Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Fritz-Kola en FC St. Pauli roepen op tot dotaties voor Exit

Fritz-kola en FC St. Pauli hebben afgelopen zondag – 2 november 2011 – tijdens de thuiswedstrijd tegen KSC opgeroepen om: Het initiatief EXIT-Deutschland helpt mensen die uit het extreemrechtse milieu willen stappen (uitstappers) en opnieuw willen integreren in een tolerante en open samenleving.

De huidige politieke ontwikkelingen laten het duidelijk zien: Duitsland heeft niet alleen sinds gisteren problemen met de diehards. Daarom is het belangrijk om op te komen tegen rechts extremisme en om reden, respect en liefdadigheid te promoten. Maar hoe zit het met de mensen die niet langer deze rechtse ideologie willen volgen? EXIT-Duitsland helpt deze vicieuze cirkel te doorbreken en adviseert over kwesties van bescherming en veiligheid en werkt met uitstappers die de rechtse scene hebben meegemaakt. fritz-kola en de FC St. Pauli staan ​​voor een kosmopolitische, kleurrijke samenleving en willen dit belangrijke werk ondersteunen. Daarom riepen ze een gezamenlijke actie op speeldag 12 van de 2e Bundesliga om te doneren voor het initiatief EXIT Duitsland.

Van rechts naar buiten!

EXIT werkt samen met mensen die de rechtse scène verlaten om hun persoonlijke relaties opnieuw vorm te geven, zich opnieuw te oriënteren in het dagelijks leven en de kans te grijpen op een nieuw begin zonder racisme, haat en geweld. Zo zijn er sinds de oprichting van het initiatief meer dan 750 mensen in geslaagd om de extreemrechtse scène te verlaten. “De waarde van initiatieven zoals EXIT kan nauwelijks worden gecompenseerd door geld, vooral gezien de recente sociale stromen en ontwikkelingen. Daarom hopen wij dat deze actie ons deel zal bijdrage om dit belangrijke werk voort te zetten, en we hopen zo dat het behoud zo verzekerd wordt “, zegt Mirco Wolf Wiegert, oprichter en CEO van fritz-kulturgüter GmbH.

Tegen stigma, voor donaties

Donaties zijn dringend nodig om het werk van EXIT Duitsland voort te zetten. Het Ministerie van Gezinnen heeft onlangs toegezegd het initiatief te blijven financieren, welliswaar in veel mindere mate dan voorheen. Deze donatie dekt niet langer  de basiskosten. Voor de thuiswedstrijd op 2 november hebben fritz-kola en FC St. Pauli daarom de handen ineen geslagen om een ​​duidelijk teken af ​​te geven tegen rechtse hetze en mogelijke uitstappers. Tijdens het wedstrijd liepen er banners met “van de grond komen heet uitstappen” en “doneren voor exit en tegen racisme”. Fans en bezoekers vonden toen een informatiecabine met EXIT-medewerkers voor het stadion. Voor een vrijwillige donatie was er een fritz-kola en veel belangrijke informatie. Fritz-kola doneert ook een bedrag van vier cijfers.

Hier kunt u doneren: https://www.exit-deutschland.de/spenden/

Meer informatie over de actie EXIT op: fritz-kola.de/exit

Bron: www.fcstpauli.com