Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Henk Veerman : “Natuurlijk was ik er klaar voor”

Na zijn scheur in de kniebanden – vlak voor de kerst van 2018 – moest Henk Veerman vervolgens vele maanden in de revalidatie zweten en afzien voor deze dag: op zaterdag 2 november vierde de lange Nederlander tegen KSC eindelijk zijn competitie comeback bij onze Kiezkickers. De dag daarna keek hij met gemengde gevoelens terug naar die middag. Henk Veerman over …

… het gevoel van vervanging : “Natuurlijk was ik er klaar voor, het gevoel was erg goed, maar het is niet goed dat we die 2- 2 nog binnen krijgen. Voor mij persoonlijk is het fijn dat ik terug ben. Als men een moeilijke bal krijgt durft hij nog van de voet te springen. Het ontbreken van matchritme, daar moet ik nog aan werken. ”

… de late 2-2 tegen de KSC : “Het voelde ook voor mij als een catastrofe. Het is zeer ongelukkig, ik denk dat dat te maken heeft met geluk. Het was misschien een mix van fouten en pech. In de 92e minuut heb je een hoekschop tegen je, dan moet je ook een beetje geluk hebben. Als we het derde doelpunt maken, is alles gespeeld. Voor mij zaten vreugde en woede in balans. Er was geen erger omwille van het resultaat maar dat we ruim 85 minuten goed speelden en toch niet konden winnen. ”

… de kleine blessure na de wedstrijd : “Ik kreeg een trap op de voet, na een dag of twee is het weer prima, het is maar een kleine blauwe plek .”

… de weg terug via U23-wedstrijden : “Het is stap voor stap. We moeten veel wedstrijden spelen om terug te komen. Volgens mijn gevoel heeft het lang geduurd. Maar het is duidelijk dat ik dit moet doen. Ik moet terug mijn ritme vinden. Daarom versta ik dat ik bij de U23 moet spelen. Op het einde was het het moeilijkste. Ik had het gevoel terug te zijn maar mijn konditie was nog niet goed genoeg. ”

… zijn huidige conditie : “Ik speelde 90 minuten in de U23 en had geen problemen. Maar de 2e Bundesliga heeft een hoger niveau. We moeten kijken hoeveel minuten ik kan spelen. Onze  coach moet beslissen, ik ben er als hij me nodig heeft. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters