SC gaat anders teveel verloren. We moeten gewoon beter verdedigen tegen de man. Maar je moet niet te veel nadenken over wat er vanaf de 83e minuut zou kunnen gebeuren.We moeten slimmer en robuuster zijn en dat tikkeltje extra geluk kun je ook zelf afdwingen. ”

… James Lawrence : “James trainde gisteren weer mee met het team, maar hij kan morgenavond niet spelen. Dat is niet realistisch, omdat hij reeds geruime tijd niet aan de teamtraining heeft kunnen deelnemen De laatste twee dagen waren positief en hij zou na de interland pauze weer een optie kunnen zijn in Aue. ”

… Matt Penney : “Matt heeft spierproblemen, dus hij zal niet in de ploeg zitten. Misschien is hij na de interlandpauze terug voor de Aue-wedstrijd.”

… Philipp Ziereis en Henk Veerman : “Philipp viel al na 20 minuten in bij de laatste wedstrijd, hij voelde er een beetje van in de dagen die erop volgden. Maar dat is heel normaal omdat de belasting van een wedstrijd heel anders is dan op training. Maar zowel Philipp als Henk zijn een optie voor de wedstrijd van morgen. ”

Bron: www.fcstpauli.com