Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FCSP vergooit doodsimpel een 2-0 voorsprong

FCSP heeft de vierde thuisoverwinning laat uit handen gegeven! FC St. Pauli speelde voor 29.546 toeschouwers in het uitverkochte Millerntor 2-2 gelijk tegen Karlsruher SC. Nadat Dimitrios Diamantakos twee strafschoppen (60., 71.) binnen trapte, zorgden Marc Lorenz (85.) en Marvin Pourié (90. + 1) laat met hun doelpunten voor het gelijkspel. 

Na de 1-2 nederlaag in de DFB Cup tegen Eintracht Frankfurt wilde St. Pauli voortbouwen op de goede tweede helft van woensdagavond (30.10.). Hoofdcoach Jos Luhukay besloot, net als in de vorige wedstrijden van de Engelse week, zwaar te roteren en bracht vijf personeelswijzigingen aan. Als gevolg daarvan stonden Robin Himmelmann, Luca Zander, Finn Ole Becker, Ryo Miyaichi en Dimitrios Diamantakos terug in de basis. Bovendien speelde FCSP terug met 4 in de verdediging.

De bruin-witte hadden een levendige start en kwamen via Waldemar Sobota tot de eerste twee kansen van de wedstrijd (4, 5). Aan de andere kant stormde Himmelmann dapper uit zijn doos en verhinderde Marvin Wanitzek – met wie hij in botsing kwam – een mogelijke counter (15e). De beste kans van de openingsfase was voor Diamantakos, die net voor het doel miste na een fantastische pass van Becker (16).

Het Luhukay-team was het visueel het superieure team met de betere voorwaartse beweging. De gasten zelf kwamen zelden aan kansen. Kyoungrok Choi testte Himmelmann, die gemakkelijk zijn schot met links pareerde (26.). Als onze Kiezkickers in de gevarenzone van de KSC kwamen, werd het veel gevaarlijker. Waldemar Sobota schoot aan de rand van het strafschopgebied, maar Benjamin Uphoff was in de 34e minuut snel naar de grond. Omdat de FC St. Pauli de laatste punch ontbrak, ging het met 0-0 in de pauze.

Spectaculair werd het na de pauze. Marco Thiede bracht Daniel Buballa ten val in het strafschopgebied en scheidsrechter Christof Günsch besliste penalty. Na een beoordeling van drie minuten door de video-scheidsrechter – inclusief check in het beoordelingsgebied – mocht Diamantakos de bal staalhard linksonder binnen trappen (50e). Elf minuten later stond de Griek weer klaar op de penaltystip. Lukas Fröde trapte Miyaichi tijdens de poging te ontzetten in het gezicht, zodat de tweede penalty werd gegeven. Diamantakos besliste in het midden en trapte de 2-0 in de netten (61.). Het antwoord van de Karlsruher liet even op zich wachten, maar het kwam er wel.

In het begin miste Daniel Gordon een Wanitzek-hoekschop (71 ‘). Invaller Marvin Pourié mistte voor Himmelmann – na een uitstekende pass van Christoph Kobald – onbegrijpelijk het doel (75’). In de laatste fase miste Diamantakos zijn hattrick toen Uphoff pareerde. De rebound viel voor Miyaichi die op vijf meter over het doel trapte (84.). Bijna op de tegenaanval kwamen de gasten terug in de wedstrijd via Marc Lorenz die met een strak linkerschot de 2-1 binnen trapte (85). In de vijf minuten blessuretijd kopte Joker Pourié – na een hoekschop van Wanitzek  – de gelijkmaker binnen (90 + 1). Hierna drong de KSC zelfs aan op het winnende doelpunt, dat is de reden waarom onze Kiezkickers genoegen moesten nemen met het 2-2 gelijkspel.

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander, Østigård, Buballa, Penney (29. Ziereis) – Flum, Becker – Miyaichi, Møller Dæhli (86. Veerman), Sobota (80. Lankford) – Diamantakos

Cheftrainer: Jos Luhukay

Karlsruher SC

Uphoff – Thiede, Gordon, Pisot, Roßbach (77. Camoglu) – Wanitzek, Fröde (77. Fink), Kobald, Lorenz – Choi (64. Pourié), Hofmann

Cheftrainer: Alois Schwartz

Doelpunten: 1:0 Diamantakos (50., FE), 2:0 Diamantakos (61., FE), 2:1 Lorenz (85.), 2:2 Pourié (90.+1)

Gele kaarten: Flum, Buballa / Kobald, Fröde

SR: Christof Münsch

Toeschouwers: 29.546 (uitverkocht)

Bron: www.fcstpauli.com