Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Kiezkickers willen met een positief gevoel de thuiswedstrijd-trilogie afsluiten

Op het einde van de thuiswedstrijdtrilogie verwelkomen onze Kiezkickers VfL Bochum op vrijdagavond 8 november 2019 18u30 uur. Voor de derde internationale pauze van het seizoen wil het Luhukay-team met een goed prestatie afscheid nemen van vier competitiewedstrijden zonder winst. Na de nederlaag in de DFB Cup tegen Eintracht Frankfurt (1: 2) en – de volgens gevoel een nederlaag – 2-2 tegen de Karlsruher SC, willen onze Kiezkickers met alle macht de derde thuiswedstrijd binnen tien dagen tegen VfL Bochum winnen.

De vierde thuisoverwinning was erg dichtbij. Bij een 2-0 voorsprong mistte ze de 3-0 en moesten ze zich tevreden stellen – na twee late tegen doelpunten – met een gelijkspel tegen Karlsruher SC. De stemming – na de volgens gevoel een nederlaag en de vierde competitiewedstrijd op rij zonder overwinning – was dienovereenkomstig. Op vrijdagavond 8 november 2019 18u30 willen onze Kiezkickers het tegen VfL Bochum beter doen. Bij de derde thuiswedstrijd binnen tien dagen wil het Luhukay-team winnen om afscheid te nemen met een positief gevoel in de derde internationale pauze van het seizoen.

De jongens in Brown mogen het doen tegen Vfl Bochum die dit seizoen voor veel spektakel zorgen. Slechts twee wedstrijden eindigden met twee of minder doelpunten, een doelpuntloze gelijkspel bestaat het helemaal niet. In de twaalf wedstrijden van VfL vielen er 48 doelpunten, bij geen ander team ging de bal vaker over de doellijn.

Bochum werd vorige week na een groot gevecht uitgeschakeld in de DFB Cup. In de 1-2 tegen FC Bayern München kreeg de ploeg van trainer Thomas Reis pas laat twee doelpunten tegen en de sensatie werd ternauwernood gemist. In de volgende thuiswedstrijd volgende dan maar de “sensatie”. Voor het eerst in het huidige seizoen eindigde een thuiswedstrijd van VfL keer niet op een gelijkspel. Na vijf voorgaande gelijke spelen (drie keer 3-3, twee keer 2-2) versloegen ze 1 FC Nuremberg met 3-1 en maakte zo met de tweede overwinning van het seizoen de belangrijke verbinding met de niet degradatie plaatsen.

En Bochum wil de volgende stap zetten. Bij een overwinning op Millerntor, kan VfL Bochem – die voor het laatst drie punten scoorde in februari 2014 maar sindsdien niet tegen onze FCSP heeft gewonnen – een grote sprong in de rangschikking maken. De kloof is slechts drie punten. Met een succes op de Millerntor zou Bochum ook onze Kiezkickers passeren. Onze FCSP wil dat natuurlijk voorkomen. Met hun vierde overwinning van het seizoen willen ze hun vier competitiewedstrijden zonder overwinning beëindigen en zelf de belangrijke stap in de rangschikking zetten.

Bron: www.fcstpauli.com