Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander VfL Bochum

Op vrijdagavond – 8 november 2019 18u30 – spelen onze Kiezkickers de derde thuiswedstrijd op rij. De Boys in Brown verwachten dan VfL Bochum op Millerntor. Hoe zit het met het team van hoofdcoach Thomas Reis en zijn club uit het Ruhrgebied? We hebben de controle gedaan!

Trainers wissel

VfL Bochum was de tweede club die zijn coach verving in het huidige 2e Bundesliga seizoen. Op de zesde speeldag nam Thomas Reis de taken over – op Castroper Strasse – van zijn voorganger Robin Dutt. De 45-jarige speelde als speler 199 competitie wedstrijden voor de Bochum, waar hij zijn coachingscarrière begon. Voordat de coach terug naar het Ruhrgebied verhuisde, werkte Reis met succes als U19-coach bij VfL Wolfsburg. Vorig jaar waren de “Wolven” kampioen van ‘Nordstaffel’, waar overigens onze FCSP tot kort voor het einde van het seizoen hun belangrijkste concurrent was.

Homevloek beëindigd

Om gek te worden! In de eerste vijf thuiswedstrijden van het huidige seizoen moesten de VfL-fans genoegen nemen met een gelijkspel. Op de een of andere manier altijd met spektakel. Regelmatig maakte Bochum gelijk, maar het kwam voor dat de gasten in de blessure gelijk maakten. Daarom was de opluchting enorm toen Bochum op maandagavond – 4 november 2019 – zijn eerste driepunter behaalde, na een 3-1 overwinning tegen 1e FC Neurenberg.

Aanval is de beste verdediging?

Met Silvere Ganvoula (acht doelpunten, vier assists) en Danny Blum (vijf goals, zes assists) heeft Bochum – na Fabian Klos van Bielefeld – de twee topscorers van de 2e Bundesliga in zijn rangen. Over het algemeen behoort Bochum tot de meest scorende teams. Alleen de “Rode broekjes” en Bielefeld maakten meer doelpunten in de 2e Bundesliga. Niettemin wordt de VfL altijd ingehaald door nalatigheid in zijn werk tegen de bal en neemt momenteel de degradatieplaats in. Bochum heeft de zwakste verdediging van de competitie met 25 tegendoelpunten. Het speelde als enige team in de huidige competitie nog niet de nul.

De elfmeter killer in de Vfl-doos

Dimitrios Diamantakos maakte – in de thuiswedstrijd tegen Karlsruher SC – na meer dan 40 jaar twee doelpunten op rij vanop de stip voor FCSP. Als onze Griek tijdens de thuiswedstrijd opnieuw tegen de Bochum op de stip zal strijden, ontmoet hij een echte penaltykiller. VfL-doelman Manuel Riemann pareerde beide penalty’s waarmee hij dit seizoen werd geconfronteerd. En dat is nog niet alles: in augustus 2007 stopte de toenmalige 18-jarige Riemann – in een van de grootste wedstrijden uit zijn carrière voor FC Wacker Burghausen-  twee strafschoppen tegen FC Bayern München in de eerste ronde van de DFB Cup (José Sosa en Martin Demichelis ). Desondanks verloor Wacker in deze bekerthriller vanop de stip met 4-5.

Favoriete tegenstander VfL Bochum

We hebben altijd gezegd: series zijn er om uit te breiden. VfL Bochum is in het verleden uitgegroeid tot één van de absolute favoriete tegenstander van FC St. Pauli. De laatste tien duels tegen de ploeg uit het Westen gingen niet verloren, zes daarvan werden zelfs gewonnen.

Bron: www.fcstpauli.com